vineri, 28 august 2015

Ce poti sa faci in weekendul 28 - 30 august

Cinema in aer liber

(Gratuit) Caravana Filmelor NexT - sambata seara in gradina A2.

(Gratuit) In Parcul Herastrau - Bucharest CineNight.

(Gratuit) In Parcul Titan - Caravana Filmelor Metropolis.

(Gratuit) In Parcul Crangasi, pana duminica, au loc proiectii de filme in aer liber.

Teatru

La Muzeul Taranului Roman are loc Undercloud - Festivalul International de Teatru Independent.

La Teatrul National incepe Festivalul International de Teatru NETA.

(Gratuit) Hai SUS - teatru si concerte pe terasa Promenada.

Trasee culturale pietonale

(Gratuit) Continua seria traseelor culturale pietonale organizate de ARCEN - Cu bastonul prin Bucuresti. Sambata de la 11:00 si duminica de la 18:00.

Alte evenimente

Duminica poti vizita Moara de hartie, in Comana, care se va deschide publicului incepand cu ora 13:00.

(Gratuit) Shukar Fest - expozitie de mestesuguri traditionale rome in Parcul Unirii.

(Gratuit) Block Party in Piata Universitatii, sambata, intre orele 12:00 - 23:00.

Dinner in The Sky - cina si teatru la inaltime in Piata George Enescu.

(Gratuit) Promenada Operei - Open Air Opera Classica - sambata de la 20:30 pe esplanada Operei Nationale Bucuresti.


Expozitii

(Gratuit) Apa, aer, pamant in focul cuhniei - sambata la Palatele Brancovenesti.

Prin tara

Este ultimul weekend din cadrul festivalului Divanul Degustatorilor de Film si Arta Culinara.

La Piatra Neamt se desfasoara, pana duminica, festivalul Filmul de Piatra.

Promenada Operei 2015 - Open Air Opera Classica

Promenada Operei 2015 – Open Air Opera Classica va avea loc sambata, 29 august 2015, ora 20:30, pe esplanada Operei Nationale Bucuresti.

Cea de-a IX-a editie a evenimentului Promenada Operei va aduce impreuna pe aceeasi scena unele dintre cele mai apreciate voci ale Operei Nationale Bucuresti, printre care Lucian Corchis, Maria Jinga, Liviu Indricau, Florina Ilie, Iulia Isaev, Sorina Munteanu si Madeleine Pascu, dar si pe George Ionut Virban, castigatorul Premiului Radio Romania Cultural la recent incheiatul concurs international de canto ,,Le Grand Prix de l’Opéra”.



Evenimentul este o avanpremiera a viitoarei stagiuni a institutiei, o ocazie de a dezvalui principalele spectacole de opera si balet care vor imbogati repertoriul curent, precum si activitatile culturale conexe pe care institutia le va organiza, si va include, alaturi de fragmente binecunoscute din repertoriul de opera, si momente din lucrari coregrafice.

Accesul publicului la Promenada Operei este gratuit si se va face incepand cu ora 18.00.

Citeste si:

Caravana Filmelor NexT: o seara intreaga de scurtmetraje in gradina
Incepe Festivalul International de Teatru NETA
Street Art Muzical: concerte de muzica clasica in aer liber

Caravana Filmelor NexT - o seara intreaga de scurtmetraje in gradina

Caravana NexT se intoarce la Bucuresti, pentru o seara de proiectii speciale, sambata, 29 august, la A2, pe Calea Victoriei nr. 176.

Proiectiile vor incepe la ora 21:00, iar programul cuprinde o selectie a celor mai bune si apreciate scurtmetraje plimbate de Caravana NexT prin tara:

•         God of Love (Luke Matheny, SUA, 2010, 19’): Un campion de darts, amorezat, cantaret prin cafenele, isi vede dorintele implinite – la propriu – cand primeste o cutie misterioasa cu sageti care te fac sa te indragostesti.
•         The Saddest Boy in the World (Jamie Travis, Canada, 2006, 14’):Timothy Higgins, cel mai trist baiat din lume, se pregateste sa se spanzure la petrecerea data in cinstea cele de-a noua aniversari ale sale.


•         Glenn Owen Dodds (Frazer Bailey, Australia, 2009, 16’):  Cine e Glenn Owen Dodds? Escroc? Sarlatan? Sau creator si stapan al universului? Isi va cunoaste Michael Radcliffe creatorul cu adevarat? Oricum ar fi, toata lumea are la dispozitie 5 minute. Cu ce te alegi depinde de tine. Pentru Radcliffe, ar putea fi chiar intelesul vietii.
•         Lovesick (Liebeskrank)(Spela Cadez, Germania, 2007, 9’):Suferintele inimii, lacrimile care nu inceteaza sa curga si capetele intoarse sunt greu de vindecat, dar din fericire nu sunt incurabile...
•         Through You(Lucette Braune, Olanda, 2013, 8’): O fata trebui sa-si croiasca drum prin semenii sai. La propriu. Unii dintre acesti oameni tind sa lase urme, insa doar o singura persoana lasa urme care sa conteze.
•         Elena(Yannik Muller, Franta, 2010, 20’):  Adrien, in varsta de 16 ani, schimba priviri cu o fata ciudata care locuieste in vecinatate si pe care n-a mai vazut-o niciodata inainte. Cu cat incearca mai mult sa intre in contact cu ea, cu atat o va pune in pericol.
•         Pui de somn(Paul Muresan, Romania, 2014, 5’): O calatorie in taramurile ascunse ale mintii.
•         97%(Ben Brand, Olanda, 2013, 8’): Printr-o aplicatie pe telefon, Bert primeste mesaj ca fata visurilor sale se afla in apropiere. Acum nu trebuie decat sa o gaseasca inainte ca metroul sa ajunga la capatul liniei.
•         Strung Love(Victor Dragomir, Romania, 2010, 21’): Mai 1984. Viorel, un „tocilar“ de la clasa de lacatuserie a unui liceu industrial de provincie, se inscrie intr-un concurs de productie de nituri ca sa castige atentia si inima Ilenei – o colega de la clasa de croitorie.

Citeste si:

Bucharest CineNight: Filme in aer liber in Parcul Herastrau
Cinema in aer liber in Parcul Crangasi
Cinema in aer liber in Parcul Titan

Bucharest CineNight: filme in aer liber in Parcul Herastrau

Bucharest CineNight va avea loc in weekendul 28 - 30 august, in Parcul Herastrau - intrarea Charles de Gaulle, incepand cu ora 21:00.

Vor fi proiectate urmatoarele filme: "Aferim!" (vineri), "De ce eu?" (sambata) si "Trash" (duminica). Intrarea este libera.

Aferim!: Premiat la festivalul International de la Berlin cu Ursul de Argint, pentru cea mai buna regie, „Aferim” contureaza un tablou al Tarii Romanesti de la inceputul secolului al XIX-lea, fiind considerat unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice romanesti din ultimii ani – propunerea Romaniei la Oscar. Actiunea este centrata in jurul personajului principal, un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, care – insotit de fiul sau (Mihai Comanoiu), cauta un rob fugar (Cuzin Toma). Din distributie mai fac parte actori precum Alexandru Dabija, Luminita Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sarbu, Adina Cristescu, Serban Pavlu, Gabriel Spahiu si Dan Nicolaescu.


Inspirat din cazul procurorului Cristian Panait, filmul „De ce eu?”, in regia lui Tudor Giurgiu, este un alt titlu care poate fi urmarit in cadrul Bucharest CineNight, sambata, 29 august, de la ora 21:00. Cristian este un tanar procuror idealist care incearca sa rezolve un complicat caz de coruptie in tumultuosul context social-politic din Romania anilor 2000. El investigheaza cazul unui coleg procuror suspectat de luare de mita, fals si uz de fals, sustragere de documente. Incercind sa descopere adevarul, Cristian intra intr-o zona periculoasa si se expune unor revelatii dureroase si neasteptate. Personajul principal este interpretat de Emilian Oprea, distributia fiind intregita de actorii Mihai Constantin, Andreea Vasile, Dan Condurache, Liviu Pintileasa. Filmul a avut premiera mondiala in selectia oficiala a celei de-a 65-a editii a Festivalului International de Film de la Berlin.

Publicul va fi captivat si de filmul Gunoi / Trash, in regia lui Stephen Daldry, o versiune sud-americana a celebrei pelicule „Vagabondul milionar” ce va fi proiectat duminica, 30 august, de la ora 21:00. Cand doi baieti care traiesc printre gropile de gunoi din mahalalele orasului Rio gasesc un portofel, nu au nici cea mai mica idee ca viata li se va schimba pentru totdeauna. Cei doi isi dau seama ca au gasit ceva cu adevarat pretios dupa ce isi face aparitia politia si afla ca se ofera o recompensa generoasa pentru returnarea acelui portmoneu. Pelicula a fost nominalizata la Premiile Bafta pentru cel mai bun film strain.

Citeste si:

Cinema in aer liber in Parcul Crangasi
Cinema in aer liber in Parcul Titan
Porti Deschise la Moara de hartie

Bucharest In The Sky: cina si teatru la inaltime

In wekendul 28 - 30 august, Piata George Enescu din Bucuresti va gazdui Bucharest In The Sky - eveniment cu prilejul caruia bucurestenii vor putea lua cina la inaltime si vor putea viziona si un spectacol de teatru, deasupra orasului. In premiera, piesa de teatru ,,Te iubesc! Te iubesc?”, regizata de Chris Simion, va fi jucata pe platforma Dinner In The Sky pe 30 august, in Piata Revolutiei.


Programul Bucharest In The Sky:

Vineri 28.08.2015

Ora 14:30 Sosirea oaspetilor din presa impreuna cu personalitatile invitate. Primire in Lounge. Oportunitati de imagine. Deschiderea oficiala a evenimentului de catre Primarul General al Bucurestiului dl. prof.dr. Sorin Mircea Oprescu
Ora 15:00 – Ridicare pentru oficialitati, invitati si presa
Ora 16:00 – Ridicare pentru presa si bloggeri
Ora 17:00 – Bucurestiul Interbelic – 45 minute
La bordul platformei Dinner In The Sky va urca dl. Adrian MAJURU, directorul Muzeului Municipiului Bucuresti, care va prezenta oaspetilor pe scurt istoria Palatului Regal, Ateneului si a altor cladiri reprezentative din zona, intr-o lectie de istorie itineranta, asezonata cu un vin de buna calitate si cu muzica de fundal a Bucurestiului de altadata. De asemenea, in mijlocul mesei va fi si somelierul Sergiu Nedelea, care va imbina prezentarea vinului cu povestea Bucurestiului interbelic, precum si Alexandra Violin care va delecta publicul cu 2 melodii vechi, celebre, interpretate la vioara.
Ora 18:30 – 19:30 Dinner in the Sky 1: 3 Course meniu, degustare de vinuri cu Sergiu Nedelea si interpretare live Alexandra Violin. Meniu compus de Hilton Chefs, live in aer!
Ora 20:00 – 21:00 Dinner in the Sky 2: 3 Course meniu, degustare de vinuri cu Sergiu Nedelea si interpretare live Alexandra Violin. Meniu compus de Hilton Chefs, live in aer!
Ora 21:30 – 22:30 Dinner in the Sky 3: 3 Course meniu, degustare de vinuri cu Sergiu Nedelea si interpretare live Alexandra Violin. Meniu compus de Hilton Chefs, live in aer!

Sambata 29.08.2015

Ora 9:30 – 10:10 Breakfast at Royal Palace 1. Mic dejun, meniu compus de Hilton Chefs
Ora 10:30 – 11:10 Breakfast at Royal Palace 2. Mic dejun, meniu compus de Hilton Chefs
Ora 17:00 – Bucurestiul Interbelic – 45 minute
Ora 18:30 – 19:30 Dinner in the Sky: 3 Course meniu, degustare de vinuri cu Sergiu Nedelea si interpretare live Alexandra Violin. Meniu gatit de Hilton Chefs, live in aer!
Ora 20:00 – 21:00 Dinner in the Sky: 3 Course meniu, degustare de vinuri cu Sergiu Nedelea si interpretare live Alexandra Violin. Meniu gatit de Hilton Chefs, live in aer!
Ora 21:30 – 22:30 Dinner in the Sky: 3 Course meniu, degustare de vinuri cu Sergiu Nedelea si interpretare live Alexandra Violin. Meniu gatit de Hilton Chefs, live in aer!

Duminica 30.08.2015

Ora 9:30 – 10:10 Breakfast at Royal Palace 1. Mic dejun, meniu compus de Hilton Chefs
Ora 10:30 – 11:10 Breakfast at Royal Palace 2. Mic dejun, meniu compus de Hilton Chefs
Ora 17:00 – Bucurestiul Interbelic – 45 minute
Ora 18:30 – 19:30 Dinner in the Sky: 3 Course meniu, degustare de vinuri cu Sergiu Nedelea si interpretare live Alexandra Violin . Meniu compus de Hilton Chefs, live in aer!
Ora 20:30 – 21:30 Spectacolul de teatru in premiera mondiala Dinner In The Sky: ,,Te iubesc! Te iubesc?„, in regia lui Chris Simion, cu participarea actorilor Corina Moise, Dan Radulescu si Manuela Harabor
Ora 22:00 – 23:00 Dinner in the Sky: 3 Course meniu, degustare de vinuri cu Sergiu Nedelea si interpretare live Alexandra Violin. Meniu compus de Hilton Chefs, live in aer!

Luni 31 august 2015

In intervalul orar 7:00 – 12:00 va avea loc premiera unei emisiuni integrale transmisa pe radio de la inaltime, Andrei Gheorghe fiind gazda acestei emisiuni, marca Pro FM Romania.

Preturile sunt urmatoarele: Dinner In The Sky – 650 lei/persoana, Breakfast In The Sky 350lei/persoana, Bucurestiul Interbelic – 450 lei/persoana, Theatre In The Sky – 650 lei/persoana. Locurile pot fi rezervate exclusiv pe site-ul www.dinnerinthesky.ro si vor fi inregistrate in ordinea inscrierilor. Avand in vedere ca este un eveniment cu locuri limitate, plata se face in avans.

Citeste si:

Incepe Festivalul International de Teatru NETA
Primul Block Party din Bucuresti in Piata Universitatii
Cinema in aer liber in Parcul Crangasi

Incepe Festivalul International de Teatru NETA

Festivalul International de Teatru NETA (New European Theatre Action) se va desfasura, timp de opt zile, in perioada 28 august - 4 septembrie 2015, la Teatrul National din Bucuresti.

NETA (New European Theatre Action), rețea din care face parte, ca membru fondator, si Teatrul National „I.L. Caragiale” din Bucuresti, a devenit, intr-un deceniu de activitate, una din cele mai importante asociatii teatrale europene, cu o activitate recunoscuta si sustinuta de Consiliul Europei si EACEA (Education, Audiovisual and Culture Executive Agency). Totodata este cea mai ampla asociere teatrala de acest format din Europa, reunind 67 de membri (teatre naționale, companii, festivaluri) din 19 tari europene si urmand ca, in viitorul apropiat, sa-si extinda activitatea dincolo de batranul continent.

Timp de opt zile pe toate salile Nationalului bucurestean se vor juca coproductii nationale si internationale, comedie, drama si teatru-dans, piese clasice si contemporane, creatii colective si spectacole de autor, toate avand cele maii moderne viziuni regizorale.

Toate spectacolele vor avea supra-titrare in limba romana si engleza, iar biletele costa intre 20 - 50 lei.

Programul spectacolelor aici.

Citeste si:

Undercloud - Festivalul International de Teatru Independent
Apa, aer, pamant in focul cuhniei - vernisaj la Palatele Brancovenesti
Hai SUS - teatru si muzica timp de o saptamana pe terasa Promenada

Apa, aer, pamant in focul cuhniei - vernisaj la Palatele Brancovenesti

Sambata, 29 august, la Centrul Cultural Palatele Brancovenesti din Mogosoaia va avea loc vernisajul expozitiei Apa, aer, pamant (in focul cuhniei).

Galeria Cuhnia - 29 august–30 septembrie 2015
vernisaj: 29 august ora 17.00
curator: Madalina Mirea
prezinta: Aurelia Mocanu
invitat: Bogdan Ciobanu–percutie, bursier al Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei

Ileana Dana Marinescu este un artist insolit si plenar, cu un vast orizont vizual si o curiozitate greu de stapanit. Fantezia sa debordanta, reuseste sa creeze fapturi si detalii surprinzatoare, in aceasta lume in care nu ne mai mira nimic. Apa, aerul, pamantul, cu vietatile care le bantuie, sunt cotropite de focul cuhniei, intr-o instalatie site specific, de mare forta.


Citeste si:

Shukar Fest - expozitie de mestesuguri traditionale rome
Asezari germane din Basarabia: expozitie de fotografie la MTR
Povesti din Bucuresti in benzi desenate

Primul Block Party din Bucuresti in Piata Universitatii

Primul Block Party din Bucuresti va avea loc sambata, 29 august, in Piata Universitatii, intre orele 12:00 - 23:00.

Va fi un showcase impresionat de MCs&DJs, street art, skateboarding, bboys si multi invitati speciali: cativa dintre cei mai de seama show-makerii ai culturilor urbane europene si autohtone.


Street Art & Graffiti - kilometrul 0 al Bucurestiului se transforma in expozitie de arta urbana contemporana unde pe tot parcursul zilei vor avea loc show-uri live de graffiti cu cei mai buni writeri romani.

Skateboarding - o constructie arhitecturala de skate a fost creata cu scopul ca fotografii si riderii invitati sa faca echipa pentru unele dintre cele mai bune fotografii de skate ever shooted in Romania. Au acceptat challenge-ul Block Party-ului nostru si Joseph Biais (FR), Alexander Pires (FR), Leopol Preisinger (GER) si Daniel Ledelman (GER).

Intrarea este libera.

Citeste si:

Shukar Fest - expozitie de mestesuguri traditionale rome
Cinema in aer liber in parcul Crangasi
Festivalul Ambasadelor

joi, 27 august 2015

Shukar Fest - Expozitie de mestesuguri traditionale rome

Shukar Fest - expozitia de mestesuguri traditionale rome va avea loc weekendul acesta (28 - 30 august) on Parcul Unirii din Capitala.

In cadrul evenimentului expozitional, caldarari, argintari, rudari, ceaunari, olari, fierari, pielari sau sticlari vor face demonstratii in fata publicului prezent si vor impartasi vizitatorilor traditiile mestesugaresti. Totodata, participantii vor putea asista la proiectii de filme tematice, precum si la momente muzical-artistice.


Expozitia Shukar Fest face parte din proiectul „Cultura roma: conservarea si revitalizarea mestesugurilor, parte a patrimoniului imaterial”, dezvoltat de Asociatia Tineri pentru Dezvoltare Durabila in Europa, in parteneriat cu organizatia non-guvernamentala norvegiana Romers Rettigeter. Finantat prin granturi SEE, proiectul se desfasoara pe o perioada de 6 luni si urmareste sa revitalizeze cultura etniei rome, prin promovarea mestesugurilor rome traditionale in randul publicului larg.

Expozitia poate fi vizitata de vineri pana duminica, intre orele 10:00 - 21:00. Intrarea este libera.

Citeste si:

Cinema in aer liber in Parcul Crangasi
Festivalul Ambasadelor
Porti deschise la Moara de hartie

Cinema in aer liber in Parcul Crangasi

In perioada 24 - 30 august, in Parcul Crangasi vor avea loc proiectii de filme in aer liber, cu intrare gratuita. Toat filmele vor incepe la ora 21:30.

Programul filmelor:

Luni, 24 august
FAMILIA BELIER / LA FAMILLE BÉLIER
(Franta, 2014, 106’, comedie, regia: Eric Lartigau)

Marti, 25 august
SUFLET SALBATIC / WILD
(SUA, 2014, 115’, biografic/drama, regia: Jean Marc Vallée, cu: Reese Witherspoon, Laura Dern)



Miercuri, 26 august
GARDIENII GALAXIEI / GUARDIANS OF THE GALAXY
SUA, 2014, 122’, aventuri/actiune, regia James Gunn, cu Vin Diesel, Bradley Cooper)

Joi, 27 august
POVEŞTI TRASNITE / RELATOS SALVAJES
(Argentina, Spania, 2015,  comedie, 122’, regia: Damián Szifron)

Vineri, 28 august
GUNOI / TRASH
(Marea Britanie, Brazilia, 2014, 113’, aventuri/comedie, regia: Stephen Daldry, cu Martin Sheen)

Sambata, 29 august
WILD CARD / JOC PERICULOS
(SUA, 2015, 92’, actiune, regia: Simon West, cu: Jason Statham, Stanley Tucci, Sofia Vergara)

Duminica, 30 august
MAREA NEAGRA / BLACK SEA
(Marea Britanie, SUA, Rusia, 2015, 114’, aventuri, regia: Kevin Macdonald, cu Jude Law)

Citeste si:

Festivalul Filmul de Piatra pregateste anul acesta o experienta intergalactica
Cinema in aer liber in parcul Titan
Porti Deschise la Moara de Hartie


miercuri, 26 august 2015

Porti deschise la Moara de hartie

Duminica, 30 august, se deschid portile Morii de hartie (situata la Comana, in apropierea Bucurestiului).

Se va putea vizita atelierul - muzeu Moara de hartie, vor avea loc demonstratii de hartie manuala si vei putea afla mai multe si despre alte proiecte frumoase, cum ar fi Satul mestesugarilor.

Taxa de intrare va fi sub forma de donatie, suma propusa fiind de 10 lei de persoana.

Programul de vizitare: de la orele 13:00, 14:00, 15:00 sau 16:00.

Pentru a participa, este necesar sa va inscrieti pe mail la adresa echipa@moaradehartie.ro, specificand si ora la care doriti sa veniti.


Citeste si:

Festivalul Ambasadelor
Street Art Muzical: concerte de muzica clasica in aer liber
Hai SUS: teatru si muzica timp de o saptamana pe terasa Promenada

luni, 24 august 2015

Festivalul Ambasadelor

Festivalul Ambasadelor - aflat la prima editie, se va desfasura intre 1 - 5 septembrie, in 4 puncte din Capitala: Biblioteca Nationala a Romaniei (1-5 Septembrie), Parcul Tineretului, intrarea Parcul Lumea Copiilor- Palatul Copiilor (4-5 Septembrie) si Cinema Studio (1-4 Septembrie).

Vor participa peste 50 de ambasade, institutii culturale si comunitati straine: SUA, Algeria, Argentina, Armenia, Azerbaijan, Belgia, Delegatia Valonia-Bruxelles, Chile, China si Institutul Confucius, Cuba, Comisia Europeana si Parlamentul European, Ansamblul ELLAS (Grecia), Marea Britanie si British Council, Ungaria, India, Centrul Cultural Rabindranath Tagore, Indonezia si Centrul Cultural Indonezian, Organizatia Internationala a Francofoniei, Organizatia Internationala pentru Migratie, Irlanda, Japonia si Centrul de Studii Romano-Japoneze "Angela Honduru", Mexic, Maroc, Palestina, Rusia si Centrul Rus de Stiinta si Cultura, Africa de Sud, Coreea de Sud, Spania, Siria, Tunisia, Turcia, Uruguay, Venezuela, Peru, El Salvador, Emiratele Arabe Unite, Pakistan, Iordania, Turkmeninstan, Cipru, Brazilia (Capoeira), Malaezia.


Vor avea loc activitati culturale si artistice, precum expozitii cu tematica internationala de arte vizuale (fotografie, proiectii de filme, pictura, instalatii, sculptura), demonstratii si degustari culinare traditionale, spectacole de muzica, dansuri, artizanat, mestesuguri si obiceiuri de pe intreg mapamondul, momente pentru copii si elemente captivante de diplomatie culturala.

Intrarea va fi libera la toate evenimentele, iar programul complet il puteti vedea aici.

Citeste si:

Urban Explosion Festival
Festivalul Filmul de Piatra pregateste anul acesta o experienta intergalactica
Undercloud: Festivalul International de Teatru Independent

Festivalul Filmul de Piatra pregateste anul acesta o experienta intergalactica

Festivalul Filmul de Piatra, ajuns anul acesta la cea de-a opta editie, va avea loc la Piatra Neamt, in perioada 27 - 30 august.

Participantii vor fi purtati intr-o calatorie cu multe stele, din centrul orasului, pana pe varful muntelui Cozla, in cinci spatii bine alese, pentru o experienta care reuneste concerte, petreceri, expozitii, workshop-uri, proiectii speciale, si, mai ales, scurt-metraje!

Pe parcursul celor patru zile de festival, vor fi proiectate peste 100 de filme, dintre care 47 de scurt-metraje aflate in competitie. Festivalul se va deschide cu o proiectie speciala in aer liber, apoi filmele vor continua la vechiul cinematograf din oras, Cinema Dacia.


Filmul de Piatra pregateste evenimente in fiecare zi, de la expozitii foto, intalniri cu invitatii festivalului la un river party cu caiace, care va avea loc pe pontonul Batca Doamnei. Voluntarii vor anima Curtea Domneasca cu concerte, jocuri, ateliere, prajituri, filmonada, expozitii, activitati handmade si alte evenimente.

Filmul de Piatra este volunteer power. In acest an, festivalul este organizat de peste 150 de voluntari si continua sa functioneze ca o platforma in care acestia sunt incurajati sa experimenteze, sa propuna si sa organizeze propriile actiuni sau mini-evenimente.
Sambata, 29 august, centrul universului se va muta pe varful muntelui Cozla, la SHORTS DAY LONG NIGHT. Cel mai complex eveniment al festivalului va tine publicul ocupat de la apus pana la rasarit, cu filme scurte, concerte Robin and the Backstabbers, Partizan, DJ-set-uri cu Matze, Platonic Scale, Kurtiss Kromm, Bross & Major Ross si instalatii multimedia.

Festivalul se va inchide cu un eveniment special dedicat vechiului cinematograf din Piatra Neamt, Cinema Dacia. Lasat in paragina, acest spatiu este reanimat de festival si de evenimentele organizate de voluntarii Filmul de Piatra, care in aceasta vara au demarat o campanie de salvare a cinematografului.

Pe 5 septembrie, festivalul se muta la Piatra Fantanele, jud. Bistrita, in campusul Tasuleasa Social, cu un Best Of Filmul de Piatra, jocuri, activitati speciale, drumetii si foc de tabara.

Abonamentele pentru intreg festivalul pot fi achizitionate, la pretul de 40 de lei, din mai multe locuri din Piatra Neamt si Iasi. Biletele de o zi, in valoare de 10 lei, se vor vinde la Cinema Dacia, iar banii stransi din aceste bilete vor fi folositi pentru sprijinirea singurului cinematograf din judet.

Detalii si program complet, pe site: www.filmuldepiatra.ro

Citeste si:

Undercloud: festivalul international de teatru independent
Slow Traveling: Pirineii pe bicicleta
Cinema in aer liber in parcul Titan: caravana Metropolis Film

Urban Explosion Festival - festivalul dedicat tendintelor si culturii urbane

Urban Explosion Festival - festivalul dedicat tendintelor si culturii urbane, va avea loc in perioada 4 - 6 septembrie, la Romexpo (Bd. Marasti 65 - 67).

In cele trei zile de festival vor avea loc demonstratii si competitii de sporturi urbane, street dance, graffiti, proiectii de filme de scurt metraj, petreceri, concursuri.

Mai multe detalii in pagina de Facebook a evenimentului.


Citeste si:

Hai SUS: teatru si muzica timp de o saptamana pe terasa Promenada
Street Art Muzical: concerte de muzica clasica in aer liber
Slow Traveling: Pirineii pe bicicleta

vineri, 21 august 2015

Ce poti sa faci in weekendul 21 - 23 august

Festivaluri

Undercloud - festivalul international de teatru indpendent - la Muzeul National al Taranului Roman.

(Eveniment gratuit) Green Sounds 2015 - cel mai revigorant festival international de muzica eclectica din capitala,  ajuns la cea de-a doua editie, va avea loc in weekendul 21 - 23 august, in Parcul Herastrau, Aleea cu Trandafiri, intrarea Charles de Gaulle.

(Eveniment gratuit) Hai SUS - teatru si muzica timp de o saptamana pe terasa Promenada.

(Eveniment gratuit) Gabroveni & Covaci Days - In cadrul festivalului va veti putea bucura de targuri si expozitii, muzica live si voie buna, discutii libere si lecture publice, proiectii de film, teatru, ateliere, tururi pietonale ghidate si tombole.

Cinema in aer liber

(Eveniment gratuit) Caravana Metropolis Film in Parcul Titan; in fiecare seara, pana pe 6 septembrie, in Parcul Titan ruleaza in aer liber 12 dintre cele mai bune filme europene si de autor.

Trasee culturale

Cu bastonul prin Bucuresti - tururi ghidate pietonale ARCEN, sambata de la ora 11:00 si duminica de la ora 18:00.


Expozitii

Fluturi tropicali la Muzeul Antipa, de marti pana duminica, intre orele 10:00 - 18:30.

(Eveniment gratuit) Povesti din Bucuresti in benzi desenate - la Palatul Sutu.

(Eveniment gratuit) Asezarile germane din Basarabia - expozitie de fotografie la Muzeul Taranului Roman.

Alte evenimente

Copacul cu carti in Parcul Cismigiu.

(Eveniment gratuit) Fii cu ochii pe cer - observatii astronomice pe terasa Promenada.

(Eveniment gratuit) Festivalul Bucurestii lui Caragiale - la intersectia strazii Franceze cu strada Postei, in Centrul Vechi.

(Eveniment gratuit) Kulturama - festival de arta contemporana in Piata Revolutiei.

Prin tara

(Eveniment gratuit) Divanul Degustatorilor de Film si Arta Culinara - are loc in perioada 21 - 30 august in Portul Cultural Cetate (judtul Dolj). Ca in fiecare an, festivalul este deschis tuturor iubitorilor de cinema si bucatarie balcanica, accesul la filme si demonstratiile culinare fiind liber.

In Transylvania - festivalul din Tara Fagarasului - are loc in perioada 20 - 23 august.

Festivalul Dilema Veche - singurul festival international organizat de o revista in Romania - are loc la Alba Iulia in perioada 21 - 23 august.

Slow traveling: Pirineii pe bicicleta

Pe saua lor scrie “savoir vivre” iar vacantele nu sunt ceva diferit de modul in care isi traiesc viata in fiecare zi: din magazinul de biciclete, pe munte, mereu in miscare si in contact cu propriul corp prin alegerea de a trai activ.

Luni, 24 august, Journey Pub ii are ca invitati pe temerarii de la Spokes care vor povesti despre slow traveling, nu cu masina, ci cu biciletele prin Pirinei. Turul fotografic al calatoriei este inclus! Iar povestile se anunta spumoase alaturi de volubilii Sorin Ungureanu si Doru Staiculescu.


Invitati, echipa Spokes:

"Noi suntem o mana de prieteni care au ales sa isi petreaca vacantele “altfel”. Pai, cum “altfel’??…. Pai, in miscare. Pe picioarele nostre, prin munti plini de povesti sau pe schiuri, ori in saua bicicletei. Si uite asa am pornit toamna trecuta sa traversam pe biciclete Pirineii de la est la vest, adica de la mare pana la ocean. Sa vedem si noi pe indelete de ce e atat de laudat acel colt de lume. Asa ca ne-am pus tricourile cu Spokes, ca sa stie toata lumea cine suntem si ce vrem si am plecat la drum pret de 10 zile si ceva, mai mult de 1000 de kilometri de pedalat peste cele mai frumoase catarari pe care le-am vazut in atatia ani de urmarit la televizor Turul Frantei sau al Spaniei. La final ne-am ales cu o gramada de povesti, cu inca niste prieteni, cu experiente extraordinare, multe poze si, cel mai important, multe zambete."

Intrarea este libera.

* La Journey Pub exista spatiu de parcat bicicleta!

Citeste si:

Biciclistii pedaleaza impotriva melanomului
Street Art Muzical: concerte de muzica clasica in aer liber
GreenSounds 2015

Biciclistii pedaleaza impotriva melanomului

Sambata, 22 august, in Parcul Izvor va avea loc primul eveniment Hai cu Bicla & Adevaraţii Veloprieteni Romania – un mars al biciclistor care, la adapostul serii, vorbeste despre soare si efectele lui, uneori nocive.

Probabil primul mars nocturn organizat si probabil primul mars al biciclistilor pentru educatie in ceea ce priveste sanatatea – Biciclistii pedaleaza impotriva melanomului - este o initiativa prin care scoatem bicicletele la plimbare pentru a trage un semnal de alarma si pentru a educa publicul despre cea mai grava forma de cancer de piele.

Mai multe detalii gasiti pe pagina dedicata evenimentului


Citeste si:

joi, 20 august 2015

Street Art Muzical: concerte de muzica clasica in aer liber

Muzica clasica poate fi pe gustul tuturor atunci cand este cantata cu bucurie in spatii conventionale sau chiar neconventionale, poate oferi momente de relaxare, dar, mai ales, poate educa si publicul care ajunge mai rar in salile de concert. Acesta este mesajul proiectului Street Art Muzical, finantat in Programul Esti Bucuresti de catre Centrul de Proiecte Culturale al Muncipiului Bucuresti – ARCUB, Primaria Municipiului Bucuresti, organizat de Fundatia Culturala Marconi si sustinut de Primaria Sectorului 1.

Copii, parinti şi bunici vor petrece cinci dupa amieze de neuitat, in care calatorii atractive prin diferite epoci si genuri muzicale le vor insoti plimbarea sau joaca. Pe 26 august in parcul Kiseleff si pe 24, 25, 27 si 28 august in parcul Bazilescu , in fiecare zi de la ora 18.00, vor avea loc cinci recitaluri extraordinare sustinute de doi artisti de talie internationala : flautistul Ion Bogdan Stefanescu si pianistul Horia Mihail.


Spectatorii din cele doua parcuri vor avea astfel prilejul extraordinar de a auzi, in aer liber si in mod gratuit, sunetul unui instrument extraordinar : Flautul de Aur Muramatsu. Ion Bogdan Ştefanescu este singurul artist din Romania care canta pe un instrument faurit din acest metal pretios.

Instrumentul “miraculos” este realizat de prima companie din Japonia care a inceput sa creeze flaute pentru profesionişti, inca de la inceputul secolului XX. Muramatsu, astazi un Rolls Royce al flautelor pe plan mondial, confectioneaza numai instrumente de o valoare extraordinara, din argint, aur de diferite karate sau platina. Instrumentul devine o adevarata opera de arta, atat din punct de vedere estetic, cat şi din cel al performantelor sonore, fiecare detinator de flaut Muramatsu trecand printr-un riguros proces de selectie al instrumentului potrivit.

Cei doi artisti, care au realizat impreuna cinci editii ale Turneului National Flautul Fermecat, vor interpreta :

J.S.Bach – Badinerie
M. Marais – Le Basque
Fr. Handel – Arival of the Queen of Sheba
J. Haydn – Serenada
W.A.Mozart – Alla turca
Gossec – Tamburina
A. Dvorak – Humoresque
P. Ceaikovski – Serenada
Fr. Kreisler – Frumosul rozmarin
I. Ivanovici – Valurile Dunarii
G. Gershwin – I got rhythm
J. Raducanu – Jocul tambalelor
H. Mancini – Penny Whistle Jig
H. Mancini – Pie in the Face Polka

Citeste si:

GreenSounds 2015
Festivalul Gabroveni & Covaci Days
Undercloud - festivalul international de teatru independent


GreenSounds 2015

Green Sounds 2015, cel mai revigorant festival international de muzica eclectica din capitala,  ajuns la cea de-a doua editie, va avea loc in weekendul 21 - 23 august, in Parcul Herastrau, Aleea cu Trandafiri, intrarea Charles de Gaulle.

Fun Lovin’ Criminals, Guano Apes, Asian Dub Foundation, The Interrupters, De-Phazz, Nouvelle Vague, Narcotango, Subcarpați, Moonlight Breakfast, Coma, Les Elephants Bizarres, Toulouse Lautrec si mulți alții te asteapta la GreenSounds, pe cele doua scene, cu ritmuri de hip-hop fusion, hip-hop folcloric, ska-punk, rock alternativ, punk-rock, electro-pop, funk, reggae, etno-electro, indie-pop, jazz, soul, electric tango, bossa nova, retro-electro si neo funk.



GreenSounds este un festival complex, ce dezvolta in acelasi spațiu diverse zone dedicate publicului, precum: bazar, lounge si gastronomie internaționala. Bazarul reuneste branduri autohtone variate: imbracaminte si accesorii care se incadreaza in stiluri diferite, pornind de la tradițional romanesc, pana la viziunea de underground si curentul hippie, astfel ca fiecare poate pleca acasa cu propriul suvenir neconvențional de la festival.

Si zona de gastronomie se pliaza pe ideea de diversitate, cu bucatarii internaționale cu specific indian, chinezesc, nemțesc si romanesc, iar barurile si cafenelele va vor racori intre concerte cu smoothie-uri, long drink-uri, limonade, cold-brewed coffee si multe alte treat-uri.

Festivalul isi deschide portile vineri, 21 august la ora 15:00, iar sambata si duminica de la ora 10:00.

Citeste si:

Festivalul Gabroveni & Covaci Days
Festivalul Dilema Veche - singurul festival international organizat de o revista in Romania
Undercloud - festivalul international de teatru independent

miercuri, 19 august 2015

Festivalul Gabroveni & Covaci Days

Festivalul Gabroveni & Covaci Days va avea loc in perioada 21 - 23 august 2015: vor fi scoase in evidenta legendele, povestile, traditiile strazilor din aceasta zona puse in contrapunct, prin arta contemporana, cu specificul locatiilor partenere.


In memoria colectiva, strazile Gabroveni si Covaci au ramas si un loc al negotului, puzderia de consignatii si vanzatori ambulanti transformand acest spatiu intr-o “piata cu de toate” – de la antichitati, haine vintage, pana la gablonzuri si produse artizanale. Evenimentul Gabroveni & Covaci Days vrea sa readuca acest spirit de talcioc urban, de bazar multicolor, prin organizarea unui targ de produse de design artizanal, vestimentar, de obiect si handmade care sa fie gazduit pe terasele localurilor de pe aceste doua strazi.

In cadrul festivalului va veti putea bucura de targuri si expozitii, muzica live si voie buna, discutii libere si lecture publice, proiectii de film, teatru, ateliere, tururi pietonale ghidate si tombole.
Intrarea este libera.

Mai multe detalii in pagina de facebook a evenimentului.

Citeste si:

Hai Sus: teatru si muzica timp de o saptamana pe terasa Promenada
Festivalul Dilema Veche - singurul festival international organizat de o revista in Romania
Undercloud - festivalul international de teatru independent

Hai sus: teatru si muzica timp de o saptamana pe terasa Promenada

Timp de o saptamana, in perioada 24 - 30 august, pe terasa mall-ului Promenada va avea loc Festivalul HAI SUS, in cadrul caruia teatrul independent si muzica buna isi dau intalnire in aer liber.

Spectacolele incep in fiecare zi la ora 19:30, iar intrarea este libera.

Program Festival HAI SUS

Muzica
• Luni:
19:30 – The Rank&Fashion;
• Miercuri:
19:30 – Cuantune;
• Vineri:
19:30 – Jazzy Twist Band;
21:00 – Jazzapella;
• Duminica:
19:30 – Mice on the Run;
21:00 – Alexandra Usurelu&Muse Quartet;



Teatru
• Marti:
19:30 – Coloneul Pasare;
21:00 – Cabaretul Cuvintelor;
• Joi:
19:30 – Buzunarul cu paine;
21:00 – Venus si Adonis;
• Sambata:
19:30 – La ginecolog;
21:00 – Bullets over Lipscani.

Piesele de teatru de anul acesta sunt proiecte independente, interpretate de tineri actori de la teatrele Godot si Mignon din Bucuresti. Acestora li se alatura si una dintre trupele de liceeni ce au participat in cadrul Festivalului de Teatru Tanar Ideo Ideis din Alexandria, trupa Brainstorming din Bucuresti, cu spectacolul „Colonelul Pasare”.

Mixul spectacolelor muzicale include genuri diferite de muzica alternativa: electro swing, acid jazz, electro funk sau soul retro.

Citeste si:

Undercloud - Festivalul International de teatru independent
Filme la Cinema Muzeul Taranului in saptamana 17 - 23 august
Cursuri gratuite de salsa si bachata

marți, 18 august 2015

Festivalul Dilema Veche - singurul festival international organizat de o revista in Romania

Festivalul Dilema Veche, singurul festival international organizat de o revista in Romania, va avea loc in perioada 21 - 23 august 2015, la Alba Iulia.

Tema principala a festivalului, „Noi suntem ceilalti”, va fi dezbatuta intr-o discutie condusa de catre Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu si Horia Roman Patapievici. Evenimentul se va incheia cu un concert sustinut de cantaretul de origine italiana Angelo Branduardi.



In cadrul Festivalului Dilema Veche vor avea loc dezbateri si expozitii, literatura si film documentar, muzica si dans, carti si jocuri si ateliere pentru cei mici.

Festivalul va fi deschis de catre cei trei invitati speciali, Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu si Horia Roman Patapievici, cu o discutie bazata pe rolul culturii in intelegerea lumii din ziua de astazi. De asemenea, nu vor lipsi din program nici concertele si povestile: Nicu Alifantis alaturi de Ansamblul Jidvei, Emy Dragoi, unul dintre cei mai apreciati muzicieni romani din Franta, Irina Popa & The Sinners ii vor incanta pe participanti cu acorduri de tango, jazz sau muzica clasica, iar Adriana Bittel sau Cristian Teodorescu vor fi printre responsabilii cu lecturile la cafenea.

In plus, dezbaterile pe teme precum dialogul cultural sau identitatea europeana si un stand-up european de jurnalism ii va avea ca moderatori pe Angela Filote, sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Ionut Vulpescu, ministrul Culturii, si pe actorul Constantin Chiriac, presedintele Festivalului International de Teatru de la Sibiu, alaturi de multi alti jurnalisti si oameni de cultura romani si europeni.

Puteti accesa programul complet al evenimentului pe site-ul festival.dilemaveche.ro.

Citeste si:

In Transylvania: Festivalul din Tara Fagarasului
Divanul Degustatotilor de Flm si Arta Culinara
Kulturama: festival de arta contemporana in Piata Revolutiei

Atelier de scenaristica: invata sa scrii un scenariu de film

Atelierul de Scenaristica Play organizat de Revista de Povestiri a ajuns la cea de-a treia editie; atelierul se adreseaza pasionatilor de scris si de filme in acelasi timp si se intinde pe parcursul a 3 luni / 24 de intalniri.

Atelierul se va desfasura la Bucuresti in perioada 9 septembrie – 25 noiembrie 2015 si costa 1300 lei. Vor fi admisi cel mult 15 participanti. Pe de-o parte se vor discuta regulile si tehnica scrisului pentru film, pe de alta parte participantii vor primi feedback pe masura ce scenariile lor se dezvolta.



Pentru inscrieri, trimite pana pe 20 august un scenariu de scurtmetraj de maximum 15 pagini la adresa scenaristica [at] revistadepovestiri.ro, insotit de un CV si de o idee de lungmetraj.

Despre tutori:

Igor Cobileanski este cunoscut pentru scurtmetrajele Sasa, Grisa si Ion, Cand se stinge lumina, Plictis si inspiratie si lungmetrajele Tache (TV) si La limita de jos a cerului, ultimul considerat cel mai bun debut de juriul Premiilor Gopo anul acesta. De asemenea, a colaborat cu HBO pentru regia serialului Umbre.

Cecilia Stefanescu este scriitoare si scenarista – romanul Legaturi bolnavicioase a fost ecranizat dupa scenariul sau in 2006, de Tudor Giurgiu.

Citeste si:

Filme la Cinema Muzeul Taranului in saptamana 17 - 23 august
City Tour - un documentar despre viata dependentilor de droguri si a prostituatelor din Capitala
Cursuri gratuite de salsa si bachata

luni, 17 august 2015

Filme la Cinema Muzeul Taranului in saptamana 17 - 23 august

Luni, 17 august. PROIECTIILE DOCUART

19:00 - City Tour 
Regia: Andrei Nicolae Teodorescu, 2013, 57’
Regizorul va fi prezent pentru sesiunea de Q&A – INTRARE LIBERA

Filmul documentar City Tour suprinde momente din trei zone celebre ale Bucurestiului, periculoase si, in acelasi timp, fascinante, locuite de oameni la marginea societatii – Ferentari, Gara de Nord, Grivitei si dezvaluie cine distribuie, dar mai ales cine primeste seringi in regim ambulatoriu.
- Studioul Horia Bernea


Marti, 18 august

19:30 – Intoarcerea in Havana (Retour a Ithaque) 
Regia: Laurent Cantent, 2014, Franta, comedie/drama, 95’
Acordul parintilor pentru copiii sub 12 ani
- Studioul Horia Bernea



21:30 – A doua sansa (A second chance)
Regia: Susanne Bier, 2014, Danemarca, drama/thriller, 102’
Nerecomandat copiilor sub 15 ani
- Gradina Cinema


Miercuri, 19 august

19:30 – Intoarcerea in Havana (Retour a Ithaque) 
Regia: Laurent Cantent, 2014, Franta, comedie/drama, 95’
Acordul parintilor pentru copiii sub 12 ani
- Studioul Horia Bernea

21:30 – A doua sansa (A second chance)
Regia: Susanne Bier, 2014, Danemarca, drama/thriller, 102’
Nerecomandat copiilor sub 15 ani
- Gradina Cinema


Joi, 20 august

19:30  – Intoarcerea in Havana (Retour a Ithaque)
Regia: Laurent Cantent, 2014, Franta, comedie/drama, 95’ Acordul parintilor pentru copiii sub 12 ani
- Studioul Horia Bernea

• Concert (urmeaza anuntarea orei de desfasurare si a altor detalii)
In Gradina Cinema

In perioada 21 august – 31 august CINEMA MUZEUL TARANULUI nu programeaza proiectii deoarece atat in Studioul Horia Bernea, cat si in Gradina Cinema vor avea loc reprezentatii in cadrul UNDERCLOUD - Festival de Teatru Independent de Orice.

Citeste si:

Undercloud - Festivalul International de Teatru Independent
In Transylvania: Festivalul din Tara Fagarasului
Cinema in aer liber in Parcul Titan

duminică, 16 august 2015

Undercloud - Festivalul International de Teatru Independent

Undercloud - Festivalul International de Teatru Independent va avea loc in perioada 22 - 31 august la Muzeul National al Taranului Roman.

Editia a VIII-a se desfasoara sub sigla programului european EFFE 2015-2016 - Europe for Festivals. Festivals for Europe, un important certificat international atribuit de catre Comisia Europeana si Asociatia Festivalurilor din Europa. UNDERCLOUD este singurul festival international de teatru independent din Romania care a primit aceasta distinctie.



Anul acesta UNDERCLOUD are 3 sectiuni.

Sectiunea Concurs, unde participa 12 spectacole realizate de tineri creatori, care se remarca prin inovatie si originalitate.

Sectiunea Invitati din Romania formata din spectacole in care joaca actori cu experienta si notorietate care contribuie la sustinerea miscarii de teatru independent (Oana Pellea, Marian Ralea, Florin Piersic jr, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, Claudiu Bleont si altii).

Sectiunea Invitati din strainatate propune un focus Republica Moldova, care participa cu trei spectacole ale Laboratorului teatral Foosbook din Chisinau: Sex & Perestroika, Bashsi, nu in cele din urma, Nekrotitanium scris de Mitos Micleusanu, o productie „Planeta Moldova”. Din Israel vine spectacolul Caderea de Albert Camus, in interpretarea lui Nico Nitai, care va primi Premiul de Excelenta UNDERCLOUD 2015. Aceasta montare apare in Cartea Recordurilor si se joaca de 45 de ani.

Selectionerii spectacolelor sunt: Chris Simion – regizor si teatrologii Irina Ionescu si Marius Zarafescu.

UNDERCLOUD 2015 se bucura si de o serie de evenimente conexe sustinute de personalitati marcante ale teatrului contemporan. Criticul de teatru George Banu isi lanseaza volumele Parisul personal, Casa cu daruri si Japonia, imperiul teatrului (Editura Nemira) si sustine o conferinta–omagiu pentru omul de teatru Valentin Nicolau, prieten UNDERCLOUD, plecat prea devreme dintre noi. Profesoara Sanda Manu propune un atelier–dialog pentru tinerii artisti.

Alte doua momente mult asteptate sunt lansarile cartilor Omul din care a fost extras raul de Matei Visniec (Editura Polirom) si Hamlet si nebunia lumii de Octavian Saiu (Editura Paidea).
Juriul festivalului este format din regizorul Sanda Manu, dramaturgul Matei Visniec, teatrologul Irina Ionescu, actorul George Ivascu, teatrologul Octavian Saiu.

Spre bucuria tuturor celor iubitori de arta vizuala autentica, pictorul Stefan Caltia si-a dat acordul ca afisul festivalului UNDERCLOUD sa fie realizat dupa una dintre lucrarile sale: Primavara, 2015.

Incepand cu aceasta editie, UNDERCLOUD a initiat Premiul Teatru – Liber UNDER ANY CLOUD pentru un teatru de stat care sprijina teatrul independent. Distinctia va fi acordata Teatrului Bulandra pentru spectacolul Arta de Yasmina Reza.

Chris Simion, presedintele festivalului, impreuna cu echipa sa, va deschide evenimentul sambata, 22 august, la ora 19:00, la Muzeul National al Taranului Roman, Studioul Horia Bernea. Cu acest prilej, publicul va viziona spectacolul N(aum) cu Oana Pellea siCristina Casian. Regia: Mariana Camarasan.

Detalii despre programul UNDERCLOUD 2015 gasiti pe site-ul oficial al festivalului:
www.undercloud.ro.

Biletele pot fi achizitionate de pe site-ul www.bilete.ro. Pretul unui bilet este de 35 lei.

Citeste si:

City Tour - un documentar despre viata dpendentilor de droguri si a prostituatelor din Capitala
In Transylvania: festivalul din Tara Fagarasului
Divanul Degustatorilor de Film si Arta Culinara

City Tour - un documentar despre viata dependentilor de droguri si a prostituatelor din capitala

In cadrul Proiectiilor Docuart, saptamana aceasta puteti vedea la Cinema Muzeul Taranului documentarul City Tour (regia Andrei - Nicolae Teodorescu, 2013), un documentar care intra in culisele vietii dependentilor de droguri si prostituatelor din capitala.

City Tour poate fi vizionat luni, 17 august, de la ora 19:00, iar intrarea este libera.

City Tour (2013) este primul documentar realizat de Andrei-Nicolae Teodorescu, acesta intrand in culisele vietii dependentilor de droguri si prostituatelor din capitala. Filmul arata cum se dezvolta oamenii care poarta un stigmat dificil de depasit si cum un grad redus de toleranta si intelegere din partea societatii le imbunatateste considerabil viata. Ajutorul care li se intinde vine din partea Asociatiei Romane Anti-Sida, ce le ofera seringi si prezervative, pentru a preveni riscul de imbolnavire.

Tanarul regizor calatoreste alaturi de o masina de salvare a carei medici au creat deja un pod de legatura comunicationala cu cei care beneficiaza de ajutor, accentuandu-se in fim profunzimea deschiderii fata de semeni pe care a intalnit-o in preajma ambulantei.


“M-am gandit la oamenii care fac cu adevarat ceva cand vine vorba de cei care sunt dependenti de droguri. Ceva concret. M-am gandit ca este o mare diferenta intre cei care doar cred ca fac ceva pentru persoanele dependente, prin flyere sau diferite programe, si cei care fac efectiv munca de teren”, spune Andrei-Nicolae Teodorescu, despre baza realizarii filmului.

City Tour este cea de-a saptea productie de documentar romanesc difuzata de Docuart, in colaborare cu Muzeul National al Taranului Roman, iar asemenea celorlalte proiectii, la final, va avea loc o sesiune de intrebari si raspunsuri cu regizorul filmului.

Productia a fost nominalizata la premiile Gopo 2014 la categoriile “Cel mai bun film documentar” si “Premiul <>”. In 2013, regizorul a primit Premiul Presedintelui UCIN (Uniunea Cineastilor din Romania), in cadrul festivaluluiCineMAiubit si, in acelasi an, a fost selectat sa participe si la Festivalul de Film Astra de la Sibiu.

Proiectul initiat in luna iunie a acestui an a umplut randurile salii de cinema, aducand cinefili in fata unora dintre cele mai apreciate filme documentar din Romania.Proiectiile Docuart este un eveniment cu intrare libera, care incurajeaza consumul pentru acest gen cinematografic, vrand sa valorifice potentialul regizorilor romani si a componentei culturale autohtone.

Citeste si:

Ce poti sa faci in weekendul 14 - 16 august
Ziua Pompierilor - expozitii in Parcul Carol si Porti Deschise
Voluntariat la Spitalul Alexandru Obregia

Ziua Pompierilor - expozitii in Parcul Carol si Porti Deschise

Marti, 18 august, se implinesc 171 de ani de la infiintarea primei formatiuni de pompieri militari din Bucuresti.

Cu acest prilej, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Dealul Spirii” Bucuresti-Ilfov va organiza doua evenimente care celebreaza acest eveniment:

Duminica, 16 august 2015, in Parcul Carol, intre orele 12:00 - 20:00:

Expozitie de tehnica si exercitii demonstrative privind acordarea primului ajutor medical, sustinute de pompieri-paramedici.


Marti, 18 august 2015, in toate subunitatile operative ale pompierilor din Bucuresti si Ilfov, intre orele 10:00 - 18:00

Ziua Portilor Deschise: In cadrul atelierelor de lucru, vor fi prezentate echipamentele pe care pompierii le utilizeaza in mod cotidian pentru stingerea incendiilor, iar paramedicii ii vor invata pe copii cum sa acorde primul ajutor in cazul celor mai frecvente situatii de urgenta.

Citeste si:

Ce poti sa faci in weekendul 14 - 16 august
Voluntariat la Spitalul Alexandru Obregia
Targ de Sfanta Marie Mare la MTR

vineri, 14 august 2015

Ce poti sa faci in weekendul 14 - 16 august

Cinema in aer liber

(Eveniment gratuit) Chitila Film Fest - festivalul de filme documentare si scurtmetraje de fictiune, pe malul lacului Chitila, de vineri pana duminica.

(Eveniment gratuit) Caravana Metropolis in Parcul Titan - filmele ruleaza de marti pana duminica, de la ora 21:30.

La Cinema Muzeul Taranului ruleaza Intoarcerea in HavanaPina si A doua sansa. O parte din filme pot fi vazute in sala Horia Bernea, iar proiectiile de seara in Gradina Cinema.

La Gradina cu Filme, duminica poti vedea The King's Speech. Pe langa acesta, vor avea loc spectacole de teatru, improvizatie si concerte.

Targuri

(Eveniment gratuit) Targ de Sfanta Marie Mare la Muzeul Taranului Roman - de vineri pana sambata.

Tururi pietonale culturale

(Eveniment gratuit) Cu bastonul prin Bucuresti - trasee culturale pietonale organizate de ARCEN, sambata de la ora 11:00 si duminica de la ora 18:00.


Alte evenimente

(Eveniment gratuit) Romania pe role - competitie de mers pe role adresata atat incepatorilor cat si profesionistilor. Sambata de la ora 18:00 pe soseaua Kiseleff.

(Eveniment gratuit) Copacul cu carti in Parcul Cismigiu.

(Eveniment gratuit) Observatii astronomice pe terasasa Promenada, in fiecare sambata si duminica intre orele 16:00 - 23:00.

(Eveniment gratuit) Festivalul Bucurestii lui Caragiale - in Centrul Vechi, la intersectia strazii Franceze cu strada Postei.

(Eveniment gratuit) Kulturama - festival de arta contemporana in Piata Revolutiei.

Expozitii

La Muzeul Antipa continua Expozita de fluturi topicali vii, de marti pana duminica intre orele 10:00 - 18:30.

(Eveniment gratuit) Povesti din Bucuresti in Benzi Desenate - pana pe 31 august, la Palatul Sutu.

(Eveniment gratuit) Asezarile Germane din Basarabia - expozitie de fotografie la Muzeul National al Taranului Roman.

Prin tara

Documentare poloneze la Vatra Dornei - in cadrul Festivalului Zilele Filmului Istoric.

Voluntariat

Daca iti place sa lucrezi cu copiii si ai putin timp liber la dispozitie, te poti inscrie ca voluntar la spitalul Alexandru Obregia.

Cursuri gratuite

(Eveniment gratuit) Cursuri gratuite de salsa si bachata in fiecare sambata intre orele 19:00 - 20:00 la Smart Change.

 UrbanCollective

Chitila Film Fest

Chitila Film Fest, festivalul de filme documentare si scurtmetraje de fictiune va avea loc in perioada 14 - 16 august pe malul lacului Chitila, langa singura rezervatie de nuferi din sudul Romaniei.



In competitia Chitila Film Fest 2015, s-au inscris 347 de scurtmetraje. Dintre acestea, in cadrul festivalului vor fi proiectate 6 scurtmetraje de fictiune si 6 documentare/reportaje. Cele 12 scurtmetraje ce vor intra in competitie au fost selectate de catre echipa de profesionisti a festivalului formata din persoane cu expertiza in domeniul cinematografic, potrivit unor criterii obiective si profesionale.


Vizionarea tuturor proiectiilor intrate in competitie este libera, dand astfel posibilitatea tuturor iubitorilor de film sa se conecteze la ultimele noutati in domeniu, in fiecare seara de 14, 15 si 16 august , incepand cu orele 21:00. Pe langa scurtmetrajele din cadrul competitiei, in fiecare din cele trei seri, publicul Chitila Film Fest va putea urmari proiectiile unor filme romanesti de exceptie:

* 14 august — 'Pruncul, petrolul si ardelenii', regia Dan Pita
* 15 august — 'E pericoloso sporgersi', un film de Nae Caranfil
* 16 august — 'America, venim', regizat de Razvan Savescu

Citeste si:

Documentare poloneze la Vatra Dornei
Filme la Cinema Muzeul Taranului in saptamana 10 - 16 august
Divanul Degustatorilor de Film si Arta Culinara

Cursuri gratuite de salsa si bachata

La Smart Change (str. Erou Ion Calin nr. 19) poti invata gratuit sa dansezi salsa si bachata. Cursurile au loc in fiecare sambata, intre orele 19:00 - 20:00, incepand cu 15 august 2015.

Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

Rezervari la: office.smartchange@gmail.com / 0726.694.435


Citeste si:

Voluntariat la Spitalul Alexandru Obregia
Documentare poloneze la Vatra Dornei
Romania pe role

Voluntariat la spitalul Alexandru Obregia

Ai peste 15 ani si vrei sa devii doctor? Sau pur si simplu iti plac copiii si vrei sa ajuti? Spitalul Clinic de Psihiatrie “Profesor Doctor Alexandru Obregia” la initiativa voluntarelor Diana Catrina si Ioana Gherghescu, eleve in clasa a XII-a la Colegiul National Sfantul Sava din Bucuresti, a lansat programul de voluntariat, LeadME, ce este adresat persoanelor dornice sa faca un bine si sa aduca un zambet pe fetele copiilor.

In acest moment, programul LeadME este in desfasurarea primului modul, organizat in perioada 3 august – 13 septembrie. Are 55 de voluntari, cu varste cuprinse intre 15 si 25 de ani, dornici sa lucreze cu cei mici. Acestia participa zilnic la sesiuni pe durata a doua ore, in vederea reducerii stresului de spitalizare a copiilor internati, prin activitati socio-educative(de relaxare, de factura ludica) desfasurate atat individual cat si in grup, si de terapie ocupationala (prin joc si arta).



Programul este structurat in 3 sesiuni zilnice(09:00-11:00, 11:00-13:00, 14:00-16:00), acoperite fiecare de cate 5 voluntari. Acestia au activitati diferite cu cei mici in functie de preferintele acestora, activitati ce variaza de la citit, colorat, la board games, lucru manual sau jocuri desfasurate in curtea spitalului. Voluntarii sunt plini de viata, dornici sa ajute, si ies in evidenta prin grija si compasiunea pe care ei o poarta copiilor.

Daca vrei sa faci parte din echipa de voluntari a proiectului “LeadME” in modulul II, organizat in perioada 5 octombrie – 23 decembrie, trimite un mail la adresa officeleadme@gmail.com, pana la data de 27 septembrie, in care sa atasezi CV-ul tau, impreuna cu o scrisoare de intentie, in care sa specifici de ce doresti sa participi la acest program.

Pentru mai multe informatii despre proiect, te asteptam pe pagina de facebook https://www.facebook.com/leadmevoluntariat.

Citeste si:

Cum poti afla cat de sustenabile sunt produsele pe care le cumperi
Cel mai batran australian tricoteaza pulovere pentru pinguinii accidentati
Platforma prin care se va putea dona energie eletrica
#TakeMeThroughBucharest Acuarela Airbnb Alandala Cafe alergare alter-native 22 Animest Antipa antreprenoriat antreprenoriat rural ARCEN Asia Fest Asociatia Atelierul de creatie Asociatia Carusel Asociatia Claca Asociatia Exista Viata dupa Doliu Asociatia Fluens Asociatia ORICUM Asociatia Paspartu Asociatia Plantam Fapte Bune Asociatia React Asociatia Team Work Astra Film Festival ateliere Atelierul de Panza autism Autism Romania benzi desenate Biblioteca Metropolitana Biblioteca Nationala biciclete BitaColor Bookfest Bucharest Art Week Bucharest Night Run Byron Carol53 Carturesti Ce citim Ce descoperim Ce poti face in weekend Ce poti sa faci de 1 Decembrie Ce poti sa faci de 1 iunie Ce poti sa faci de 1 mai Ce poti sa faci de Craciun Ce poti sa faci de Dragobete Ce poti sa faci de Florii si de Paste Ce poti sa faci de Halloween Ce poti sa faci de Martisor Ce poti sa faci de Mos Nicolae Ce poti sa faci de Revelion Ce sa faci cand nu stii ce sa faci Ceainaria 5 Ceainaria La un Ceai Centrul Ceh Centrul National al Dansului Bucuresti ceramica CeRe Cinema Art Yourself Gallery Cinema Elvire Popesco cinema in aer liber Cinema Muzeul Taranului CinePOLSKA Citim in iarba Clubul Taranului Cluj Cluj Jazz Festival Concerte Ateneul Roman Concerte si petreceri concurs conferinte Control Control N Copenhaga Creart Creative Business Cup Creative Est Creative Learning creative writing Creative Writing Sundays Crucea Rosie CSR cultura alternativa cursuri cursuri gratuite dans contemporan Deschis Gastrobar Design dezbateri dezvoltare personala Dianei 4 Dilema Veche DIY Docuart Fest Documentary Mondays Electric Castle Energiea EUROPAfest expozitii Expressive mind f64 Femei pe Matasari Ferentari Festivalul de Film Rusesc Festivalul Filmului European Festivalul Filmului Evreiesc Festivalul Filmului Francez Festivalul International de Film Experimental festivaluri festivaluri culinare Film Filmul de Piatra Fish Eye Fest Foto Union Fotografie freeshop FriendlyTech Fundatia Calea Victoriei Fundatia Comunitara Bucuresti fundraising altfel Galateca Garajul Ciclop Gradina Botanica Gradina cu Filme Gradina de Citit Gradina Floreasca Gradina Verona Halele Carol HomeFest HOMEproject IKEA Ikebana Imbold Incubator107 InnerSound Inspirational Film Festival instameet Institutul Cervantes Institutul Cultural Roman Institutul Francez Institutul Polonez Joburi Joia de Film Journey Pub Kinedok Libraria Bastilia Lokal Lucruri neinsemnate Make a Point ManiFEST MaraFest Matasari Merci Charity Boutique MNAC MNAR MTR muzee Muzeul National al Satului Noaptea Alba a Bucurestiului Noaptea Alba a Creatorilor si Designerilor de Produs Noaptea Alba a Filmului Romanesc Noaptea Alba a Galeriilor Noaptea Caselor Noaptea Cercetatorilor Noaptea Devoratorilor de Publicitate Noaptea Institutelor Culturale Noaptea Muzeelor Nomad International Film Festival Nomad Shorts Noul Cinematograf al Regizorului Roman One World Romania ONG Opera Nationala Romana opera si opereta Pegas PhotoVoice Povesti Prin tara Program Cinemateca Romana Program teatre Bucuresti reciclare creativa Roaba de Cultura Robin and The Backstabbers Romania Frumoasa Romanian Design Week Roots Revival RuralFest Sanziene Scoala Altfel Se picteaza Seneca Anticafe Serendipity Tea SF & Fantasy Sighisoara Film Festival Simbio Smart Change Social Gym Stiri de bine Strada Armeneasca Street Delivery Superscrieri targuri teatru The Ark The Big Lunch The CSR Agency The Institute The Power of Storytelling traininguri Transylvania Calling trasee culturale Trip Talks Uber UNATC Unde mergem Unde mergem gratis Undercloud UNTOLD Festival V for Verde Vama Veche Verde Altfel Voluntariat Wishful friday workshopuri Zilele Filmului Brazilian Zilele Filmului German Zilele Filmului Irlandez Zilele Filmului LUX Zilele Filmului Polonez Zilele Filmului Spaniol zmee

Rooftop Cinema: Autumn Resolutions

Joi, 8 septembrie , la Deschis Gastrobar are loc o noua seara de Rooftop Cinema. Tema acestei saptamani: Autumn Resolutions . Vor rula...

Blog Archive

Bloguri, Bloggeri si Cititori