vineri, 31 iulie 2015

Ce poti sa faci in weekendul 1 - 2 august

Cinema in aer liber

(Eveniment gratuit) Pe Terasa Promenada continua seria filmelor in aer liber, cu intrare gratuita. Weekendul acesta ruleaza Piratii din Caraibe, Firma si Mesaj pentru tine.

(Eveniment gratuit) In Parcul Herastrau s-a deschis CinePark, cinematograful in aer liber.


Expozitii

Expozitie de fluturi tropicali la Muzeul Antipa.

(Eveniment gratuit) Povesti din Bucuresti in benzi desenate  la Palatul Sutu.

(Eveniment gratuit) Asezarile germane din Basarabia - expozitie de fotografie la Muzeul Taranului Roman.

Trasee culturale

(Eveniment gratuit) Cu bastonul prin Bucuresti - trasee culturale pietonale organizate de ARCEN.

Targuri

(Eveniment gratuit) Targ de vara pana-n seara la Muzeul Taranului Roman.

Observatii astronomice

(Eveniment gratuit) Fii cu ochii pe cer - pe Terasa Promenada; sambata si duminica, intre orele 16:00 - 23:00 poti observa cele mai interesante fenomene astronomice.

Alte evenimente

(Eveniment gratuit) Copacul cu carti in Parcul Cismigiu.

(Eveniment gratuit) Kulturama - festival de arta contemporana in Piata Revolutiei.

(Eveniment gratuit) Continua Festivalul Bucurestii lui Caragiale, in Centrul Vechi.

Cinema in aer liber in Parcul Titan: Caravana Metropolis Film

Caravana Metropolis Film revine in parcul Titan, in perioada 4 august - 6 septembrie, cu 12 dintre cele mai bune filme europene si de autor, precum si o selectie de filme clasice, proiectate pe Insula Artelor  (acces din str. Liviu Rebreanu).

Filmele vor fi proiectate de marti pana duminica, de la ora 21:30.

Cinema in aer liber - programul filmelor

1. DOUA ZILE, O NOAPTE/ DEUX JOURS, UNE NUIT, r. Luc si Jean-Pierre Dardenne, cu Marion Cotillard in rolul principal, care a fost nominalizata la premiul Oscar pentru interpretarea in acest film, cu premiera in selectia oficiala de la Cannes in 2014. O tanara sotie si mama lucreaza intr-fabrica, dar este nevoita sa ia o pauza de la locul de munca. In timpul absentei sale, colegii ei isi dau seama ca pot acoperi orele ei de lucru lucrand putin mai mult. Pentru aceasta, conducerea fabricii le propune un bonus de 1000 euro pentru toti lucratorii, daca vor fi de acord ca postul Sandrei sa fie desfiintat.

2. POVESTI SALBATICE/ RELATOS SALVAJES, r. Damian Szifron, nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film strain in 2015. Regizorul si scenaristul Damián Szifron nu a facut un singur film, ci sase lipite sub un singur titlu si trimise intr-o lume care s-ar putea sa nu fie pregatita pentru ele”, scrie revista americana „Rolling Stone”. Filmul lui Damián Szifrón este co-produs de Pedro Almodóvar si a facut senzatie la Cannes 2014.

3. SALONUL LUI JIMMY/ JIMMY’S HALL, r. Ken Loach, in competitie la Festivalul de Film de la Cannes 2014.Inspirata de o poveste adevarata, pelicula il urmareste pe Jimmy Gralton (Barry Ward), un activist irlandez care se intoarce din America in satul natal si deschide un centru cultural pentru tineri. Aducand de peste Ocean jazz-ul si discutiile pe teme politice, liberale, el starneste reactia agresiva a Bisericii si a statului conservator.

4. JOCUL CODURILOR/THE IMITATION GAME, r. Morten Tyldum, cu Keira Knightley, Benedict Cumberbatch. Nominalizat la 7 premii Oscar in 2015, castigator al Oscarului pentru cel mai bun scenariu adaptat, la 5 Globuri de Aur si la 9 premii BAFTA. Benedict Cumberbatch il interpreaza pe Alan Turing, genialul matematician britanic cu rol fundamental in deznodamantul celui de-Al Doilea Razboi Mondial dupa ce sparge codul Enigma, reusita ce permite Aliatilor sa afle planurile de razboi naziste. Intr-una dintre cele mai dureroase rasturnari de imagine ale istoriei, in 1952 lui Turing ii va fi intentat proces pentru vina de a fi homosexual, o nedreptate cu bataie lunga pentru restul vietii sale.

5. FORCE MAJEURE/ TURIST, r. Ruben Ostlund – Un certain regard Jury Prize la Cannes 2014, nominalizat la European Film Awards pentru cel mai bun film si cel mai bun regizor. : Un tata care-si petrece vacanta intr-o statiune din Alpi isi abandoneaza sotia si cei doi copii in fata unei avalanse care se dovedeste ulterior a fi una controlata. Gestul sau de lasitate ii va schimba insa pentru totdeauna relatia cu familia.

6. STOCKHOLM, r. Rodrigo Sorogoyen, film laureat al premiului Goya pentru Cel mai bun actor. O intalnire aparent banala, intre un baiat si o fata. El ii marturiseste ca s-a indragostit la prima vedere, ea nu-l crede. Pe parcursul plimbarii lor nocturne prin Madrid, fiecare isi dezvaluie treptat dorintele, secretele, dar si cateva minciuni nevinovate. Curand, insa, vor reveni cu picioarele pe pamant, in realitatea dura a luptelor pentru control si a jocurilor psihologice.

7. DOMNISOARA JULIE/ MISS JULIE, filmul de debut in regie al actritei Liv Ullmann, avandu-i ca protagonisti pe Colin Farrell si Jessica Chastain. In cursul unei nopti de vara din orasul Fermanagh, Irlanda de Nord, rebela fiica a unui aristocrat anglo-irlandez il provoaca pe valetul tatalui ei sa o seduca.

8. TEORIA INTREGULUI/ THE THEORY OF EVERYTHING, r. James Marsh, cu Eddie Redmayne in rolul principal, laureat al premiului Oscar pentru cel mai bun actor. Filmul descrie relatia dintre Stephen Hawking si sotia sa, Jane. Cei doi s-au cunoscut pe vremea cand erau studenti la Cambridge in anii ’60, exact in vremea in care viitorul mare om de stiinta incepea sa sufere consecintele afectiunii care l-a    paralizat, fortandu-l sa traiasca intr-un scaun cu rotile si sa se exprime cu ajutorul unui computer.

9. O DUMINICA FRUMOASA/ UN BEAU DIMANCHE, r. Nicole Garcia. Invatator intr-o scoala din sudul Frantei, Baptiste e un solitar. N-a ramas niciodata mai mult de un trimestru in postul sau, pentru ca iubeste libertatea. Intr-o zi e nevoit sa-l duca pe Mathias, unul dintre elevii sai, acasa, si astfel ajunge s-o cunoasca pe mama baiatului, Sandra, o tanara femeie nonconformista care lucreaza intr-un restaurant de pe plaja.

10. BATRANUL DE 100 DE ANI CARE A IESIT PE FEREASTRA SI A DISPARUT, r. Felix Herngren, nominalizat la Audience Award la European Film Awards, este cel mai apreciat si vandut blockbuster suedez din ultimii ani. Neasteptata poveste a unui barbat in varsta de 100 de ani care decide ca nu-i prea tarziu s-o ia de la capat. Multi ar crede ca il asteapta aventura vietii, dar aceasta calatorie nu este prima pentru Allan Karlsson: se implineste un secol de cand provoaca prapad in lume, iar acum e gata sa se dezlantuie din nou.

11. COMOARA, r. Corneliu Porumboiu. Costi lucreaza la primarie si duce o viata linistita. Intr-o seara, un vecin il roaga sa-i imprumute niste bani. E disperat, banca i-a scos apartamentul la vanzare. Costi refuza, dar vecinul revine. Ii spune ca in satul bunicilor sai exista o legenda: se zice ca strabunicul sau ar fi ingropat o comoara in curtea casei, inainte de venirea comunistilor la putere. In cazul in care Costi va plati pe cineva cu un detector de metale si vor gasi comoara, o vor imparti jumatate – jumatate. Costi nu sta prea mult pe ganduri. De a doua zi cauta pe cineva cu un detector de metale.

12. ORASELUL ALANDALA/ FIDDLESTICKS, r. Veit Helmer – o comedie pentru intreaga familie, dublata in limba romana, pentru spectatorii de-o schioapa, laureata a Premiului Publicului la Zurich Film Festival, in competitie la Cinekid ICFF. Copiii si bunicii reusesc sa transforme un orasel din Europa intr-un loc al inventiilor si al recordurilor. Masina de gunoi devine fabrica de biciclete, o macara devine     rollercoaster si totul pare posibil atunci cand imaginatia nu mai are limite.

Retrospetiva American Calssics

1. NECAZURILE LUI GILBERT GRAPE/WHAT’S EATING GILBERT GRAPE?, r. Lasse Halstrom, cu Johnny Depp, Leonardo DiCaprio.

2. LEGENDA CALARETULUI FARA CAP/SLEEPY HOLLOW, Tim Burton, cu Johnny Depp, Christina Ricci.

3. FORREST GUMP, Robert Zemeckis, cu Tom Hanks.

4. POSTASUL SUNA INTOTDEAUNA DE DOUA ORI/THE POSTMAN ALWAYS RINGS TWICE, Rob Rafelson, Jack Nicholson, Jessica Lange

5. JURASSIC PARK, Steven Spielberg, cu Sam Neill, Jeff Goldblum

6. FALCI/JAWS, Steven Spielberg, cu Robert Shaw, Richard Dreyfuss

7. TALENTATUL DOMN RIPLEY/THE TALENTED MR. RIPLEY, Anthony Minghella, cu Matt Damon, Jude Law, Gwyneth Paltrow

8. MAREA HOINAREALA/O BROTHER, WHERE ART THOU?, Joel & Ethan Coen, cu Matt Damon, Jude Law, Gwyneth Paltrow.

Retrospectiva Nouvelle Vague

1. PIERROT NEBUNUL/PIERROT LE FOU, Jean-Luc Godard, cu Jean-Paul Belmondo, Anna Karina.

2. DISPRETUL/LE MEPRIS, Jean-Luc Godard, cu Brigitte Bardot, Michel Piccoli

3. CELE 400 DE LOVITURI/LES QUATRE CENTS COUPS, Francois Truffaut, cu Jeanne Moreau, Francois Truffaut.

4. JULES SI JIM/JULES ET JIM, Francois Truffaut, cu Jeanne Moreau.

Mai multe detalii despre program aici.

Citeste si:

Filme cu miez de vara PE Promenada
Proiectiile Docuart: Brancusi la Cinema Muzeul Taranului
Divanul Degustatorilor de Film si Arta Culinara

Proiectiile Docuart: Brancusi la Cinema Muzeul Taranului Roman

Urmatoarea proiectie programata in cadrul evenimentului Proiectiile Docuart este filmul documentar „Brancusi” (1996), care va putea fi vizionat luni, 3 august, de la ora 19:00 la Cinema Muzeul Taranului Roman.

Cornel Mihalache semneaza proiectia cu numarul 6 din cadrul celei mai recente initiative Docuart. „Brancusi” este un documentar de arta care urmareste firul cronologic al celor mai importante momente din viata artistului roman, folosindu-se de amintirile existentei sale: fotografii, notite, locuri.


Criticul Mircea Dumitrescu afirma intr-una din lucrarile sale ca tonul filmului ca este unul „familiar, prietenos, dar plin de respect, cu un umor cald, de o generoasa ironie.” Proiectia va fi urmata de o sesiune interactiva de intrebari si raspunsuri cu publicul, care il va avea protagonist pe realizatorul filmului.

„Filmul se bazeaza pe un text real documentar, lucruri nu «spuse» de Brancusi, deci neatestate stiintific, ci scrise, notite ramase la prieteni sau in custodia legatarilor testamentari. Toate fotografiile folosite in film ii apartin marelui sculptor. Iar locurile de filmare sunt cele atinse de trecerea lui Brancusi, sau a operelor sale: satul natal Hobita, biserica Cismeaua Mavrogheni din Bucuresti, in corul careia a cantat, biserica romana din Paris, unde a fost paracliser in primii ani, restaurantul Chartier unde a spalat pahare sa se poata intretine, Place Dauphine 19, unde a locuit la mansarda, Montparnasse 54, locul unde a fost atelierul din Impasse Ronsin 11…” spune Cornel Mihalache.

Proiectiile Docuart este un eveniment initiat de asociatia omonima, care aduce film documentar romanesc laCinema Muzeul Taranului. Proiectul a debutat in luna iunie a acestui an si doreste sa incurajeze consumul pentru acest gen cinematografic, avand intrare libera pentru cinefili.

Citeste si:

Curs de pictura pe sticla
Divanul Degustatorilor de Film si Arta Culinara
Cu bastonul prin Bucuresti - tururi ghidate pietonale ARCEN

joi, 30 iulie 2015

Curs de pictura pe sticla

Creative Arts organizeaza in aceasta vara un curs de pictura pe sticla, desfasurat pe parcursul a 4 ateliere saptamanale a cate doua ore.

Ce va cuprinde cursul:

Sedinta 1 – Pictura pe borcane
Vechile borcane de dulceturi si muraturi vor parasi rafturile intunecate ale camarilor si vor gasi un loc de cinste pe rafturile bucatariei dupa ce vor fi pictate. Personalizam borcanele vopsindu-le pe interior si aplicandu-le apoi desene decorative la exterior.



Sedinta 2 – Pahare pereche, pictate si personalizate
Cina in doi sau suetele cu cea mai buna prietena vor fi mai animate dupa ce veti scoate pe masa paharele pereche pictate cu migala si originalitate.

Sedinta 3 – Sticle elegante, pictate in culorile voastre preferate
Dam un nou sens in viata si o noua infatisare sticlelor goale de vin sau de suc pictandu-le in culori si modele diverse.

Sedinta 4 – Rame de sticla pictate
Fotografiile vor parea mai frumoase cand le vei expune in rame de sticla transformate in vitralii miniaturale.

Detalii curs:
Tip curs: tineri si adulti
Durata: 4 ateliere saptamanale a cate doua ore.
Adresa: str. Olari,  nr. 23, Bucuresti
Cost: 157 lei cursul/ 50 lei atelierul
Inscrierile se fac la office@creativearts.ro.
Acest curs este disponibil numai la solicitarea unui grup de minim 5 participanti.

Citeste si:

Cele mai frumoase carti din Romania - concurs national de design de carte
Se redeschide Gradina cu Filme
Kulturama - festival de arta contemporana in Piata Revolutiei

Divanul Degustatorilor de Film si Arta Culinara

Cea de-a sasea editie a Divanului Degustatorilor de Film si Arta Culinara va avea loc in perioada 21 – 30 august si va fi  dedicata temei “Drumuri si raspantii”.

Festivalul va incepe cu doua seri de proiectii extraordinare in aer liber in Centrul Vechi al Craiovei, recent renovat, si va continua din 23 august in Portul Cultural Cetate (judetul Dolj) cu proiectii de film si demonstratii culinare.

Dedicat filmului balcanic, festivalul va urmari in acest an tema “Drumuri si raspantii”, tema altminteri prezenta chiar si in primele epopei din istoria omenirii. Ghilgames pleaca la drum pe celalalt taram, iar argonautii si Ulise strabat marile. Capatul calatoriei poate insemna atingerea scopului sau proba maturitatii. Raspantiile constituie nu numai ezitari si alternative, ci veritabile momente de cumpana in care eroii trebuie sa decida asupra propriului destin.


Despre tema celei de-a sasea editii, Marian Tutui, directorul artistic al Divan Film Festival, a spus: “Adesea eroul nu poate sta intr-un singur loc deopotriva pentru ca este prigonit dar si pentru a putea sa se puna in slujba a cat mai multi oameni. Pacala si Nastratin Hogea calatoresc facand dreptate si uimindu-si semenii cu istetimea lor, haiducii sunt intr-o perpetua goana deopotriva pentru a fugi de potere dar si pentru a indrepta abuzurile. Chiar si afirmarea internationala a filmului romanesc cu asa-numitul Nou Val al cinematografului romanesc incepe cu un road movie, Marfa si banii (2001), al lui Cristi Puiu.”

Timp de 10 zile in cadrul festivalului vor rula lungmetraje si scurtmetraje balcanice, vor avea loc concerte, precum si deja traditionalul simpozion stiintific, care va avea ca invitati critici de film, profesori univesitari si specialisti din domeniul filmului din Croatia, Grecia, Romania si Serbia.

Ca in fiecare an, festivalul este deschis tuturor iubitorilor de cinema si bucatarie balcanica, accesul la filme si demonstratiile culinare fiind liber.

Pe timpul desfasurarii festivalului camparea pe teritoriul portului este gratuita si se va face in limita locurilor disponibile. Inscrierile se pot face pe pagina de Facebook a festivalului:
https://www.facebook.com/DivanFilmFestival

Citeste si:

Kulturama: festival de arta contemporana in Piata Revolutiei
Filme cu miez de vara PE Promenada
Targ de vara pana-n seara la MTR

Cu bastonul prin Bucuresti - tururi ghidate pietonale ARCEN

ARCEN - Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate lanseaza sambata, 1 august 2015, de la ora 11:00, cea de-a sasea editie a proiectului Cu bastonul prin Bucuresti, proiect care cuprinde o serie de trasee-culturale pietonale prin Capitala.

Anul acesta, proiectul se va desfasura in perioada 1 august – 13 septembrie, in fiecare sambata si duminica. Traseul-cultural ARCEN va avea ca punct de plecare Cercul Militar National, sambata de la ora 11.00 si duminica de la ora 18.00.


In 6 ani ARCEN a povestit zeci de intamplari din Bucurestii de-altadata, iar rezerva de povesti nu-i nici pe departe terminata. Editia a sasea a traseului Cu bastonul prin Bucuresti abordeaza perioada anilor ’30, anii nebuni ai orasului, consumati pe ritmuri alerte de jazz, ani cu nopti albe si cocktailuri colorate, cu rochii scurte si ciorapi de matase, cu par tuns à la garçonne, cu semafoare, cinematografe si amoruri moderne.

ARCEN va prezenta plimbaretilor din Bucurestii de azi viata tumultoasa a bucurestenilor interbelici, istorii cu librarii si magazine de lux, povesti din lumea anticarilor asezati pe malul Dambovitei la doar cativa pasi de lumea promiscua de pe langa strada Silfidelor.

Sacagii, cafegii, cofetarii, parfumerii, librarii, galerii, tragedii si comicarii, toate sunt de gasit in Bucuresti, acest oras atat de complicat, al tuturor si uneori parca al nimanui.

Proiectul ARCEN Cu bastonul prin Bucuresti este reluat in fiecare an din dragoste pentru oras si pentru locuitorii lui. Participarea la traseul-cultural este gratuita.

Traseul se desfasoara pe strazile: Calea Victoriei – Bulevardul Elisabeta – strada Lipscani – strada Domnita Anastasia – strada Ion Brezoianu – strada ing. Anghel Saligny – strada Gutenberg – strada Silfidelor – Bulevardul Elisabeta.

Citeste si:

Filme cu miez de vara PE Promenada
Targ de vara pana-n seara la MTR
Cele mai frumoase carti din Romania: concurs national de design de carte

miercuri, 29 iulie 2015

KULTURAMA - Festival de arta contemporana in Piata Revolutiei

KULTURAMA – Bucuresti este un proiect cultural care isi propune incurajarea studentilor din cadrul universitatilor de arta din Bucuresti, tinerilor artisti si artistilor amatori sa participe la actul cultural, prin organizarea de expozitii si evenimente artistice in Piata Revolutiei.


Spatiul generos din Piata Revolutiei, va gazdui din luna iulie si pana la mijlocul lunii septembrie, o serie de expozitii permanente de arte vizuale (fotografie, pictura, sculptura si grafica) in aer liber dupa modelul marilor capitale europene. La fiecare sfarsit de saptamana se vor organiza ateliere de creatie pentru copii, workshop-uri de fotografie si intalniri cu artitsti.

Evenimentul are loc in perioada 3 iulie – 15 septembrie 2015, in Piata Revolutiei din Bucuresti.
Program zilnic intre orele 11:00 – 22:00. Intrarea este libera.

Mai multe detalii despre evenimentele organizate in cadrul festivalului in pagina de Facebook.

Citeste si:

Filme cu miez de vara PE Promenada
Targ de vara pana-n seara la MTR
Copacul cu carti in Parcul Cismigiu



Filme cu miez de vara PE Promenada

Seria de evenimente Vara asta sunt pe film continua fara intrerupere pana pe 13 septembrie cu productii cinematografice consacrate.


Saptamana a inceput luni cu renumita comedie romantica You’ve got mail si continua cu titluri deja consacrate:

Marti - Grease
Miercuri – Tron: Mostenirea
Joi - Concertul Bon Jovi LIVE la Madison Square Garden
Vineri – Piratii din Caraibe: Cufarul omului mort
Sambata - Firma
Duminica - Mesaj pentru tine

Sapte genuri diferite de filme vor fi animate pentru inca sapte saptamani de vara, pana pe 13 septembrie, cu proiectii gratuite pe terasa mall Promenada, o alternativa de petrecere a timpului liber si de racorire in lunile toride de vara.

Citeste si:

Targ de vara pana-n seara la MTR
CineParK - cinematograful in aer liber din Parcul Herastrau
Nuovo Cinema Verona - locul in care vei putea vedea filme in aer liber toata vara

Targ de vara pana-n seara la MTR

La Muzeul Taranului Roman va avea loc in weekendul 31 iulie - 2 august Targul de vara pana-n seara, in curtea interioara a muzeului, intre orele 10:00 - 19:00.

Puteti degusta si targui: prajituri traditionale din Maramures, placinte boieresti, turta dulce, miere, dulceturi si zacusti, siropuri, tuica si alte bunatati. Gratarele vor fi incinse si ceaunele vor sfarai cu mancaruri pregatite la fata locului, dupa retete taranesti, de pe plaiuri dambovitene: varza noua cu costita afumata, sarmale-n foi de vita si ciuperci cu branza de burduf.


Mesteri populari si artizani din toate zonele tarii, mesteresc si expun diverse obiecte: ceramica, obiecte din piele, mic mobilier pictat, oale, linguri, cauce si ibrice de alama, ii si marame, scoarte si cergi, icoane si pristolnice, bijuterii, zgardane, obiecte realizate din lana si crosetate, jucarii din lemn sau panza, casete si cutii, brose si vestimentatie, toate realizate de mana, cu pricepere.

Pe Aleea Samurcas si in curtea din spate, negustorii va asteapta intr-o lume cu obiecte vechi (cufere, mobilier taranesc, ceramica veche taraneasca, unelte gospodaresti, roti de car, ii si fote, covoare si diverse tesaturi taranesti, tablouri, bijuterii, carti, carti postale, portelanuri, patefoane etc.).

In perioada 31 iulie – 2 august, intre orele 10 si 19, e prilej de tocmit si de stat la povesti cu mesterii, de plimbat, de admirat si de targuit, in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman si pe Aleea Samurcas.

Intrarea este libera.

Citeste si:

Asezarile germane din Basarabia - expozitie de fotografie la MTR
CineParK - cinematograful in aer liber din Parcul Herastrau
Copacul cu carti in Parcul Cismigiu



marți, 14 iulie 2015

Cele mai frumoase carti din Romania: concurs national de design de carte

Au inceput inscrierile pentru concursul national de design de carte "Cele mai frumoase carti din Romania"; pana pe 3 septembrie, edtiturile, autorii, graficienii, designerii de carte, ilustratorii din Romania si Republica Moldova pot inscrie carti aparute in ultimul an in concurs.

Jurizarea va avea loc in perioada 7-12 septembrie, iar juriul va selecta minimum 25 de carti frumoase care vor fi prezentate publicului intr-o expozitie itineranta in tara si in strainatate. Toate cartile selectate de juriu vor reprezenta Romania in competitia internationala de design de carte „Best Book Design from All Over the World”, Leipzig 2016.


Juriul din acest an va acorda urmatoarele distinctii: MARELE PREMIU si 8 premii speciale – Mentiunea juriului, Premiul pentru ilustratie, Premiul pentru carte pentru copii, Premiul pentru carte educativa – manual, Premiul pentru album, Premiul pentru carte de artist (categorie speciala cu lucrari jurizate separat), Premiul pentru tanar designer si Premiul pentru experiment tipografic. Premiul pentru tanar designer este acordat de ICR si Centrul National al Cartii si consta in sustinerea unei deplasari si participarea unui artist la programul unui targ internațional de carte in strainatate. Membrii juriului sunt: Agnes Keszeg (ilustrator), Angela Rotaru (director de creatie, Humanitas), Barna Nemethi (fotograf / director de creatie Griffon&Swans) Arina Stoenescu (grafic designer, Suedia), Hajdu Aron (editor, Bookart), Daniela Chiorean (grafician, UAD), si un specialist din Franța.

Formularul pentru inscriere aici.

Citeste si:

Unde poti invata online grafica si design
Cum impachetezi cadourile - 30 idei creative
Noi trasee de bicicleta care leaga satele sasesti din Transilvania

luni, 13 iulie 2015

Proiectiile Docuart: Circul Vesel la Cinema Muzeul Taranului

La Cinema Muzeul Taranului continua proiectiile Docuart - filme documenatare romanesti cu intrare libera, in fiecare zi de luni.

Luni, 13 iulie 2015, de la ora 19:00, va fi proiectat documentarul Circul Vesel  (Romania, 2010, regia Claudiu Mitcu, film documentar, durata 55’). Proiectia este urmata de o sesiune de Q&A cu regizorul Claudiu Mitcu.


Filmul spune povestea uneia dintre cele mai vechi familii de artisti de circ din tara, respectiv a unora dintre cei mai batrani artisti de circ inca in viata, descendenti ai fondatorului Circului Globus, Toma Zdebschi. Mina si Carol sunt casatoriti de cincizeci de ani. Amandoi au fost artisti de circ. Mina are acum 75 de ani, iar Carol, 84, au impreuna o fata, Rica, doi nepoti, Aura si Bogdan, si o stranepoata de 7 ani. Carol este fiul lui Toma Zdebschi, unul dintre primii proprietari de circ ambulant in Romania. Odata cu venirea comunistilor, circurile din Romania sunt nationalizate, iar Carol este fortat sa cedeze denumirea de Circul Globus, acest nume fiind preluat de catre Circul de Stat. Din anul 1992, cei doi se retrag si-si traiesc viata intr-o casa din cartierul Rahova – Bucuresti, in curtea careia mai sta inca primul lor vagon, cel cu care au colindat prin toata tara. In fiecare an, pe 29 august, familia si prietenii se aduna in curtea casei din Rahova pentru a sarbatori ziua lui Carol.

Intrarea este libera.

vineri, 10 iulie 2015

Ce poti sa faci in weekendul 10 - 12 iulie

Film

La Cinema Muzeul Taranului ruleaza Capital Uman si Familia Belier; vezi programul complet al filmelor aici.

La Cinemateca poti vedea Domnisoara Aurica, Clovnii si Ultimul om de pe pamant; vezi programul complet aici.

(Eveniment gratuit) Pe terasa Promenada, vineri ruleaza Inception, iar sambata, To catch a thief.

(Eveniment gratuit) CineParK - cinema in aer liber cu intrare gratuita in Parcul Herastrau.

Continua Kinedok - distributia alternativa de documentare creative.

Expozitii

Asezarile germane din Basarabia - expozitie de fotografie la Muzeul Taranului Roman.

Expozitie de fluturi tropicali la Muzeul Antipa.

(Eveniment gratuit) Povesti din Bucuresti in benzi desenate la Palatul Sutu.

(Eveniment gratuit) O lume de Ion Barladeanu la Hanul Gabroveni.

Trasee culturale

(Eveniment gratuit) Continua traseele culturale pietonale organizate in cadrul proiectului Bucuresti Memoria. Saptamana aceasta: Cartierul Bazilescu si Pantelimon.


Teatru

Teatru sub luna - festivalul de teatru urban are loc la Casa Carol53.

(Eveniment gratuit) Festivalul Bucurestii lui Caragiale continua in Centrul Vechi, la intersectia Strazii Franceze cu Strada Postei.

Alte evenimente

(Eveniment gratuit) Zilele lui Zamfirescu - festival urban pe strada Putul lui Zamfir, sambata intre orele 11:00 - 20:00/

(Eveniment gratuit) Targ cu mesteri si produse traditionale - tot weekendul la Muzeul Taranului Roman.

Gradina Sticlarilor - expozitii si ateliere de prelucrare a sticlei - sambata de la ora 16:00.

(Eveniment gratuit) Pedaleaza spre cinema - vineri la Institutul Francez.

(Eveniment gratuit) Fii cu ochii pe cer - observatii astronomice pe terasa mall-ului Promenada.

(Eveniment gratuit) Daca vrei sa citesi o carte in parc, Copacul cu carti din Parcul Cismigiu e varianta perfecta.

Muzica clasica

(Eveniment gratuit) Simfonii pe asfalt - concerte stradale de muzica clasica, la intersectia strazilor Smardan si Lipscani.

Marile Serate Muzicale ale Bucurestiului - pana pe 12 iulie la Teatrul Odeon.

Marile Serate Muzicale ale Bucurestiului

In perioada 9-12 iulie 2015, la Teatrul Odeon va avea loc prima editie a Festivalului International "Marile serate muzicale ale Bucurestiului".

Evenimentul se adreseaza iubitorilor de muzica clasica si reuneste nume sonore de de pe intreg mapamondul, din 7 tari: Bruno Canino si Luisa Sello (Italia), Vladimir Mendelssohn (Olanda), Takashi Shimizu si Tetsuro Miyoshi (Japonia), Dominique De Williencourt, Michel si Nicolas Bourdoncle (Franta), Mario Hossen (Bulgaria), Horia Vacarescu (Anglia), Anton Niculescu, Andrei Licaret, Ana-Maria Marian si Marian Movileanu (Romania).


Festivalul organizat de Fundatia Euterpe in parteneriat cu Teatrul Odeon, este condus de renumitul violoncelist roman Anton Niculescu, solist concertist ce si-a petrecut o buna parte a carierei la Scala din Milano. Evenimentul ce beneficiaza de sprijnul Primariei Municipiului Bucuresti cuprinde 4 concerte camerale, prezentate de regizorul Cristian Mihailescu, ce se vor desfasura zilnic, de la ora 19:30, in sala mare a Teatrului Odeon.

Repertoriul pe care festivalul il propune marelui public este unul special, din programele concertelor nelipsind lucrari celebre, rar auzite pe scenele romanesti: Alexander Borodin – Nocturna, Bohuslav Martinu – Sonata pentru flaut si pian, Johannes Brahms – Sonata nr 1 pentru vioara si pian, op 78, Franz Schubert – Cvintet cu pian in La major Pastravul, Carl Maria von Weber (Piatigorski) – Adagio si Rondo, Anton Rubinstein – Romanta op 44, Dmitri Sostakovici – Romanta op 97, Mihail Ivanovics Glinka – Romanta, Niccolo Paganini – I palpiti, Giuseppe Tartini – Sonata Trilul Diavolului, Gustav Mahler – Cvartet cu pian in la minor, Mihail Ivanovics Glinka – Marile Sextet in Mi bemol major, Franz Shubert – Trio in Si bemol major, nr 1, Serghei Rahmaninov – Trio elegiaque nr 1 in sol minor, Robert Shumann – Qvintet cu pian op 44, Claude Debussy – Trio in sol major, Frederic Chopin – Andante spianato – Marea poloneza op 22, Antonin Dvorak – Cvintet cu pian nr 2 op 81.

Biletele cu preturi cuprinse intre 21,20 lei şi 31,80 lei sunt disponibile la casa de bilete a Teatrului Odeon si online, pe site-ul teatrului.

Citeste si:

Simfonii pe asfalt - concerte stradale de muzica clasica
Gradina Sticlarlor - expozitie si ateliere de prelucrare a sticlei
Filme la Cinemateca in saptamana 6 - 12 iunie

Gradina Sticlarilor - expozitie si ateliere de prelucrare a sticlei

Gradina Sticlarilor va avea loc sambata, 11 iulie 2015, de la ora 16:00, pe strada Vasile Lascar nr. 36.

Vor avea loc demonstratii de arta sticlei si vei putea testa limitele si posibilitatile tehnicilor de baza in modelarea sticlei.


Pretul pentru intreaga incursiune prin lumea sticlei (suflarea sticlei, gravura si un ceai) este de 35 RON. Inscrierea se face, in prealabil, la adresa de email iulia.nastase@gmail.com. In cazul in care doriti sa va petreceti sambata in Gradina Sticlarilor fara a participa la ateliere, intrarea este 10 RON.

PROGRAM:

16 00: Ceai

16 30: Atelierul de suflat

17 00: Atelierul de gravura

18 30: Ceai

19 00: Atelierul de suflat

19 30: Atelierul de gravura

21 00 - 22 30: Demonstratii de lucrat cu sticla

22 00 - 22 30: live music

PROGRAM EXPOZITIE cu vanzare

16 00 - 21 00

Citeste si:

Simfonii pe asfalt - concerte stradale de muzica clasica
Targ cu mesteri si produse traditionale la MTR
Zilele lui Zamfirescu - festival urban pe strada Putul lui Zamfir

Simfonii pe asfalt - concerte stradale de muzica clasica

Simfonii pe asfalt are loc in perioada 6 -19 iulie 2015, la intersectia strazilor Smardan si Lipscani, unde vor fi organizate zilnic scurte concerte de opera / muzica instrumentala clasica.


Proiectul isi propune sa fie o modalitate inedita si eficienta pentru promovarea muzicii clasice si a artistilor romani din aceasta arie in randul publicului larg.

Trio Ludens (Iulian Ochescu – pian, Rafael Butaru – vioara, Gabriela Bokor – cello), 4 Cellos (Gabriela Bokor, Mircea Marian, Octavian Lup, Adrian Precup), Duo Virtuosso(Rafael Butaru – vioara, Bogdan Chiculita – vioara) sunt cateva dintre numele care vor delecta publicul bucurestean la Simfonii pe asfalt.

Intrarea este libera.


Citeste si:

Zilele lui Zamfirescu - festival urban pe strada Putul lui Zamfir
Filme cu intrare libera toata vara pe terasa Promenada
Festivalul Bucurestii lui Caragiale

Pedaleaza spre cinema

Vineri, 10 iulie, Institutul Francez din Bucuresti da startul unei veri responsabile. Campania „A vélo au cinéma – Pedaleaza spre cinema”, se inscrie in programul de constientizare COP21 asupra riscurilor incalzirii globale.

Biciclistii devin centrul atentiei, deoarece organizatorii le pregatesc evenimente pe tot parcursul zilei.
Intre orele 10:00 si 22:00, veti putea invata cum se repara o bicicleta, fabricarea creativa de obiecte din produse reciclabile va fi prezentata de catre organizatia WunderKraft.ro, copiii isi vor testa abilitatile de a conduce o bicicleta, dar nu vor lipsi nici filmele, conferintele sau gustarile delicioase.
De acum, pasionatii de mers pe bicicleta pot sta linistiti, deoarece parcarea de biciclete este pusa la dispozitie de partenerii evenimentului, Groupama Asigurari.


In cadrul evenimentului, BitaColor, primul atelier de vopsit biciclete din Bucuresti, va oferi sfaturi practice pentru repararea bicicletelor. Talentatii intreprinzatori au creat Scoala de Mecanica de Biciclete, prin care incurajeaza mersul de bicicleta, alaturi de Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti.
Remesh prezinta un stand cu produse reciclate, printre care si geanta de bicicleta perfecta. Remesh este marca nascuta din initiativa Ateliere Fara Frontiere de a crea noi oportunitati de angajare pentru persoanele aflate in dificultate, prin reciclarea bannerelor publicitare. Produsele remesh spun povestea unor oameni care, intr-un atelier de insertie socio-profesionala, reusesc sa recicleze tone de materiale publicitare si sa le transforme intr-o gama de genti si accesorii unice de moda etica: genti, portofele, sacose, mape de conferinta, pufuri, sorturi de gradinarit si altele.

#OPTAR va amenaja un traseu unde copiii isi vor putea testa abilitatile de a conduce bicicleta.
Copiii cu varsta intre 5 si 11 ani sunt asteptati in curtea Institutului Francez la ateliere de indemanare pe bicicleta. Prin joaca, copiii se vor pregati pentru varsta cand vor circula frecvent pe bicicleta pe drumurile publice. Participantii vor fi recompensati cu premii.

Pe 10 iulie, la Cinema Elvira Popescu, de la ora 18.30, in cadrul intalnirii #OPTARlaVeloCity, Marian Ivan va descrie principii si metode aplicate care au transformat radical pana si cele mai aglomerate metropole.

Din cadrul evenimentului nu vor lipsi nici filmele, adresate unui public cat mai variat. Pasionatilor de biciclete li s-a pregatit o surpriza de proportii, deoarece sunt invitati sa vizioneze filmul Solidream.
Filmul prezinta un grup de prieteni din copilarie, care se hotarasc sa porneasca intr-o calatorie in jurul lumii, parcurgand 54 000 km, plini de aventuri. Propunandu-si sa ajunga la extremitatile planetei, ei trec prin desertul din Atacama si Australia, ajung pana in Antarctica, se supun toridei jungle amazoniene, construiesc o pluta pentru a cobori pe raul Yukon, ajung sa cunoasca tinuturile muntoase din Bolivia si din Kargazstan. In cei trei ani de aventuri, intalniri si incercari, unii vor lasa trecutul in urma si vor ajunge sa inteleaga maretia omului.

Intrarea este libera (cu exceptia proiectiilor de film).

Pentru rezervarea biletelor la cinematograf: www.elvirepopesco.ro

Participantii la conferinta #OPTARlaVéloCity beneficiaza de tarif super redus (5RON) la proiectia filmului Solidream.

Citeste si:

Asezarile germane din Basarabia - expozitie de fotografie la Muzeul National al Taranului Roman
Zilele lui Zamfirescu - festival urban pe strada Putul lui Zamfir
Teatru sub luna - festival de teatru urban



joi, 9 iulie 2015

Asezarile germane din Basarabia: expozitie de fotografie la Muzeul National al Taranului Roman

In perioada 9 iulie - 31 august, la Muzeul National al Taranului Roman, sala Foaier,  poate fi vizitata expozitia de fotografie Asezarile Germane din Basarabia (1814 - 1940).

Expozitia Asezarile germane din Basarabia (1814 – 1940) transpune in fotografii in format mare, istoria asezarilor germane din Basarabia. Acum 200 de ani, tarul Alexandru I a invitat colonisti germani sa se stabileasca in teritoriul de langa Marea Neagra, recent cucerit de la otomani, unde le-a promis libertate si drepturi de proprietate. De-a lungul istoriei de 125 de ani a asezarilor, germanii au dezvoltat aici o comunitate prospera, autonoma si avand o etica profund religioasa. Ca minoritate, intr-o varietate diversa de comunitati etnice si religioase, au convietuit cu moldoveni, rusi, ucraineni, bulgari, evrei si alte grupuri etnice, intr-o vecinatate linistita.


In timpul primului razboi mondial, germanii basarabeni au scapat, ca prin minune, deportarii in Siberia. In 1918, Basarabia ajunge sub suveranitate romana. Aceasta cezura asigura initial supravietuirea minoritatii germane in mediul lor familiar. Cu toate acestea, au avut loc reduceri drastice in afacerile si cultura germanilor.

In 1940, in urma „Pactului Hitler-Stalin”, etnicii germani au fost mutati in numar mare de catre ofiterii SS si NKVD, in Polonia ocupata. La inceputul anului 1945, au trebuit sa fuga si sa isi creeze o noua viata in Germania divizata.

Din 2010, expozitia a fost prezenta in mai multe orase din Europa de Sud-Est, in Republica Moldova, in Ucraina si in Romania: printre altele, la Chisinau, in Odessa, in Cernauti, in Sibiu si la Galati. Dar si in Germania a putut fi vazuta, printre altele, in orasele München, Stuttgart, Hanovra, Ulm, Bonn, Düsseldorf, Berlin si, in 2013, de asemenea, in Statele Unite, unde multi basarabeni germani au emigrat dupa 1870.

In Republica Moldova si Ucraina, dar si in Romania, expozitia a trezit un mare interes, deoarece istoria minoritatii germane a fost reprimata si uitata in perioada sovietica si a fost descoperita din nou astazi, in cadrul schimbarii din Europa.

Intrarea este libera.

Citeste si:

Targ de mesteri si produse traditionale la MTR
Filme la Cinema Muzeul Taranului in saptamana 6 - 12 iunie
Zilele lui Zamfirescu - festival urban pe strada Putul lui Zamfir

Zilele lui Zamfirescu - festival urban pe strada Putul lui Zamfir

Sambata, 11 iulie, va avea loc a doua editie a festivalului Zilele lui Zamfirescu, pe strada Putul lui Zamfir din Floreasca.

Vor avea loc ore de fitness, workshopuri de gatit, ceremonia ceaiului, demonstratii de tapiterie, pictura, desen de mandale, creatie de bijuterie, degustari de mancare si bauturi, concerte.

Festivalul se desfasoara intre orele 11:00  20:00, iar intrarea este libera.


Citeste si:

Targ cu mesteri si produse traditionale la MTR
Povesti din Bucuresti in benzi desenate
Filme la Cinema Muzeul Taranului in saptamana 6 -12 iulie

miercuri, 8 iulie 2015

Targ cu mesteri si produse traditionale la MTR

Targul cu mesteri si produse traditionale va avea loc la Muzeul Taranului Roman, de vineri pana duminica (10  12 iulie 2015).

Artizanii populari vin la targ cu ceramica neagra de Marginea, ceramica pictata de Corund sau de Horezu, cu ipingele cu broderii de o frumusete aparte din Gornovita – Gorj, cu tesaturi traditionale din zona Sighisoarei, cu ii si camasi de Breaza, costume populare de la Gura Humorului sau din Mehedinti, cu icoane pe lemn si pe sticla, cu pristolnice crestate sau pictate, covoare din lana vopsita vegetal, cosuri diverse din materiale ecologice, cu obiecte din lemn pentru gospodarie, cu sapunuri si creme naturale din Bucovina si Harghita.


Tineri artisti expun bijuterii din portelan modelat si pictat manual, sculpturi in marmura, coliere din piele sau alama, obiecte de vestimentatie din matase pictata sau din lana impaslita, obiecte din sticla lucrata manual.

Tot aici regasiti si gustul bucatelor traditionale atat de mult apreciate: branzeturi de vaca sau de capra, prajituri de casa cu coloranti naturali, turta dulce, cozonaci moldovenesti, placinte si cornete boieresti, dulceturi si siropuri, zacusca si ghiudem, produse apicole si vin de Panciu, legume si fructe de sezon.

Anticarii de pe Aleea Samurcas vor astepta pe doritorii de antichitati cu nenumarate obiecte incarcate cu amintiri.

O zi buna in targ nu poate fi completa fara o masa gustoasa. Borsul de crap, varza cu costita la ceaun, ostropelul de pui cu mamaliguta si sarmalele in foi de vita sau de varza sunt doar cateva din bunatatile culinare pe care bucatarii le vor prepara pentru vizitatorii targului.

Intrarea este libera.

Citeste si:

Filmele de la festivalul Pelicam vin in cinematograful Elvira Popescu
Filme cu intrare libera toata vara pe terasa Promenada
Se deschide CineParK - cinematograful in aer liber din parcul Herastrau

marți, 7 iulie 2015

Filmele de la festivalul Pelicam vin in cinematograful Elvira Popescu

In perioada 7 - 9 iulie 2015, la Cinema Elvira Popescu va avea loc Retrospectiva Pelicam 2015, retrospectiva ce va cuprinde toate filmele premiate in cadrul editiei a patra a Festivalului International despre Mediu si Oameni de la Tulcea.

Retrospectiva Pelicam - programul filmelor:

MARTI, 7 IULIE
19:30 Calup scurte castigatoare 46min: Wild Boar (Olanda 2013, 24min) + Silent River (Mexic 2014, 22min) – bilet
20:30 Good Things Await (Danemarca 2014, 95min) – Marele castigator Pelicam 2015 – bilet



MIERCURI, 8 IULIE
19:00 Seeds of Time (USA 2014, 77min) – castigator Fresh
Perspectives Pelicam 2015 – bilet
20:30 Hey Neighbour (Turcia 2014, 54min) – mentiune speciala Black Sea Docs Pelicam 2015 – bilet

JOI, 9 IULIE
18:30 Film surpriza (Pelicam Delta & Rewilding Europe) 45min – intrarea pe baza oricarui bilet la film din Retrospectiva Pelicam
19:30 Reportaj Delta Dunarii Soundtrack (Pelicam & Organizatia Internationala a Francofoniei) 30min. – intrarea pe baza oricarui bilet la film din Retrospectiva Pelicam
20:30 Tristia: A Black Sea Odyssey (Germania 2014, 98min) – castigator Black Sea Docs Pelicam 2015 – bilet

Citeste si:

Filme cu intrare libera toata vara pe terasa Promenada
Filme la Cinemateca in saptamana 6 - 12 iunie
Copacul cu carti in parcul Cismigiu

Filme la Cinemateca in saptamana 6 - 12 iunie

Cinemateca Eforie (Sala Jean Georgescu) 

Marti, 7 iulie

18:00 Walter Matthau, 15 ani de la moarte (1 iulie): SARADA / CHARADE (SUA, 1963, 109 min.; comedie politista, film romantic) – regia: Stanley Donen – cu: Cary Grant, Audrey Hepburn, Walter Matthau, James Coburn, George Kennedy – subtitluri in romana



20:00 Arthur C. Miller, 120 de ani de la nastere (8 iulie) si 45 de ani de la moarte (13 iulie): BARBATII DIN VIATA EI / THE MEN IN HER LIFE (SUA, 1941, 82 min.; drama, film romantic, film muzical, ecranizarea romanului “Ballerina” de Eleanor Smith) – regia: Gregory Ratoff – imaginea: Arthur C. Miller, Harry Stradling Sr. – cu: Loretta Young, Conrad Veidt, Dean Jagger, Eugenie Leontovich, Otto Kruger – subtitluri in romana

Miercuri, 8 iulie

17:00 Willem Dafoe, 60 de ani (22 iulie): SUFLET SALBATIC / WILD AT HEART (SUA, 1990, 120 min.; drama, thriller, adaptare dupa romanul lui Barry Gifford) – regia: David Lynch – cu: Nicolas Cage, Laura Dern, Willem Dafoe, Crispin Glover, Isabella Rossellini – subtitluri in romana

19:30 Film la cererea spectatorilor: ACCATTONE (Italia, 1961, 120 min.; drama) – regia: Pier Paolo Pasolini – cu: Franco Citti, Franca Pasut, Silvana Corsini, Paola Guidi, Adriana Asti – subtitluri in romana

Joi, 9 iulie

18:00 Arthur C. Miller, 120 de ani de la nastere (8 iulie) si 45 de ani de la moarte (13 iulie): BARBATII DIN VIATA EI / THE MEN IN HER LIFE (SUA, 1941, 82 min.; drama, film romantic, film muzical, ecranizarea romanului “Ballerina” de Eleanor Smith) – regia: Gregory Ratoff – imaginea: Arthur C. Miller, Harry Stradling Sr. – cu: Loretta Young, Conrad Veidt, Dean Jagger, Eugenie Leontovich, Otto Kruger – subtitluri in romana

20:00 Film la cererea spectatorilor: OREZ AMAR / RISO AMARO (Italia, 1949, 104 min.; drama) – regia: Giuseppe De Santis – cu: Vittorio Gassman, Doris Dowling, Silvana Mangano, Raf Vallone – subtitluri in romana

Vineri, 10 iulie

16:30 Film la cererea spectatorilor: ACCATTONE (Italia, 1961, 120 min.; drama) – regia: Pier Paolo Pasolini – cu: Franco Citti, Franca Pasut, Silvana Corsini, Paola Guidi, Adriana Asti – subtitluri in romana

19:00 Cineclubul FILM (proiectie speciala cu invitati; tarif unic: 3 lei): DOMNISOARA AURICA (Romania, 1986, 98 min.; drama, adaptare dupa nuvela omonima de Eugen Barbu) – regia: Serban Marinescu – cu: Marga Barbu, Valentin Uritescu, Olga Tudorache, Dan Condurache, Enikõ Szilágyi-Dumitrescu, Marcel Iures, Dorel Visan, Gheorghe Visu

Sambata, 11 iulie

15:00 Film la cererea spectatorilor: CLOVNII / I CLOWNS (Italia-Franta-RFG, 1970, 87 min.; film documentar de televiziune) – regia: Federico Fellini – subtitluri in romana

17:00 Walter Matthau, 15 ani de la moarte (1 iulie): SARADA / CHARADE (SUA, 1963, 109 min.; comedie politista, film romantic) – regia: Stanley Donen – cu: Cary Grant, Audrey Hepburn, Walter Matthau, James Coburn, George Kennedy – subtitluri in romana

19:00 Sambata groazei double feature (doua filme clasice de groaza la pretul unui singur bilet): ULTIMUL OM DE PE PAMANT / THE LAST MAN ON EARTH (SUA-Italia, 1964, 86 min.; horror, film SF, adaptare dupa romanul „Sunt o legenda” de Richard Matheson) – regia: Ubaldo Ragona, Sidney Salkow (necreditat) – cu: Vincent Price, Franca Bettoia, Emma Danieli, Giacomo Rossi Stuart, Umberto Raho – subtitluri in romana; MIREASA MONSTRULUI / BRIDE OF THE MONSTER (SUA, 1955, 69 min.; horror, film SF) – regia: Edward D. Wood Jr. – cu: Bela Lugosi, Tor Johnson, Tony McCoy, Loretta King, Harvey B. Dunn – subtitluri in romana

Duminica, 12 iulie

15:30 Film la cererea spectatorilor: FUGARUL / THE RUNNING MAN (Marea Britanie, 1963, 103 min.; drama, thriller, ecranizarea romanului lui Shelley Smith) – regia: Carol Reed – cu: Laurence Harvey, Lee Remick, Alan Bates, Fernando Rey – subtitluri in romana

17:30 Film la cererea spectatorilor: CLOVNII / I CLOWNS (Italia-Franta-RFG, 1970, 87 min.; film documentar de televiziune) – regia: Federico Fellini – subtitluri in romana

19:30 Willem Dafoe, 60 de ani (22 iulie): SUFLET SALBATIC / WILD AT HEART (SUA, 1990, 120 min.; drama, thriller, adaptare dupa romanul lui Barry Gifford) – regia: David Lynch – cu: Nicolas Cage, Laura Dern, Willem Dafoe, Crispin Glover, Isabella Rossellini – subtitluri in romana

Cinemateca Union (Sala Paul Calinescu) 

Marti, 7 iulie

18:30 Premiera: ONE DIRECTION: POVESTEA DIN CULISE / ONE DIRECTION: THE INSIDE STORY (Marea Britanie, 2014, 62 min.; film documentar, film muzical, film biografic) – regia: Billy Simpson – cu: membrii grupului One Directon

20:00 FAMILIA BÉLIER / LA FAMILLE BÉLIER (Franta-Belgia, 2014, 106 min.; comedie) – regia: Eric Lartigau – cu: Karin Viard, François Damiens, Eric Elmosnino, Louane Emera, Roxane Duran, Ilian Bergala, Luca Gelberg

Miercuri, 8 iulie

18:30 FAMILIA BÉLIER / LA FAMILLE BÉLIER (Franta-Belgia, 2014, 106 min.; comedie) – regia: Eric Lartigau – cu: Karin Viard, François Damiens, Eric Elmosnino, Louane Emera, Roxane Duran, Ilian Bergala, Luca Gelberg

20:30 Premiera: ONE DIRECTION: POVESTEA DIN CULISE / ONE DIRECTION: THE INSIDE STORY (Marea Britanie, 2014, 62 min.; film documentar, film muzical, film biografic) – regia: Billy Simpson – cu: membrii grupului One Directon

Joi, 9 iulie

18:30 Premiera: ONE DIRECTION: POVESTEA DIN CULISE / ONE DIRECTION: THE INSIDE STORY (Marea Britanie, 2014, 62 min.; film documentar, film muzical, film biografic) – regia: Billy Simpson – cu: membrii grupului One Directon

20:00 FAMILIA BÉLIER / LA FAMILLE BÉLIER (Franta-Belgia, 2014, 106 min.; comedie) – regia: Eric Lartigau – cu: Karin Viard, François Damiens, Eric Elmosnino, Louane Emera, Roxane Duran, Ilian Bergala, Luca Gelberg

Vineri, 10 iulie

18:00 SAREA PAMANTULUI / LE SEL DE LA TERRE (Franta-Italia-Brazilia, 2014, 110 min.; film documentar) – regia: Wim Wenders, Juliano Ribeiro Salgado

20:00 Premiera: BABYSITTING CU SURPRIZE / BABYSITTING (Franta, 2014, 85 min.; comedie) – regia: Nicolas Benamou, Philippe Lacheau – cu: Philippe Lacheau, Alice David, Vincent Desagnat, Gérard Jugnot, Clotilde Courau

Sambata, 11 iulie

11:30 Cinemateca de vacanta (filme pentru publicul tanar; tarif unic: 5 lei): VANATOAREA DE FANTOME / A-HAUNTING WE WILL GO (SUA, 1942, 63 min.; comedie, film de aventuri) – regia: Alfred L. Werker – cu: Stan Laurel, Oliver Hardy, Dante, Sheila Ryan

13:00 Cinemateca de vacanta (filme pentru publicul tanar; tarif unic: 5 lei): LUMINILE ORASULUI / CITY LIGHTS (SUA, 1931, 83 min.; comedie dramatica, film romantic) – regia: Charles Chaplin – cu: Charles Chaplin, Virginia Cherrill, Florence Lee, Harry Myers, Al Ernest Garcia

14:30 COMOARA (Romania-Franta, 2015, 89 min.; comedie dramatica) – regia: Corneliu Porumboiu – cu: Cuzin Toma, Adrian Purcarescu, Corneliu Cozmei, Cristina Toma, Nicodim Toma, Florin Kevorkian

16:30 ONE DIRECTION: POVESTEA DIN CULISE / ONE DIRECTION: THE INSIDE STORY (Marea Britanie, 2014, 62 min.; film documentar, film muzical, film biografic) – regia: Billy Simpson – cu: membrii grupului One Directon

18:00 FAMILIA BÉLIER / LA FAMILLE BÉLIER (Franta-Belgia, 2014, 106 min.; comedie) – regia: Eric Lartigau – cu: Karin Viard, François Damiens, Eric Elmosnino, Louane Emera, Roxane Duran, Ilian Bergala, Luca Gelberg

20:00 Premiera: BABYSITTING CU SURPRIZE / BABYSITTING (Franta, 2014, 85 min.; comedie) – regia: Nicolas Benamou, Philippe Lacheau – cu: Philippe Lacheau, Alice David, Vincent Desagnat, Gérard Jugnot, Clotilde Courau

Duminica, 12 iulie

12:00 Cinemateca de vacanta (filme pentru publicul tanar; tarif unic: 5 lei): LUMINILE RAMPEI / LIMELIGHT (SUA, 1952, 132 min.; drama, film muzical) – regia: Charles Chaplin – cu: Charles Caplin, Buster Keaton, Claire Bloom, Nigel Bruce, Sydney Chaplin, Norman Lloyd

14:30 COMOARA (Romania-Franta, 2015, 89 min.; comedie dramatica) – regia: Corneliu Porumboiu – cu: Cuzin Toma, Adrian Purcarescu, Corneliu Cozmei, Cristina Toma, Nicodim Toma, Florin Kevorkian

16:30 ONE DIRECTION: POVESTEA DIN CULISE / ONE DIRECTION: THE INSIDE STORY (Marea Britanie, 2014, 62 min.; film documentar, film muzical, film biografic) – regia: Billy Simpson – cu: membrii grupului One Directon

18:00 FAMILIA BÉLIER / LA FAMILLE BÉLIER (Franta-Belgia, 2014, 106 min.; comedie) – regia: Eric Lartigau – cu: Karin Viard, François Damiens, Eric Elmosnino, Louane Emera, Roxane Duran, Ilian Bergala, Luca Gelberg

20:00 Premiera: BABYSITTING CU SURPRIZE / BABYSITTING (Franta, 2014, 85 min.; comedie) – regia: Nicolas Benamou, Philippe Lacheau – cu: Philippe Lacheau, Alice David, Vincent Desagnat, Gérard Jugnot, Clotilde Courau

Citeste si:

Filme la Cinema Muzeul Taranului in saptamana 6 - 12 iunie
Nuovo Cinema Verona - locul in care vei putea vedea filme in aer liber toata vara
Kinedok: distributie alternativa de documentare creative

Filme la Cinema Muzeul Taranului in saptamana 6 - 12 iunie

Marti, 7 iulie

19:00 - Familia Bélier / La famille Bélier (Franta, 2014, regia Eric Lartigau, 106’)
 Toata lumea din familia Paulei este surda, cu exceptia ei. Nu ca asta ar fi o problema. Nu, marea provocare a Paulei este sa tina pasul cu programul plin: cand nu e la scoala, isi ajuta familia la ferma sau la piata. La scoala, Paula se indragosteste de Gabriel. Cand el se inscrie in corul scolii, se inscrie si ea. Si in secunda cand incepe sa cante, toti raman muti. Paula are o voce minunata! Pe masura ce exerseaza, pasiunea ei pentru cantat creste. Dar cum ar putea urma acest vis pe care familia ei nu-l intelege?
- Studioul Horia Bernea

21:30 – O duminica frumoasa / Un beau dimanche (Franta, 2013, regia Nicole Garcia, 95’)
Invatator intr-o scoala din sudul Frantei, Baptiste e un solitar. N-a ramas niciodata mai mult de un trimestru in postul sau, pentru ca iubeste libertatea si, in plus, are ocazia sa cunoasca mereu alti oameni. Intr-o zi e nevoit sa-l duca pe Mathias, unul dintre elevii sai, acasa, si astfel ajunge s-o cunoasca pe mama baiatului,

Sandra, o tanara femeie nonconformista care lucreaza intr-un restaurant de pe plaja. Cei doi, mama si fiu, reusesc sa imblanzeasca firea nestatornica a lui Baptiste, si impreuna devin aproape o familie. Insa Sandra datoreaza o suma de bani unor barbati care vin sa-si revendice datoria, iar Baptiste trebuie sa ia o decizie grea pentru a face rost de banii necesari.
- Gradina Cinema

Miercuri, 8 iulie


19:00 - Povesti trasnite / Relatos salvajes (Spania/Argentina, 2014, regia Damián Szifrón, 122’)

Lipsiti de aparare in fata unei realitati care pe neasteptate poate deveni imprevizibila, personajele din Wild Tales traverseaza granita subtire dintre civilizatie si brutalitate. O poveste despre dragoste, dezamagire, razbunari ale trecutului, tragedie si chiar violenta din detaliile vietii de zi cu zi. Toate apar pentru a-i impinge pe eroi pe buza prapastiei, spre incontestabila placere a pierderii controlului.
- Studioul Horia Bernea

21:30 – Aferim! (Romania, 2015, regia Radu Jude, 108')
SUBTITRARE IN ENGLEZA

Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice romanesti din ultimii ani, Aferim! este un un film istoric a carui actiune are loc in Tara Romaneasca in 1835. Zapciul Costandin, insotit de fiul sau, cauta un rob fugar.
- Gradina Cinema

Joi, 9 iulie


19:00 – Exodul de pe Dunare (1999, film documentar, regia Péter Forgásc, 60’). INTRARE LIBERA.
 Exodul de pe Dunare documenteaza exodul evreilor din Slovacia chiar inainte de inceperea celui de-Al Doilea Razboi Mondial.900 de evrei din Slovacia si Austria au incercat sa ajunga in doua barci, pe Dunare, la Marea Neagra, de unde planuiau sa se indrepte spre Palestina. Péter Forgács a folosit pentru filmul sau imaginile filmate de Nándor Andrásovits, capitanul uneia dintre barci.
- Studioul Horia Bernea

21:30 – De ce eu? (Romania, 2015, regia Tudor Giurgiu, 125’)
SUBTITRARE IN ENGLEZA
Bazat pe fapte reale, De ce eu? spune povestea lui Cristian, un tanar procuror idealist care incearca sa rezolve un complicat caz de coruptie in tumultuosul context social-politic din Romania anilor 2000. Cristian investigheaza cazul unui coleg procuror suspectat de luare de mita, fals si uz de fals, sustragere de documente. Ancheta are insa implicatii la nivel extrem de inalt si ii spulbera tanarului magistrat increderea in justitie. Incercind sa descopere adevarul, Cristian intra intr-o zona periculoasa si se expune unor revelatii dureroase si neasteptate.
- Gradina Cinema

Vineri, 10 iulie


19:00 - Povesti trasnite / Relatos salvajes (Spania/ Argentina, 2014, regia Damián Szifrón, 122’)
Lipsiti de aparare in fata unei realitati care pe neasteptate poate deveni imprevizibila, personajele din Wild Tales traverseaza granita subtire dintre civilizatie si brutalitate. O poveste despre dragoste, dezamagire, razbunari ale trecutului, tragedie si chiar violenta din detaliile vietii de zi cu zi. Toate apar pentru a-i impinge pe eroi pe buza prapastiei, spre incontestabila placere a pierderii controlului.
- in Studioul Horia Bernea

21:30 – Capital uman / Il capitale umano (Italia, 2013, regia Paolo Virzì, 111’)
Actiunea peliculei ”Capital uman” este plasata in Italia, pe malurile lacului Como. In noaptea de Ajun, un ciclist este aruncat de pe sosea de un SUV. Pe masura ce apar detaliile legate de acest accident, destinele a doua familii care se situeaza in zone diferite ale spectrului social ajung sa se intersecteze neasteptat. Astfel, cei din familia Bernaschi sunt privilegiati si au o viata fara grija zilei de maine, in vreme ce cei din familia Ossola se lupta pentru a-si pastra stilul de viata al celor din clasa de mijloc. Dino Ossola are dificultati financiare, iar cea de-a doua sotie urmeaza sa aduca pe lume gemeni, in vreme ce fiica lui adolescenta din primul mariaj are o relatie cu fiul lui Bernaschi. Ei bine, din noaptea din Ajunul Craciunului, destinele celor doua familii se vor intersecta in mod cu totul neasteptat.
- Gradina Cinema

Sambata, 11 iulie


17:30 - Familia Bélier / La famille Bélier (Franta, 2014, regia Eric Lartigau, 106’)
Toata lumea din familia Paulei este surda, cu exceptia ei. Nu ca asta ar fi o problema. Nu, marea provocare a Paulei este sa tina pasul cu programul plin: cand nu e la scoala, isi ajuta familia la ferma sau la piata. La scoala, Paula se indragosteste de Gabriel. Cand el se inscrie in corul scolii, se inscrie si ea. Si in secunda cand incepe sa cante, toti raman muti. Paula are o voce minunata! Pe masura ce exerseaza, pasiunea ei pentru cantat creste. Dar cum ar putea urma acest vis pe care familia ei nu-l intelege?
- Studioul Horia Bernea

19:30 - Comoara (Romania, 2015, regia Corneliu Porumboiu, 89’)
SUBTITRARE IN ENGLEZA
Costi lucreaza la primarie si duce o viata linistita, cum ii place lui sa spuna. Seara obisnuieste sa-i citeasca povesti fiului sau de 6 ani. Preferata lor e Robin Hood. Intr-o seara, un vecin il roaga sa-i imprumute niste bani. E disperat, banca i-a scos apartamentul la vanzare. Costi ezita, l-ar imprumuta pe vecin, dar asta i-ar periclita linistea, are si el credite la banca. Il refuza si se intoarce la fiul sau si la Robin Hood. Vecinul revine. Ii spune ca in satul bunicilor sai exista o legenda: se zice ca strabunicul sau ar fi ingropat o comoara in curtea casei, inainte de venirea comunistilor la putere. In cazul in care Costi va plati pe cineva cu un detector de metale si vor gasi comoara, o vor imparti jumatate - jumatate. Costi nu sta prea mult pe ganduri. De a doua zi cauta pe cineva cu un detector de metale
- Studioul Horia Bernea

21:30 - Nori peste Sils Maria / Clouds of Sils Maria (Franta, 2014, regia Olivier Assayas, 124’)
Actrita Maria Enders, foarte cunoscuta pe plan international, este invitata sa joace intr-o repunere in scena a piesei care a facut-o celebra cu doua decenii in urma. Dar, daca atunci a interpretat-o pe Sigrid, o tanara care isi face sefa, pe Helena, sa se sinucida, acum primeste rolul mai varstnicei Helena. O starleta de la Hollywood va fi Sigrid, iar Maria se trezeste curand de cealalta parte a oglinzii, fata in fata cu o tanara de o carisma ambigua care este, de fapt, o nelinistitoare proiectie a ei insesi.
- Gradina Cinema


Duminica, 12 iulie


17:00 - Familia Bélier / La famille Bélier (Franta, 2014, regia Eric Lartigau, 106’)
Toata lumea din familia Paulei este surda, cu exceptia ei. Nu ca asta ar fi o problema. Nu, marea provocare a Paulei este sa tina pasul cu programul plin: cand nu e la scoala, isi ajuta familia la ferma sau la piata. La scoala, Paula se indragosteste de Gabriel. Cand el se inscrie in corul scolii, se inscrie si ea. Si in secunda cand incepe sa cante, toti raman muti. Paula are o voce minunata! Pe masura ce exerseaza, pasiunea ei pentru cantat creste. Dar cum ar putea urma acest vis pe care familia ei nu-l intelege?
- Studioul Horia Bernea

19:00 - Povesti trasnite / Relatos salvajes (Spania/Argentina, 2014, regia Damián Szifrón, 122’)
Lipsiti de aparare in fata unei realitati care pe neasteptate poate deveni imprevizibila, personajele din Wild Tales traverseaza granita subtire dintre civilizatie si brutalitate. O poveste despre dragoste, dezamagire, razbunari ale trecutului, tragedie si chiar violenta din detaliile vietii de zi cu zi. Toate apar pentru a-i impinge pe eroi pe buza prapastiei, spre incontestabila placere a pierderii controlului.
- Studioul Horia Bernea



21:30 – Sarea Pamantului / Le sel de la terre (Franta/Italia/Brazilia, 2014, regia Wim Wenders, Juliano Ribeiro Salgado, 110’)
Sarea pamantului este un documentar biografic, portretul lui Sebastião Salgado, cunoscutul fotograf brazilian, vazut prin ochii a doua persoane: regizorul Juliano Ribeiro Salgado, fiul care incearca sa inteleaga mai bine de ce tatal sau a stat mai mult plecat de-acasa, si regizorul Wim Wenders, fotograf si mare admirator al operelor lui Salgado Senior.
In ultimii 40 de ani, Sebastião Salgado a strabatut continentele in cautarea umanitatii in continua schimbare. A fost martorul catorva evenimente majore ale istoriei noastre recente: conflicte internationale, foamete si exod.
De data aceasta, el pleaca in descoperirea unor teritorii virgine, a unei faune si flore salbatice, si a unor peisaje grandioase, ca parte a unui proiect fotografic tribut pentru frumusetea planetei.
- Gradina Cinema

Citeste si:

O lume de Ion Barladeanu la Hanul Gabroveni
Se deschide CineParK - cinematograful in aer liber din parcul Herastrau
Teatru sub luna - festival de teatru urban

luni, 6 iulie 2015

Proiectiile Docuart: Gone Wild la Cinema Muzeul Taranului

Filmul documentar Gone Wild, in regia lui Dan Curean, intra in programul Proiectiile Docuart, urmand sa fie proiectat la Cinema Muzeul Taranului luni, 6 iulie, de la ora 19:00.

Productia lui Dan Curean (2012) arata o alta fata a Deltei Dunarii, bogata in fauna si flora, concentrandu-se in mod particular asupra povestii cailor salbatici. Viata lor tumultoasa este vazuta prin ochii tanarului localnic Ivan, un baiat caracterizat in mod special prin conexiunea speciala pe care o stabileste cu necuvantatoarele. In goana lor spre supravietuire, caii salbatici ajung sa distruga, insa, zone protejate ale Deltei, fapt ce determina aparitia unor discutii aprinse intre activisti si autoritatile locale care isi doresc exterminarea animalelor.


„Starile pe care le traiesti asteptand caii sa apara ore in sir, in liniste, ascuns sa nu fi vazut, nu pot fi descrise in cuvinte. Asta am incercat in film, sa provoc si spectatorului emotiile si starile pe care le-am trait si eu acolo in pustietatea grindului Letea”, spune regizorul Dan Curean.

Evenimentul desfasurat pe timpul verii la Cinema Muzeul Taranului, apartine asociatiei culturale Docuart, care are drept obiectiv promovarea filmului documentar exclusiv romanesc. Proiectul a debutat in luna iunie a acestui an, aducand in serile de luni productii cinematografice autohtone insotite de sesiuni de intrebari si raspunsuri alaturi de realizatorii acestora. Aceasta initiativa Docuart incurajeaza consumul cat mai larg al acestui gen cinematografic si cunoastera culturii nationale, lasand cinefililor intrare libera in cadrul evenimentului.

Citeste si:

Se deschide CineParK - cinematograful in aer liber din parcul Herastrau
Kinedok: distributie alternativa de documentare creative
Copacul cu carti in parcul Cismigiu

vineri, 3 iulie 2015

Ce poti sa faci in weekendul 3 - 5 iulie

Cinema in aer liber

Sunt mai multe locuri unde poti vedea filme in aer liber, pe terase, gradini sau chiar pe... acoperis. Iata cateva idei:

(Eveniment gratuit) Pe terasa Promenada, ruleaza filme in aer liber in fiecare seara, cu intrare libera. Weekendul acesta poti veda Taken2 si Crazy, Stupid Love.

(Eveniment gratuit) In parcul Herastrau se redeschide CineParK - locul unde vor rula pana pe 9 august filme in aer liber cu intrare gratuita.

(Eveniment gratuit) Seara de film spaniol pe acoperis - vineri pe terasa Boheme Cafe & Bistro.

Film

Noaptea Lunga a Filmelor Scurte - sambata seara la Romexpo. Lipsite de privirile publicului larg si de ecranele marilor sali de cinema, scurtmetrajele premiate la Oscar, Sundance, Berlin si Clermont-Ferrand au la dispozitie o singura noapte din an pentru a-si exersa magia.

A inceput Kinedok - distributie alternativa de documentare creative. Filmele – uneori insotite de regizori, protagonisti sau experti cu care sa poti discuta – sunt aduse in clubul, in fabrica dezafectata sau in ceainaria de langa tine.

La Cinema Muzeul Taranului ruleaza Oraselul alandala si Comoara. Vezi programul complet aici.

La Cinemateca Romana ruleaza Pustiul si Goana dupa aur. Vezi programul complet aici.


Expozitii

La Muzeul Antipa este in continuare deschisa expozitia de Fluturi Tropicali. Programul de vizitare este intre orele 10:00 - 18:30.

(Eveniment gratuit) Povesti din Bucuresti in benzi desenate - la Palatul Sutu: o colectie de benzi desenate dedicate Bucurestiului, realizate pe o perioada de trei secole.

(Eveniment gratuit) O lume de Ion Barladeanu - la Hanul Gabroveni. Daca nu il stiti deja pe Ion Barladanu, e un prilej bun sa mergeti sa vedeti deja celebrele colaje realizate de artist.

Trasee culturale pietonale

(Eveniment gratuit) Continua seria traseelor culturale pietonale organizate in cadrul evenimentului Bucuresti Memoria. In acest weekend, Manastira Chiajna si cartierul Pantelimon.

Festivaluri

(Eveniment gratuit) Fish Eye Fest - festivalul de arta si pescuit - sambata si duminica in Vama Veche.

(Eveniment gratuit) Continua festivalul Bucurestii lui Caragiale.

(Eveniment gratuit) Festivalul de teatru urban Teatru sub luna - pana pe 26 iulie, la Casa Carol 53.

Bucharest Jazz Festival se desfasora pana duminica in Piata George Enescu.

Alte evenimente

(Eveniment gratuit) Se deschide Copacul cu carti in Parcul Cismigiu, cu lectura in aer liber, ateliere pentru copii, proiectii de filme, concerte si multe alte evenimente.

(Eveniment gratuit) BeCycle - bazar de biciclete la Dianei 4, sambata si duminica.



#TakeMeThroughBucharest Acuarela Airbnb Alandala Cafe alergare alter-native 22 Animest Antipa antreprenoriat antreprenoriat rural ARCEN Asia Fest Asociatia Atelierul de creatie Asociatia Carusel Asociatia Claca Asociatia Exista Viata dupa Doliu Asociatia Fluens Asociatia ORICUM Asociatia Paspartu Asociatia Plantam Fapte Bune Asociatia React Asociatia Team Work Astra Film Festival ateliere Atelierul de Panza autism Autism Romania benzi desenate Biblioteca Metropolitana Biblioteca Nationala biciclete BitaColor Bookfest Bucharest Art Week Bucharest Night Run Byron Carol53 Carturesti Ce citim Ce descoperim Ce poti face in weekend Ce poti sa faci de 1 Decembrie Ce poti sa faci de 1 iunie Ce poti sa faci de 1 mai Ce poti sa faci de Craciun Ce poti sa faci de Dragobete Ce poti sa faci de Florii si de Paste Ce poti sa faci de Halloween Ce poti sa faci de Martisor Ce poti sa faci de Mos Nicolae Ce poti sa faci de Revelion Ce sa faci cand nu stii ce sa faci Ceainaria 5 Ceainaria La un Ceai Centrul Ceh Centrul National al Dansului Bucuresti ceramica CeRe Cinema Art Yourself Gallery Cinema Elvire Popesco cinema in aer liber Cinema Muzeul Taranului CinePOLSKA Citim in iarba Clubul Taranului Cluj Cluj Jazz Festival Concerte Ateneul Roman Concerte si petreceri concurs conferinte Control Control N Copenhaga Creart Creative Business Cup Creative Est Creative Learning creative writing Creative Writing Sundays Crucea Rosie CSR cultura alternativa cursuri cursuri gratuite dans contemporan Deschis Gastrobar Design dezbateri dezvoltare personala Dianei 4 Dilema Veche DIY Docuart Fest Documentary Mondays Electric Castle Energiea EUROPAfest expozitii Expressive mind f64 Femei pe Matasari Ferentari Festivalul de Film Rusesc Festivalul Filmului European Festivalul Filmului Evreiesc Festivalul Filmului Francez Festivalul International de Film Experimental festivaluri festivaluri culinare Film Filmul de Piatra Fish Eye Fest Foto Union Fotografie freeshop FriendlyTech Fundatia Calea Victoriei Fundatia Comunitara Bucuresti fundraising altfel Galateca Garajul Ciclop Gradina Botanica Gradina cu Filme Gradina de Citit Gradina Floreasca Gradina Verona Halele Carol HomeFest HOMEproject IKEA Ikebana Imbold Incubator107 InnerSound Inspirational Film Festival instameet Institutul Cervantes Institutul Cultural Roman Institutul Francez Institutul Polonez Joburi Joia de Film Journey Pub Kinedok Libraria Bastilia Lokal Lucruri neinsemnate Make a Point ManiFEST MaraFest Matasari Merci Charity Boutique MNAC MNAR MTR muzee Muzeul National al Satului Noaptea Alba a Bucurestiului Noaptea Alba a Creatorilor si Designerilor de Produs Noaptea Alba a Filmului Romanesc Noaptea Alba a Galeriilor Noaptea Caselor Noaptea Cercetatorilor Noaptea Devoratorilor de Publicitate Noaptea Institutelor Culturale Noaptea Muzeelor Nomad International Film Festival Nomad Shorts Noul Cinematograf al Regizorului Roman One World Romania ONG Opera Nationala Romana opera si opereta Pegas PhotoVoice Povesti Prin tara Program Cinemateca Romana Program teatre Bucuresti reciclare creativa Roaba de Cultura Robin and The Backstabbers Romania Frumoasa Romanian Design Week Roots Revival RuralFest Sanziene Scoala Altfel Se picteaza Seneca Anticafe Serendipity Tea SF & Fantasy Sighisoara Film Festival Simbio Smart Change Social Gym Stiri de bine Strada Armeneasca Street Delivery Superscrieri targuri teatru The Ark The Big Lunch The CSR Agency The Institute The Power of Storytelling traininguri Transylvania Calling trasee culturale Trip Talks Uber UNATC Unde mergem Unde mergem gratis Undercloud UNTOLD Festival V for Verde Vama Veche Verde Altfel Voluntariat Wishful friday workshopuri Zilele Filmului Brazilian Zilele Filmului German Zilele Filmului Irlandez Zilele Filmului LUX Zilele Filmului Polonez Zilele Filmului Spaniol zmee

Rooftop Cinema: Autumn Resolutions

Joi, 8 septembrie , la Deschis Gastrobar are loc o noua seara de Rooftop Cinema. Tema acestei saptamani: Autumn Resolutions . Vor rula...

Blog Archive

Bloguri, Bloggeri si Cititori