Expozitia Connected - Despre viitor, orase si oameni, are loc in lunile octombrie - noiembrie la MNAC (Muzeul National de Arta Contemporana), si se va desfasura simultan si in alte trei orase europene: Amsterdam, Bergen si Stockholm. Publicul celor patru orase europene va putea interactiona in timp real prin intermediul unei instalatii interactive.
Auzim din ce in ce mai multe despre orasul inteligent: masini impartite cu altii, transport public performant, reţele energetice alternative monitorizate permanent pentru a face economii, cladiri verzi, strazi conectate la internet si altele la fel. Poate v-ati astepta ca o expoziţie despre orasele viitorului sa para desprinsa din filmele sci-fi, insa expoziţia Connected o sa va spuna alta poveste. Una despre idei si oameni care sunt mai smart decat sistemele smart si care stiu sa isi faca orasele in care traiesc mai bune. Tehnologia e doar un prim pas, dincolo de ea sunt ideile care ii anima, dorinţa de a fi impreuna, nevoia de a acţiona rapid si eficace. Orasele inteligente sunt cele locuite de societati smart, care au iniţiativa, care invaţa repede ce au de facut, pentru care colaborarea si deschiderea sunt vitale, dar care si stiu sa-si repare singure barca atunci cand se strica.
La Amsterdam, o comunitate isi construieste un cartier plutitor ce regenereaza o bucata poluata si abandonata de oras. „Stockholm on the move” e un exemplu de planificare democratica ce, iata, se dovedeste si profitabila. Din Bergen vin povesti despre orase comestibile sau parcuri pentru peste 60 de comunitati diferite.
Romania e reprezentata de organizatii care, pornind de la aproape nimic, inoveaza bricoland tehnologii de ultima ora, creeaza spatiu public, educa viitori cetateni urbani, salveaza patrimoniul, construiesc arta, comunitati si retele internationale.
Expozitia va fi deschisa pana pe data de 12 noiembrie.
Citeste si:
Trenduri in design 2014
Festivalul International de Film Experimental
Atat de Romanesc - expozitie de arta plastica
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu