miercuri, 5 august 2015

IN TRANSYLVANIA: festivalul din Tara Fagarasului

In Tara Fagarasului, in mijlocul naturii, pe o partie de schi desprinsa parca dintr-o poveste si inconjurata de padure, are loc un festival ca de basm numit simplu: In Transylvania.

Nu doar muzica este elementul cheie al evenimentului, desi la editia din 2015 vor veni trupe dintre cele mai cunoscute, de la Waldeck (AT), Subcarpati (RO), Jaya the Cat (NL), N.O.H.A. (DE), ROA (RO), pana laLemon Bucket Orkestra (CA), Airtist (HU), Paiaka (FR) sau Pixels (RO). In line-up-ul festivalului sunt incluse si doua trupe tribute: Masterpiece – Tribute Metallica si The Rock – Tribute AC/DC.

La In Transylvania te rupi pentru cateva zile de realitate, chiar daca accesul la festival este extrem de facil iar zona beneficiaza de peste 3000 de locuri de cazare. Asta desigur daca nu alegi sa vii cu cortul si sa te campezi in zona special amenajata a festivalului.  Campingul va fi dotat cu grupuri sanitare si dusuri iar accesul se va face in baza bratarii speciale de festival.


Zonele de after-party au o priveliste ametitoare asupra Tarii Fagarasului, iar terasele si zone de hamace sunt  perfecte pentru a te relaxa, a citi o carte buna sau pur si simplu pentru a admira natura. Iar daca vorbim despre after-party, trebuie sa punctam din start ca zona de DJ va fi acoperita de La Resistance DJ’S, anume: BeatJunkz, Primarie, Saboar, Godeanu, Paulie, Calin, Brody & Dr. Panda, Pavlov, Vygo, Ada Khaleh.

Pe langa activilatie de entertainment din incinta festivalului, la 100 de metri distanta se  afla Aventura Parc Dragus, un parc in care se gasesc 4 trasee de aventura de dificultate progresiva si panouri de catarare (pentru copii si adulti), teren de minigolf, tir cu arcul, trasee compuse exclusiv din coborari in tiroliana etc.  Participantii la festival vor beneficia de discount-uri in Aventura Parc Dragus in baza bratarii de acces lafestival.

Obiectivele turistice nu sunt nici ele de neglijat: pe o raza de cativa km de mers agale sau cu masina ajungi la Manastirea Sambata de Sus, Cetatea Fagarasului, Herghelia Sambata, satele sasesti specifice Trasilvaniei, Transfagarasanul, Balea Lac, Strandul Victoria. Creasta Muntilor Fagaras ofera si ea cateva trasee demne de luat in seama pentru amatorii de drumetii.

Pastrand traditia, organizatorii festivalului – Asociatia Padina Fest, au inclus in program si o serie de competitii sportive – Maratonul Transilvaniei fiind deja asteptat de catre iubitorii de ciclism.

WALDECK (AT)
Proiectul muzicianului vienez Klaus Waldeck inseamna un amalgam sarmant de nu jazz mixat cu dub, electro, swing si trip-hop. Concertele cu live band sunt unice, caci hituri precum „Make my day”, „Addicted” sau „Memories” recreaza pe scena atmosfera vieneza din perioada interbelica. In societatea anilor ‘20 si  ‘30, muzica aduna lumea buna in cele mai elegante sali de bal, iar ritmurile energice, distrate si libere de swing si tango combinate cu pahare de cocktail-uri delicioase si pantofi de dans cat mai rezistenti la incercarile fiecarui disc pus pe gramofon erau o reala placere. Atat la privit, cat si la ascultat.
„Sunt fascinat de pofta de viata si de inclinatia hedonista a acelei epoci din anii ’20-’30. Pe vremea aceea, singura motivatie a femeilor parea sa fie o viata cat mai plina de placeri, iar muzica era o imbinare a actului artistic si a distractiei. incerc sa duc mai departe traditia acelui stil care a fost neglijat atata vreme”, spune Klaus Waldeck pe site-ul sau oficial.
https://www.facebook.com/OfficialWaldeck  | http://www.waldeck.at

SUBCARPATI (RO)
Manifest cultural contemporan, Subcarpati este un proiect muzical lansat in 2010 de solistul trupei Suie Paparude, Bean MC, proiect ce combina elemente din muzica electronica si hip-hop cu influente din folclorul romanesc. Trupa a fost descrisa in cotidianul britanic The Guardian drept un mix exploziv intre vechi si nou. O combinatie eclectica ce aduce impreuna melancolia specifica pieselor folk romanesti si cantecelor de unitate, instrumente traditionale si ritmuri de trip-hop, dubstep, hip-hop.

Folclorul e “o sursa de energie. Am fost genul de roman care a renegat folclorul, care avea o impresie foarte proasta despre Romania. Pana cand am reinceput sa ascult din nou muzica folclorica si initial am zis ca are legatura cu copilaria, dar incepea sa imi placa din nou. Folclorul emitea catre mine si asa a inceput sa se formeze un soi de constiinta in capul meu, pentru ca au fost oameni care au luptat pentru tara asta si care ne-au schimbat viata si, pentru ei, dar si pentru noi, trebuie sa invatam sa pastram valorile traditionale” – Bean MC
www.facebook.com/subcarpati  | http://subcarpati.com  |  https://www.youtube.com/blanoz

N.O.H.A.  (DE)
N.O.H.A. – Noise of Human Art e o trupa cosmopolitana ce activeaza in industria muzicala de peste 20 de ani. Philip Noha, MC-ul din Praga si Jochen Eickenberg (german nativ) la clape sunt producatorii acestei trupe. Pentru concertele lor, Tim Rashid (bass) si Tobias Belker (tobe) se alatura trupei pentru o si mai puternica experienta live.  Trupa e caracterizata printr-un mixt de drum&bass, world music presarata cu multa  energie. Hituri precum Balkan Hot Step, Dinero, Dive in Your Life si desigur, cel mai cunoscut – Tu Café –  au adus trupa la cele mai mari festivaluri europene: Eurospotting (Copenhaga), Bourges Festival, Roxy-Istanbul, Electronic Beats Festival (supporting Prodigy), Roots Festival (Amsterdam), Rock For People, Exit, Pohoda, Colours of Ostrava, PopKomm, Rolling Stone Roadshow, Nancy-Jazz Festival.
www.facebook.com/NohaCircus  | www.n-o-h-a.com  | https://youtu.be/xi20Si3jRIo  |

JAYA THE CAT (NL)
Trupa americano-olandeza Jaya The Cat este in acest  moment unul unul dintre cele mai apreciate grupuri de ska-punk din lume. Formata in anul 1998 de Geoff Lagadec (vocal/chitara), Dave Smith (chitara/vocal) si Ben Murphy (bas/vocal), trupa s-a remarcat prin sound-ul original, ce imbina cu succes stiluri precum reggae, ska si punk, dar si dub si dancehall. Trecand cu usurinta de la piese cu un puternic mesaj politic la ritmuri de dans irezistibile, Jaya The Cat a evoluat rapid, atat la nivel muzical, cat si ca awareness, devenind una dintre cele mai active trupe din circuitul live european. Cu un public in continua crestere si transformand fiecare concert intr-o petrecere “on stage” de neuitat, trupa a reusit sa-si treaca in CV aparitii in cadrul unor festivaluri de top precum Vans Warped Tour, Lowlands sau Pukkelpop. www.jayathecat-band.com  | www.facebook.com/jayathecat  | www.twitter.com/jayathecat

R.O.A. (RO)
Junkyard (Cezar Stanciulescu) si Bogdan Popoiag (UNU’), impreuna cu Cristin Negriuc au lansat in 2010 proiectul ROA – Rise of Artificial, iar primul single „Ne place”, lansat in premiera la Radio Guerrilla a ajuns sa fie unul dintre cele mai difuzate din FM-ul romanesc. In 2011 ROA lanseaza primul material discografic – „Artificial”, iar in 2013 lanseaza albumul „System Of Sound”. „Ne place”, „D-aia”, „Sonata in La Minor”, „Pe pace”, „Hands Up!!!” sunt unele dintre hiturile ROA, o trupa extrem de iubita in special de catre adolescenti.
https://www.facebook.com/roamusic  | www.youtube.com/ROAOfficialChannel

LEMON BUCKET ORCKESTRA (CA)
Singura „Balkan-Klezmer-Gypsy-Party-Punk-Super-Band“ a Toronto-ului, asa cum se descriu artistii, The Lemon Bucket Orkestra s-a nascut la masa unui restaurant vietnamez de pe strada Yonge, dintr-o discutie intre un acordeonist breton cu un scripcar ucrainian. In doar cateva luni, cvartetul initial s-a transformat intr-un band de nu mai putin de 14 artisti, castigandu-si reputatia ca una dintre cele mai explozive si petrecarete grupuri canadiene. Cu o componenta cosmopolita, aducand membrii din multe colturi ale lumii (Uncraina, Franta, Mexic, India, Olanda, Portugalia, etc), Lemon Bucket Orkestra au un repertoriu la fel de pestrit, in muzica lor amestecandu-se acorduri din peste 10 tari est-europene. In 2012, in drum spre Romania, cursa lor a avut intarziere, iar membrii formatiei au facut un concert ad-hoc, chiar in avion. Inregistrarea a ajuns la CNN, CBC, Fox News, CTV si multe alte televiziuni importante din America, Europa si din intreaga lume.
www.lemonbucket.com  | www.youtube.com/lemonbucketorkestra  |  www.facebook.com/lemonbucket

AIRTIST (HU)
Airtist e un proiect muzical unic, fiind un band care leaga foarte bine conceptul din spatele muzicii de  evolutia live. „E de-a dreptul uimitor cum reusesc, doar cu ajutorul unui delay, a unui tulnic si a unui instrument metalic numit jew’s harp, sa “simuleze” perfect un sunet electronic pe care il stii doar de la sintetizatoare. Practic, nu exista sunet din muzica electronica (trance sau chiar d’n b) pe care sau nu-l poata reproduce. Tulnicul e profund si cuprinzator, jew’s harp e scurt si strident, iar beat-box-ul  le completeaza simultan intr-o continua improvizatie.” (http://indiescouts.ro)
https://www.facebook.com/airtistmusic  | http://records.aural.hu  |

PAIAKA (FR)
Paiaka este o trupa de reggae infiintata in 2010 in micul orasel Clermont-Ferrand din Franta. Muzica celor de la Paiaka este dansanta si reprezinta un melanj realizat intre clasic si modern, stilul fiind clar roots reggae, unul energic pe alocuri, cu influente dub, jazz sau rock. Cu foarte multe concerte la activ pentru o trupa relativ noua, Paiaka lanseaza in 2015 primul album din cariera – „Alive Anyway”.  Albumul impresioneaza datorita sound-ului aproape fara greseala, dar si datorita mesajelor puternice transmise in versuri. Categoric, „Alive Anyway” este un material care depaseste asteptarile si celor mai optimisti fani.
https://www.facebook.com/paiakaweb  | http://www.paiaka.com  | https://www.youtube.com/Paiakaweb

PIXELS (RO)
Pixels, trupa care aduce un sound unic pe scena electronica rock romaneasca, are la activ doua albume: „Fire Exit” (2008, Lastrada Music) si TKOVCTRL (2012- productie independenta realizata in colaborare cu Control Club). In cei opt ani de activitate, PIXELS au trecut in CV concerte cu UNKLE, Sofa Surfers si Sophie Ellis-Bextor si nenumarate concerte de club. Din 2012 Pixels canta in formula: Andreas Aron (vocal, bass), Catalin Rulea (vocal, chitara, synth), Tudor Popescu (tobe), Liviu Iancu (synth), Irina Creanga (backing vocal).
https://www.facebook.com/ThePixels  | www.thepixels.ro  | www.youtube.com/pixelsofficial

Mai multe detalii in pagina de Facebook a evenimentului.

Citeste si:

Divanul degustatorilor de film si arta culinara
Festivalul Strada Armeneasca
Cinema in aer liber in parcul Titan

0 comentarii:

#TakeMeThroughBucharest Acuarela Airbnb Alandala Cafe alergare alter-native 22 Animest Antipa antreprenoriat antreprenoriat rural ARCEN Asia Fest Asociatia Atelierul de creatie Asociatia Carusel Asociatia Claca Asociatia Exista Viata dupa Doliu Asociatia Fluens Asociatia ORICUM Asociatia Paspartu Asociatia Plantam Fapte Bune Asociatia React Asociatia Team Work Astra Film Festival ateliere Atelierul de Panza autism Autism Romania benzi desenate Biblioteca Metropolitana Biblioteca Nationala biciclete BitaColor Bookfest Bucharest Art Week Bucharest Night Run Byron Carol53 Carturesti Ce citim Ce descoperim Ce poti face in weekend Ce poti sa faci de 1 Decembrie Ce poti sa faci de 1 iunie Ce poti sa faci de 1 mai Ce poti sa faci de Craciun Ce poti sa faci de Dragobete Ce poti sa faci de Florii si de Paste Ce poti sa faci de Halloween Ce poti sa faci de Martisor Ce poti sa faci de Mos Nicolae Ce poti sa faci de Revelion Ce sa faci cand nu stii ce sa faci Ceainaria 5 Ceainaria La un Ceai Centrul Ceh Centrul National al Dansului Bucuresti ceramica CeRe Cinema Art Yourself Gallery Cinema Elvire Popesco cinema in aer liber Cinema Muzeul Taranului CinePOLSKA Citim in iarba Clubul Taranului Cluj Cluj Jazz Festival Concerte Ateneul Roman Concerte si petreceri concurs conferinte Control Control N Copenhaga Creart Creative Business Cup Creative Est Creative Learning creative writing Creative Writing Sundays Crucea Rosie CSR cultura alternativa cursuri cursuri gratuite dans contemporan Deschis Gastrobar Design dezbateri dezvoltare personala Dianei 4 Dilema Veche DIY Docuart Fest Documentary Mondays Electric Castle Energiea EUROPAfest expozitii Expressive mind f64 Femei pe Matasari Ferentari Festivalul de Film Rusesc Festivalul Filmului European Festivalul Filmului Evreiesc Festivalul Filmului Francez Festivalul International de Film Experimental festivaluri festivaluri culinare Film Filmul de Piatra Fish Eye Fest Foto Union Fotografie freeshop FriendlyTech Fundatia Calea Victoriei Fundatia Comunitara Bucuresti fundraising altfel Galateca Garajul Ciclop Gradina Botanica Gradina cu Filme Gradina de Citit Gradina Floreasca Gradina Verona Halele Carol HomeFest HOMEproject IKEA Ikebana Imbold Incubator107 InnerSound Inspirational Film Festival instameet Institutul Cervantes Institutul Cultural Roman Institutul Francez Institutul Polonez Joburi Joia de Film Journey Pub Kinedok Libraria Bastilia Lokal Lucruri neinsemnate Make a Point ManiFEST MaraFest Matasari Merci Charity Boutique MNAC MNAR MTR muzee Muzeul National al Satului Noaptea Alba a Bucurestiului Noaptea Alba a Creatorilor si Designerilor de Produs Noaptea Alba a Filmului Romanesc Noaptea Alba a Galeriilor Noaptea Caselor Noaptea Cercetatorilor Noaptea Devoratorilor de Publicitate Noaptea Institutelor Culturale Noaptea Muzeelor Nomad International Film Festival Nomad Shorts Noul Cinematograf al Regizorului Roman One World Romania ONG Opera Nationala Romana opera si opereta Pegas PhotoVoice Povesti Prin tara Program Cinemateca Romana Program teatre Bucuresti reciclare creativa Roaba de Cultura Robin and The Backstabbers Romania Frumoasa Romanian Design Week Roots Revival RuralFest Sanziene Scoala Altfel Se picteaza Seneca Anticafe Serendipity Tea SF & Fantasy Sighisoara Film Festival Simbio Smart Change Social Gym Stiri de bine Strada Armeneasca Street Delivery Superscrieri targuri teatru The Ark The Big Lunch The CSR Agency The Institute The Power of Storytelling traininguri Transylvania Calling trasee culturale Trip Talks Uber UNATC Unde mergem Unde mergem gratis Undercloud UNTOLD Festival V for Verde Vama Veche Verde Altfel Voluntariat Wishful friday workshopuri Zilele Filmului Brazilian Zilele Filmului German Zilele Filmului Irlandez Zilele Filmului LUX Zilele Filmului Polonez Zilele Filmului Spaniol zmee

Rooftop Cinema: Autumn Resolutions

Joi, 8 septembrie , la Deschis Gastrobar are loc o noua seara de Rooftop Cinema. Tema acestei saptamani: Autumn Resolutions . Vor rula...

Blog Archive

Bloguri, Bloggeri si Cititori