In Bucuresti, Neamt, Arges si Tulcea vor fi infiintate cinci ateliere sociale, in cadrul unui proiect al Centrului pentru Politici Durabile Ecopolis, cu scopul de a pastra mestesuguri traditionale si a crea locuri de munca pentru 41 de persoane din categorii vulnerabile.
In Bucuresti, atelierul va produce obiecte decorative, promotionale si accesorii bazate pe tiparele traditionale. Acesta va folosi doar materiale ecologice si va vinde atat produsele proprii, cat si pe cele de la atelierele din tara intr-un magazin dedicat.
Atelierul de la Letea, din judetul Tulcea are ca scop revigorarea mestesugului traditional al realizarii acoperisurilor din stuf. Letea este cea mai bine conservata localitate din Delta Dunarii in ce priveste traditiile deltaice, dar migratia tinerilor care nu au oportunitati de angajare pe plan local este o amenintare la adresa traditiilor. Produsele atelierului social care se adreseaza tinerilor fara loc de munca vor putea fi cumparate printr-un magazin online.
Comuna Tarcau din judetul Neamt este a doua cea mai mare comuna din tara, cu peste 40.000 de hectare de padure. Deseurile din lemn sunt o adevarata resursa aici, iar atelierul social care va fi infiintat la Tarcau are chiar acest scop de valorificare a acestora. Ele vor deveni combustibil pentru centralele energetice de mare capacitate, dar si pentru centrale mai mici, de pensiuni.
Atelierul de la Ceamurlia de Jos, judetul Tulcea isi propune, de asemenea, sa ofere un loc de munca tinerilor someri prin valorificarea unei resurse care este la discretie in Delta Dunarii, papura. Impletiturile din papura vor fi vandute intr-un magazin online.
La Merisani, in judetul Arges, unde exista o importanta comunitate de rudari, va fi infiintat un atelier de croitorie si tesaturi. Produsele obtinute vor fi, de asemenea, vandute printr-un magazin online.
Toate produsele realizate in cadrul ceor 5 intreprinderi vor putea fi achizitionate atat prin intermediul magazinelor online, care urmeaza sa fie realizate prin proiect, cat si fizic in cadrul noului Hub de produse si servicii ale economiei sociale, la Fabrica (str. 11 Iunie, nr.50).
Sursa: greenreport.ro
Citeste si:
Ziua Portilor Deschise la Atelierul de Panza
Uniti Filmam - Campanie de participare vizula la problemele cotidiene ale societatii
Ferma urbana de alge care transforma emisiile de dioxid de carbon in oxigen
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu