Proiectul Arca lui Noe a fost lansat initial in 2012, de National Geographic, si are scopul de a senzibiliza opinia publica in privinta biodiversitatii din Romania, cat si de a propune solutii concrete de protejare eficienta a mediului sau natural - una dintre reusitele proiectului a fost, in 2013, suspendarea vanatorii de rasi, ca urmare a unui demeres inaintat Ministerului Mediului.
"Biodiversitatea Romaniei, culminand cu specii remarcabile care supravietuiesc in padurile Carpatilor si in Delta Dunarii, reprezinta un patrimoniu valoros al tarii noastre, un motiv de mandrie nationala, un rezervor de gene puternice pentru fauna europeana, o atractie turistica. Modificarea rapida a mediului geografic si ignorarea principiilor dezvoltarii durabile risca sa afecteze grav animalele salbatice prin distrugerea habitatelor, prin vanatoare si braconaj", spune Cristian Lascu, editor-at-large la revista National Geographic Romania, unul dintre initiatorii acestui proiect.
De curand a fost lansat si site-ul proiectului - arcaluinoe.net - o platforma online ce contine informatii si stiri din domeniul conservarii faunei salbatice, semnale de alarma, opinii si semnalari de specialisti, dar si de amatori care doresc sa contribuie la protectia speciilor salbatice din Romania.
Punctul forte al site-ului este reprezentat de imaginile cu animale, realizate de unii dintre cei mai buni fotografi de wildlife din tara.
In cadrul campaniei va avea loc si un concurs de fotografie - Lupul in salbaticie - cu premii in valoare de 200, 300 si 500 de euro. Data limita pentru trimiterea fotografiilor la adresa office@arcaluinoe.net este 1 decembrie.
Citeste si:
Transrarau - Drumul Comorilor: un nou drum montan inaugurat in Romania
Ajuta-ne sa reimpadurim Romania
Tranasalpina de Mamut, una dintre cele mai frumoase piste de biciclete prin padure din Romania
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu