vineri, 16 octombrie 2015

Targ traditional la Muzeul Taranului Roman

Fundatia Kogaion 115 organizeaza Targul cu mesteri si produse traditionale, in curtea Muzeului National al Taranului Roman, in perioada 16 – 18 octombrie 2015, intre orele 10 si 18.

Pentru aceasta editie sunt invitaţi la muzeu unii dintre cei mai buni mesteri populari si mestesugari, artisti plastici si artizani, ale caror creatii pastreaza traditiile culturale, folclorice si religioase ale neamului romanesc, dar si producatori traditionali de produse agro-alimentare.

La targ pot fi admirate si targuite: ii cusute cu matase sau cu margele, covoare tesute la razboi din lana vopsita vegetal, icoane pictate pe lemn sau pe sticla, masti populare, ceramica de Corund si de Marginea, costume si podoabe traditionale de la Muscel si Gura Humorului sau tesaturi de Arad.
Tineri talentati vor expune gravuri si sculpturi in marmura, vitralii si mic mobilier pictat, bijuterii din portelan si argint lucrate manual, vestimentatie din lana impaslita, jucarii si obiecte de decor din fibre naturale.


Vizitatorii sunt asteptati si cu produse culinare, din cele mai gustoase: cozonaci moldovenesti, placinte si cornete boieresti, branzeturi proaspete si afumate, turta dulce de Covasna, paine cu maia naturala si seminte, zacusca si salate de iarna, dulceturi si siropuri naturale, miere si serbeturi diverse, baclava si prajituri de casa, vinuri din culturi ecologice din Vrancea, alaturi de fructe si legume proaspete.

Colectionarii de antichitati traditionale pot gasi in curtea din spate a muzeului obiecte foarte vechi, apartinand vietii de la tara: lazi de zestre, dulapioare, copaite, putineiuri, bancuri de tamplarie, unelte pentru tesut.

Ca la orice targ autentic, bucatele pregatite la fata locului vor ademeni pe toti cei prezenti. Ciaunele cu ciorba de potroace, cartofi sasesti sau fasole cu ciolan, costita marinata de porc cu varza calita si sarmalute cu mamaliguta vor rivaliza cu gratarele incinse pentru pastrama, pastrav sau saramura de crap, iar desertul aromat din mar copt cu scortisoara n-ar trebui ratat de nimeni.

Program zilnic: 10.00-18.00.

Intrarea este libera.

Citeste si:

Targ Handmade pe strada Dianei
Ograda: targ de cultura, agricultura si carti bune de mancat
Sezatoarea filmica: film etnologic despre seceris

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu