La targ poti aduce sa donezi lucrurile de care nu mai ai nevoie (haine, electronice, electrocasnice, carti, jocuri, etc.), luand altele la schimb. Lucrurile care raman la inchiderea bazarului vor fi donate catre pesoane fara posibilitati materiale.
Manifestul freeshopului:
• Freeshopul functioneaza pe principiul impartirii de bunuri intre indivizi, reprezentand un proiect de auto-organizare anticapitalista (se opune ideii de bani care sunt investiti in consum).• Spre deosebire de magazin sau talcioc „tranzactiile” se fac fara bani si nu implica reciprocitatea, fapt ce contrazice logica fundamentala a pietei.
• Freeshopul nu reprezinta un centru caritabil fiind deschis absolut tuturor celor care doresc sa ofere sau sa primeasca anumite obiecte. Astfel, acesta reprezinta unul dintre putinele contexte sociale in care toti indivizii sunt egali in drepturi si posibilitati de achizitionare bunurilor.
• Pe langa valoarea materiala, obiectele din freeshop au si o valoare istorico-sentimentala purtand amprenta trecerii timpului, impreuna cu cea a posesorilor anteriori.
• Componenta ecologica este de asemenea semnificativa, majoritatea lucrurilor din freeshop fiind refolosite si incurajand reciclarea.
Freeshopul este organizat de Asociatia CLACA, un centrul independent de activitati comunitare si educatie din Bucuresti.
Pagina de facebook a evenimentului.
Citeste si:
Summer Haggle la Casa Carol 53
Street Delivery 2015
Ham Fest - festivalul cateilor si al oamenilor lor
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu