vineri, 19 decembrie 2014

fARAD - prima editie a festivalului de film documentar la Arad

fARAD, prima editie a Festivalului de Film Documentar de la Arad va avea loc in peroada 20 - 21 decembrie 2015 la Cinema Arta din Arad si va aduce in fata publicului lungmetraje recent prezentate la festivalurile de la Cannes, Berlin si Sundance, precum si scurtmetraje realizate de regizori aradeni.

Potrivit organizatorilor, fARAD-ul este interesat de „filme conectate la realitate”: nu doar documentare traditionale, ci si formule cinematografice hibride si experimentale. Intrucât prima editie a fARAD-ului coincide cu aniversarea a 25 de ani de la Revolutie, programul exploreaza felul in care documentarul se raporteaza la aceasta idee — formal, emotional, local si international.

Pe langa reprezentantii mai vechii generatii de autori aradeni — George Sabau, Alexandru Pecican, Valentin Constantin, Iosif Stroia, Ioan Galea si Viorel Simulov — si celei mai noi — Norbert Fodor, Mimi Salajan, Anda Ionescu, Oana Tarce, Mihnea Rares Hantiu si Marius M. Bodgan — vor fi prezenti la fARAD regizorii Vlad Petri (Bucuresti, unde esti?) si Anda Puscas si Dragos Dulea (Stremt ’89).

Citeste si:

Joia de Film: The Secret of Kells
Cinemateca Romana: programul filmelor in saptamana 15 - 21 decembrie
Colinde netemperate - multimedia performance la CNDB


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu