EMOTION IN MOTION inseamna 9 artisti romani raspanditi prin toate colturile lumii si 3 invitati straini ce vor expune intre 15 si 22 august 2016 la #KubeMusette, pe Calea Victoriei 114 din Bucuresti.
Lumea inchisa intr-o fotografie Polaroid este un tarm nestavilit de emotie si o poveste cu o viata proprie secreta, in culori calde pe care nu ne mai saturam sa le privim pentru ca descriu o lume precum cele care ne apar in vise, spunea poeta si prozatoarea Nora Iuga la intalnirea cu Romanian Polaroid Photographers, in 2015.
Romanian Polaroid Photographers s-a nascut in mai 2015 ca un index fotografic dedicat pasionatilor de film instant din Romania si din jurul lumii.www.polaroids.ro este o capsula despre magie, inspiratie si storytelling prin puterea unor imagini vibrante, fara varsta si care poarta mai departe nostalgia generatiilor de artisti care au iubit acest format fotografic greu de uitat. Fondat de Ioana Cristina Casapu si Dragos Malaescu, proiectul este o poveste de dragoste cu unul dintre cele mai frumoase formate de film analog existente si un tribut adus artistilor Andy Warhol, Andrei Tarkovsky sau Helmut Newton.
EMOTION IN MOTION este prima expozitie Romanian Polaroid Photographers din Bucuresti, dupa ce proiectul a debutat anul trecut la Barcelona si a calatorit prin lume, spunand povestile a tot mai multi artisti si tesand o retea globala de fotografi romani care au imbratisat imaginarul Polaroid.
Matei Branea (www.branea.ro, Berlin), Anton Roland Laub (www.antonlaub.de, Berlin) si Ioana Cristina Casapu (http://ioanacasapu.com/), Cosmin Bumbut (www.teleleu.eu), Ina Ionescu (Derrière l'objectif de Ina Ionescu, Bucuresti), Barna Nemethi (Barna Nemethi, Bucuresti) si Andrei Nico (Bucuresti), Horia Brebeneanu (Manchester), Irina Dumitrascu Magurean (http://irinamagurean.com/, Cluj), Sven Van Driessche (www.polagraphy.be, Ghent, Belgia), Andres Aguilar Caro (www.polaroidoftheday.com, Barcelona, Spania) si Rachel Frank (www.rachelfrankphoto.com, Tucson, Arizona) sunt fotografii care isi vor desfasura emotia in miscare pe parcursul a 7 zile, propunand fie o introspectie in universul intim al corpului feminin, in fotografia de muzica, in ilustratia creata peste o imagine, sau o vedere noua asupra Mineriadei fotografiate pe Polaroid.
Proiectul Emotion In Motion este realizat cu sprijinul F64 (www.f64.ro).
“Rama alba a unei fotografii Polaroid e adanc intiparita in memoria noastra. Pentru generatiile mai tinere reprezinta ceva retro si cool, pentru generatiile mai vechi probabil multe amintiri de vacanta sau de la petreceri, in timp ce pentru pasionatii de fotografie e ceva cu totul aparte. Oricum ar fi, Polaroidul va fi mereu un simbol al „democratizarii” fotografiei. La F64 ne bucuram de fiecare data cand auzim de nostalgici care nu au uitat de Polaroid, astfel ca ne-a incantat sa fim parte din proiect si abia asteptam vernisarea expozitiei.” – Cristina Tinta, Community & Content Specialist F64
Expozitia beneficiaza de o instalatie interactiva proiectata de MOFT(www.moftplus.com). MOFT este o initiativa de design ce promoveaza atitudini si opinii relaxate despre interior, arhitectura si obiect, propunand un produs de uz comun fie el serviciu sau lucru cu nuante si inteles.
“Cum obiectele se misca in timp si spatiu, credem ca uneori trebuie sa cedezi in fata emotiei si sa te opresti pentru a le privi. Poate sa incerci sa interactionezi, dar sa nu deranjezi. Peste tot in lume sunt amprente care marcheaza trecerea noastra cu un grad de insistenta caracteristic umana.”
– Ana Teodorescu si Irina Constantin, MOFT
Productia instalatiei este realizata cu suportul Parametric FAB, atelier de design si fabricare de mobilier din lemn, prelucrare CNC si modelare obiecte decorative din Corian pentru mediul comercial, industrial si rezidential. (www.parametricfab.ro)
Kube Musette este un spatiu ce expune si promoveaza lucrari de arta autentice si idei inovatoare.
Vernisaj: 17 august, ora 19.00, KUBE Musette, Calea Victoriei 114, Bucuresti
Citeste si:
Trei documentare marca Aristoteles Workshop la Gradina cu filme
Sarbatoarea estivala a Operei la Bucuresti
Palatele stiute si nestiute ale Bucurestiului
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu