Moara de hartie implineste 5 ani de la inaugurare, iar, cu aceasta ocazie, sambata, 6 august vor fi organizate evenimente si ateliere speciale.
12.00 – Prietenii de la Butoiul cu inghetata ne pregatesc inghetata buna, traditionala, pe care o vom savura pe parcusul intregii zile.
14.30 – Tiparesti si-ti amintesti! – atelier de tipar in care iti poti tipari manual o amintire de la acest eveniment aniversar.
15.00 – Vernisajul expozitiei de instalatie textila-tapiserie si ceramica Semn peste om – o poveste despre samanta, rod, implinire. Expun artistii Lavinia Trifan Pop siCiprian Ariciu. Va vorbi in deschidere Raluca Baloiu.
17.00 – Tiparesti si-ti amintesti! – atelier de tipar, special pentru cei care nu ajung la atelierul de la 14.30.
18.00 – Hartie si traditie japoneza – atelier de origami sustinut de Maki Yasufuku si Alice Arisu de la Centrul Japonez Akino
19.30 – Eveniment Raku in Satul Mestesugurilor
Dupa ce se va termina programul de vizitare al Satului mestesugurilor, continuam cu un alt eveniment extraordinar: ardere ceramica traditionala japoneza – Raku.
Ca participant la demonstratie, ai posibilitatea sa decorezi un vas care va fi ars in cursul evenimentului! Grabeste-te, sunt doar 10 vase care pot fi ornamentate de tine!
Te invitam cu drag la un eveniment inedit – publicul interesat, nu doar cel de specialitate, poate vedea pentru prima oara in Romania o demonstratie completa de ardere Rakusi, mai mult, se poate implica in decorarea obiectelor.
Raku reprezinta o tehnica de prelucrare a ceramicii, aparuta in Japonia in secolul al XVI-lea si transmisa din generatie in generatie, fiind practicata si acum de mestesugarii niponi. Tehnica a fost adoptata de artistii ceramisti din Europa in secolul XX, datorita procesului spectaculos de creatie si a efectelor de culoare obtinute pe suprafata obiectului.
Ne puteti scrie la adresele:
echipa@moaradehartie.ro
echipa@satulmestesugurilor.ro
sau ne puteti vizita
Str. Funieru nr. 278-280, Comana, Giurgiu
Citeste si:
Targ cu mesteri si produse traditionale la MTR
Plimbari urbane: bulevarde prin mahala
Cu bastonul prin Bucuresti: un nou tur ARCEN
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu