marți, 12 iulie 2016

Seri de film UrbanEye la Casa Universitarilor

In perioada 12 - 14 iulie, in gradina Casei Universitarilor (strada Dionisie Lupu, nr. 46) vor avea loc trei proiectii de film in cadrul Serilor de film Urban Eye, organizate cu ocazia Anualei de Arhitectura Bucuresti.

Proiectiile vor avea loc de la ora 21:30, iar intrarea este libera.


El barri s’ha de defensar (Cartierul se va apara - Spania, 2013, 53’), regizat de Neus Ràfols si Cristina Mora, face o cronica a luptei impotriva dezvoltatorilor imobiliari pe care locuitorii pitorescului cartier Barceloneta o duc din 2005. Intr-un oras vizitat anual de milioane de oameni, pastrarea farmecului local, dar si a unui ritm de viata linistit a devenit scopul acestor spanioli. Filmul are subtitrare in limba engleza si va fi proiectat marti, 12 iulie.

Documentarul 74m2 (Chile, 2013, 67’), regizat de Paola Castillo si Tiziana Panizza, urmareste evolutia unui experiment social care a avut loc in Valparaios: 150 de familii de la perifieria orasului au fost relocate intr-un complex imobiliar construit in centrul unui cartier al clasei de mijloc. Iselsa si Cathy, doua prietene si lideri ai comunitatii, au lucrat impreuna in acest proiect pentru integrarea intr-un cartier care le respinge constant si le vede ca niste posibili delicventi. Filmul are subtitrare in limba engleza si va fi proiectat miercuri, 13 iulie.

Frei Otto: Spanning the Future (2016, 60’), regizat de Joshua V. Hassel, este un film despre viata si munca lui Frei Otto, povestite de el si de cei pe care i-a inspirat. Documentarul include unul dintre ultimele interviuri acordate de Zaha Hadid si Frei Otto inainte de disparitia lor si poarta privitorii intr-o calatorie de-a lungul istoriei arhitecturii care inspira lumea de mâine. Filmul este vorbit in limba engleza si va fi proiectat joi, 14 iulie.

Documentarul de joi va fi precedat de o prezentare adresata publicului larg, nu doar arhitectilor, tinuta de Vlad Moraru. Frei Otto si suprafetele minimale explica relatia dintre structurile de tensiune folosite de Frei Otto si modelele geometrice numite “suprafete minimale”, care stau in spatele acestori structuri. Acestea “suprafete minimale” au o foarte lunga si fascinanta istorie, ele reprezentând modele teoretice in nenumarate situatii practice, precum: structurile de tensiune in arhitectura, membranele celulare in biologie si gaurile negre in astrofizica.

Citeste si:

Filme la Cinemateca Romana in saptamana 11 - 17 iulie
Filme la Cinema Muzeul Taranului in saptamana 11 - 17 iulie
Vara Magica la Ateneul Roman



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu