vineri, 29 mai 2015

Targ de Rusalii la Muzeul Taranului Roman

In perioada 29 - 31 mai 2015, la Muzeul Taranului Roman va avea loc Targul de Rusalii, organizat de Fundatia Kogaion 115.

Atat pentru Sarbatoarea Rusaliilor, cat si pentru Mosii de Vara, cei mai iscusiti mesteri populari vin la targ cu oale de Horezu si de Corund, obiecte din lemn pentru gospodarie, ceramica pictata cu motive traditionale, icoane pe lemn si pe sticla, tesaturi si costume populare autentice, ii brodate manual, covoare si tapiserii, podoabe traditionale, masti populare, impletituri din pai si din sfoara, oua incondeiate, genti si bijuterii din piele, imbracaminte din lana impaslita si sapunuri naturale.


La targ se pot gasi si cele necesare pentru camara sau pentru pomenirea mortilor de Mosi: covrigi si colaci unsi cu miere, fructe si legume proaspete, branzeturi de capra si casuri afumate sau in coaja de brad, cozonaci moldovenesti si prajituri de casa, cornete boieresti cu ciocolata si vanilie, turta dulce si miere, zacusca de legume sau de peste, ghiudem tataresc si muraturi, vin si palinca, siropuri naturale si dulceturi diverse.

Cum 1 Iunie, Ziua Copilului, este foarte aproape, la targ sunt prezenti producatori de hainute si de jucarii din lemn sau papusi din colectia Anei Ponta.

Sambata si duminica, copiii cu varsta peste 5 ani pot participa la ateliere:

La Atelierul de confectionat jucarii, acestia vor slefui, lipi, colora si asambla un trenulet cu vagon. Costul atelierului este de 35 lei/ trenulet. Inscrierile se fac la telefon 0722 254 741 sau pe e-mail: mesterjucarii@gmail.com

In cadrul Atelierului de pictura cei mici isi pot descoperi abilitatile ornand diferite figurine din material textil, ceramica sau lemn. Pretul este de 10 lei pentru un obiect si inscrieri se fac la
telefon 0727 859 959 sau e-mail vaduva.nicoleta.simona@gmail.com

In curtea interioara iubitorii de antichitati taranesti pot targui ciubere si lingurare, mic mobilier taranesc, pristolnice sau diferite unelte vechi de gospodarie.

Bucatarii sunt pregatiti cu bors de pasare la ceaun, saramura de crap cu mamaliguta, sarmale in foi de varza si orez cu lapte in strachina.

Sambata, intre orele 12-18, cel mai renumit ansamblu de dansuri populare romanesti,Calusarii din Sarbii Magura, din judetul Olt, vor avea trei reprezentatii, condusi de vestitul vataf George Dulescu. Ceremonialul Calusului de Rusalii va fi exemplificat de cei optsprezece dansatori, sub indrumarea coordonatorul grupului, domnul invatator Florica Turianu.

Intrarea la targ este libera.

Citeste si:

Festivalul International de Statui Vivante
Filme la Cinemateca in saptamana 25 - 31 mai
Workshop de turnare in bronz la Mogosoaia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu