duminică, 15 februarie 2015

Biblioteca vie - locul unde cartile sunt oameni

Ca in orice biblioteca exista carti, insa in aceasta ele sunt oameni care iti vorbesc despre propriile vieti.

Cartile vii sunt persoane pe care le-ai putea intalni oriunde, le-ai arunca o privire si nu ai indrazni sa le adresezi o intrebare personala chiar daca esti curios. Cu totii avem prejudecati fata de oamenii care sunt diferiti de noi. Dar ii cunoastem cu adevarat? Oare aceste prejudecati nu sunt doar in mintea noastra? Biblioteca Vie iti ofera contextul in care poti sa ii cunosti cu adevarat, sa le asculti povestea, sa le adresezi intrebari.

Viata si trairile unei persoane cu probleme de sanatate, care trebuie sa se adapteze la o viata diferita si careia ii este intors spatele de catre societate sau este mereu privita cu mila nu sunt cunoscute de majoritatea oamenilor. Aceste persoane sunt insa sunt la fel de apte ca toti ceilalti sa realizeze lucruri iar indivizii si societatea trebuie sa afle povestea lor pentru a produce o schimbare de atitudine.



Cum citesti o carte vie?

Catalogul bibliotecii il iei de la bibliotecar. In el gasesti descrierile cartilor pentru a putea alege pe cine vrei sa “citesti”. Daca cartea este disponibila atunci bibliotecarul iti va da un permis cu numele tau si titlul cartii, iar apoi iti va face cunostinta cu aceasta. Va veti alege o masa si veti avea 40 de minute sa discutati. Cand terminati discutia cartea trebuie returnata bibliotecarului.

Evenimentul se desfasoara in JourneyPub, pe data de 18 februarie 2015, in intervalul 11:00 – 16:00.

Bibioteca Vie face parte din Campania “No Hate Speech de la A la Z” si este organizata de ViitorPlus in colaborare cu Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, in cadrul proiectului „Managementul Voluntarilor de la A la Z”, proiect finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania si face parte din campania No Hate Speech Romania.

Citeste si:

Teatru la tine in cartier: 4m2
Cel mai batran australian tricoteaza pulovere pentru pinguinii accidentati
Curs gratuit de antreprenoriat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu