Multa lume isi incepe anul cu stabilitea unor noi obiective de atins in perioada ce va urma. Privim acest moment ca pe o ocazie buna de a ne da un restart, de a trage linie si vedea unde suntem, pentru a putea sa ne reajustam viata acolo unde simtim ca lucrurile nu se intampla asa cum ne-am dori.
Insa dupa efervescenta lui 31 decembrie, ne trezim in dimineata lui 1 ianuarie la doar o zi distanta intre cei care au hotarat foarte multe lucruri pentru noi si cei care acum trebuie sa le indeplineasca – tot noi. Si ne dam seama ca nu putem sa ne schimbam atat de usor vechile obiceiuri si sa ne reinventam peste noapte. La propriu.
Rezistenta la schimbare vine si din frica de a iesi dintr-o zona de confort, unde lucrurile ne sunt familiare. Da, poate ca nu sunt asa cum ne-am dori, dar, cel putin, ne-am obisnuit cu ele si nu ne mai pot lua prin surprindere. Uneori nu vedem aceasta zona de confort ca un rau evident, dar poate reprezenta o stagnare, ne poate impiedica sa ne dezvoltam si sa devenim acele variante mai bune ale noastre pe care ni le dorim.
In cadrul Exit[Zone] participantilor li se ofera posibilitatea de a-si descoperi aceste limitari, de a-si infrunta fricile, de a experimenta pasi in afara zonei de confort in situatii controlate, pentru a putea ulterior sa-si foloseasca singuri capacitatea de explora situatii si provocari noi.
Atelierele sunt sustinute de Vera Ion (scriere creativa si dramaturgie), Cosmin Manolescu (dans si miscare performativa), Isolda Zavoianu (explorare prin fotografie) si coordonate de Mihaela Muresanu.
“Ideea acestui tip de ateliere a venit tot auzind persoane in jurul nostru ca si-ar dori sa faca diverse lucruri, dar le este frica. Frica aceasta apare in situatii de la cele mai dramatice, cum ar fi siguranta parasirii unui job stabil pentru a-ti incepe propria afacere sau iesirea dintr-o relatie in care nu te mai simti implinit, pana la frica de a vorbi in public, de a cere o marire de salariu, de a merge singur la o petrecere unde nu cunosti pe nimeni, de a vorbi cu persoane pe care nu le cunosti. Acestea sunt doar cateva exemple, dar in cadrul Exit[Zone] vom lucra cu orice fel de limite, adaptand tipul de exercitii fiecarui participant in parte, in baza unui profil personalizat pe care il realizam la inceputul intalnirilor” spune Mihaela Muresanu, coordonatoarea atelierelor.
Exit[Zone] se va desfasura in Bucuresti in perioada 26 ianuarie – 25 februarie, de 2 ori pe saptamana. Costul unei sedinte este de 50 de lei. Inscrierile se pot face pana pe 22 ianuarie trimitand un mail la adresa exitzonemail@gmail.com.
Citeste si:
Goals - programul de dezvoltare personala care te ajuta sa iti gasesti un loc de munca
Burse pentru jurnalism despre filantropie in valoare de 1000 de euro
Fantoma de la Opera si Traviata - spectacolele saptamanii 19 - 25 ianuarie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu