miercuri, 20 august 2014

Vama sub lumini de Oscar

In perioada 23 - 31 august va incepe cea de-a cincea editie a festivalului de arte vizuale Vama sub lumini de Oscar, in Vama Veche. Festivalul reuneste manifestari din domeniul forografiei, picturii, muzicii, filmului si teatrului.

Pe perioada festivalului vor avea loc workshopuri, vernisaje, expozitii, concerte, seminarii si cursuri, proiectii de filme in premiera.

Workshopuri de fotografie:

"Voyeur" sau despre propriul trup ca instrument de comunicare si exprimare, sustinut de Cristian Crisbasan;
"Real people, real fashion", sustinut de Bogdan Nastase;
"Fotografie de noapte", sustinut de Cosmin Somesan;
"Macrofotografia", sustinut de Catalin Savulescu;
"Fotografia de masini", sustinut de Nicolae Cosniceru;
"Fotografia de actiune", sustinut de Mihai Stetcu;
"Ëditare si prelucrare a imaginii", sustinut de Luca Achim

Workshopurile, sustinute de profesionisti ai fotografiei, vor cuprinde atat o parte teoretica cat si una practica, iar la final, lucrarile participantilor vor fi supuse analizei.



Film

Pe langa proiectile de film ale unor regizori romani - Gabriel Achim (Visul lui Adalbert), Iulia Rugina (Raluca 1+1 si SINK), Nap Toader (Nunta in Basarabia), Vladimir Dembinski (Eclipsa), vor avealoc si cursuri care te vor introduce in lumea crearii filmului: managemen de productie, gasirea locatiilor de filmare si selectarea actorilor, inregistrarea sunetului si a imaginilor, reglarea luminilor, editare, proiectie a materialului realizat.

Pe durata festivalului vor avea loc si concerte sustinute de trupele Basska, Jazzybirds, Bosquito, Tiptil si altii.

Locatiile unde se desfasoara festivalul sunt: La Frontiera, Povestea Ceaunului, Expirat, Papa la Soni, Iron City si Plaja de carte.

Festivalul este organizat de New Ad Zone in colaborare cu asociatia Visual Art, cu sprijinul Nikon.

Mai multe detalii pe site-ul festivalului.
Festivalul de arte vizuale "Vama Sub Lumini de Oscar" aduce în prim plan manifestări din sfera fotografiei, filmului şi picturii, teatrului, dar şi concerte live, oferind posibilitatea de a viziona expoziţii, vernisaje şi proiecţii de filme în premieră şi de a participa la seminarii şi cursuri. Acestea sunt structurate în workshop-uri, seminarii şi prezentări şi vor avea loc în fiecare zi de festival. Printre workshop-urile desfăşurate în cadrul VSLO se află „Voyeur” sau despre propriul trup ca instrument de lucru, exprimare şi mijloc de comunicare susţinut de Cristian Crisbăşan, „Real people, real fashion” susţinut de Bogdan Năstase, „Fotografie de noapte” susţinut de Cosmin Someşan, „Macrofotografia”, în care Cătălin Săvulescu va prezenta atenţia pentru detalii şi abordarea tehnică specifică unor astfel de fotografii. De asemenea, Nicolae Coşniceru va prezenta lumea publicităţii în „Fotografia de maşini”, în timp ce Mihai Şteţcu va susţine workshop-ul dedicat „Fotografiei de acţiune”. Un alt curs foarte aşteptat de către participanţi este cel de ”Editare şi pr

Citeste mai mult: adev.ro/na3kf5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu