Carmen, calmeaza-te, nu este un alt post deprimant. :) De data aceasta, este unul, sa-i spunem, educativ, instructiv, practic, a nu se exeresa daca nu ai un minim de indemanare etc.
Am asistat la experimentul culinar virtual de altfel al lui Sorin impreuna cu spaghetele lui bologneze la care ce-i drept am cam poftit acum cateva zile. Bine, m-am calmat gandindu-ma: "pana la urma urmei poate nu au fost cine stie ce, cat de bine poate sa gateasca un barbat?".
Dar devin rea. Neintentionat. Tocmai, postul asta face parte din meniul Help pe care il inaugurez cu aceasta ocazie si pe care il puteti accesa gratuit in sectiunea For friends. Nu sunt ironica, dar mi se trage de la atatea dulciuri mancate mai devreme. :)
Ok, deci, Sorin, fii atent. Inarmeaza-te cu rabdare, chestii de la Mega Image si ai grija sa nu versi nimic.
Snitele a la Simona
Alegem varianta din piept de pui, din necesitati practice si lipsa de instrumente de bucatarie ("borcane" cica:p)
Ce trebuie sa cumperi:
- 2 bucati de piept de pui potrivite;
- 2 oua;
- pesmet; (e auriu, dar sa nu iei malai si nici faina, seamana, e aceeasi chestie ca si cu patrunjelul si telina & co dar de data asta te salveaza eticheta);
- putin unt sau ulei;
Se spala pieptul de pui si se taie in felii potrivite ca grosime. Daca nu ai cu ce sa il bati, poti sa il lasi si asa, dar ai grija sa nu fie prea groase feliile. Separat intr-un castron se bat cele doua oua, iar in alt recipient se pune pesmetul. Se dau bucatile de pui alternativ prin ou si pesmet, ultima oara sa fie pesmet.
In tigaie topesti untul (sunt mai gustoase snitelele in unt; daca nu ai, poti sa folosesti ulei) si cand se incinge pui bucatile de pui. Ai grija sa nu sara. Sau sa nu versi uleiul. Crede-ma ca nu e aceeasi chestie ca si cu varsatul cafelei. :p Se intorc de pe o parte pe alta pana se rumenesc. Daca te apuci sa scrii pe blog in timp ce faci snitelele si uiti de ele (asa cum fac eu acum) s-ar putea sa revii tot la varianta chipsuri si atat.
Ca si garnitura - piure de cartofi sau preferatele tale - chipsurile.
Si acum, ca orice bucatar care se respecta iti urez "Pofta buna!" si mare grija la varsatul diverselor lucruri. Nu uita principiul: orice lucru care sta in picioare este relativ. E mai amuzant sa il vezi pe jos.
Simona, cred ca m-ai salvat de la inanitie. :) Chips-urile alea paraca nu mai aveau acelasi gust, iar sa gatesti e in fiecare zi o provocare, haha.
RăspundețiȘtergereCu alte cuvinte, in zilele urmatoare voi pune in practica sfaturile tale, pentru care iti multumesc. :)
RăspundețiȘtergereSper sa nu iasa un fiasco, pare relativ simplu. :D
Deci am facut o fapta buna azi. :) Te-am salvat de chipsuri:)) Dar vezi ca daca iese un fiasco, e numai vina ta, doar stii nu? :p
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergere