marți, 24 mai 2016

Concerte la Ateneul Roman in saptamana 23 -29 mai

Marti, 24 Mai 2016: Stagiunea de marti seara

Sala mica, 19:00 - 20:00
Recital de chitara
MIHAI COJOCARU
Program
Wenzeslaus Matiegka
Sonata In si minor, op. 23
Fernando Sor
Sonata In do major, op. 15, nr. 2
Mauro Giuliani
Marea Uvertura, op. 61
Dilermando Reis
Desengano
Tempo de crianca
Garoto
Lamento do morro
Desvairada
Agustin Barrios
Confesion-Romanza
Vals de primavera
Paulo Bellinati
Choro sapeca
Jongo
Coproducatori: Radio Romania Muzical, Radio Romania Cultural


Miercuri, 25 Mai 2016: Recital vocal

Sala mica, 19:00 - 21:00
ANNE-MARIE CONDACSE


Joi, 26 Mai 2016: Concert vocal-simfonic

Sala mare, 19:00 - 21:00
Orchestra simfonica si Corul Filarmonicii "George Enescu"
Dirijor
PETER RUZICKA
Solist
FLORIAN MITREA
Program
Peter Ruzicka
Elegie pentru orchestra (2014)
Wolfgang Amadeus Mozart                      
Concertul in do major pentru pian si orchestra, KV 467
George Enescu                      
Simfonia nr. 3      
Dirijorul corului
IOSIF ION PRUNNER


Vineri, 27 Mai 2016: Concert vocal-simfonic

Sala mare, 19:00 - 21:00
Orchestra simfonica si Corul Filarmonicii "George Enescu"
Dirijor
PETER RUZICKA
Solist
FLORIAN MITREA
Program
Peter Ruzicka
Elegie pentru orchestra (2014)
Wolfgang Amadeus Mozart
Concertul in do major pentru pian si orchestra, KV 467
George Enescu
Simfonia nr. 3
Dirijorul corului
IOSIF ION PRUNNER


Duminica, 29 Mai 2016: Recital de pian

Sala mica, 19:00 - 21:00
ANDREI PETRACHE
Program
Serghei Prokofiev
Sonata nr. 1, in fa minor, op. 1
Ludwig van Beethoven
Sonata in re minor, op. 31, nr. 2
Johann Sebastian Bach
Preludiu si fuga in do major, vol. I
Preludiu si fuga in si bemol minor, vol. I
Serghei Rahmaninov
Variatiuni pe o tema de Corelli, op. 42

luni, 23 mai 2016

Bucharest Technology Week

Organizatorii Internet & Mobile World iti aduc acum o saptamana de sarbatoare a tehnologiei la Bucharest Technology Week, ce va avea loc in perioada 23 - 29 mai.  Aducem laolalta lideri si pasionati de tehnologie din mediul local si international pentru cel mai mare eveniment al comunitatii de tech din Bucuresti!

Pe scurt, Bucharest Technology Week presupune:

• 3 zile de outdoor expo in Piata George Enescu, unde principalele atractii vor fi masinile electrice si aplicatiile de conectivitate, solutiile smart home si smart cities, aplicatiile de eHealth, virtual reality, robots, drone & gadgets, etc.

• 4 zile de conferinte cu o componenta de indoor expo ce vor avea loc la Athenee Palace Hilton si vor gazdui urmatoarele teme: Innovation, Brands+Tech, Enterprise-IT, Java Dev

• 25+ speakeri locali & internationali

• 30+ evenimente partenere pe cele 4 teme ale festivalului + start-ups

Afla mai multe despre conferinte, gadgeturile prezente in expozitie, speakeri, lista de evenimente partenere si inscrie-te pe: http://bucharest.techweek.ro/



vineri, 20 mai 2016

Lacurile din sectorul 2 - tur pietonal gratuit

Apa Colentinei a folosit timp de zeci de ani bucurestenilor dornici de petrecut timpul in natura, prin salba de lacuri amenajata incepand cu anul 1935. Intr-o capitala europeana codasa la raportul dintre suprafata spatiului verde si numarul de locuitori, tendinta de disparitie din domeniul public a malurilor Colentinei este alarmanta.

Turul are loc sambata, 21 mai, de la ora 11:00. Se vor vizita lacurile de pe teritoriul Sectorului 2: Plumbuita, Fundeni, Dobroesti si Pantelimon. Turul pietonal se desfasoara pe un traseu de 13 kilometri si se incheie la Cora Pantelimon, aproximativ la ora 17.00. Vom mai vizita pe traseu Manastirea Plumbuita, Biserica Fundenii Doamnei si Biserica Marcuta. Facem popasuri pe insulele Plumbuita si Fundeni, precum si la stavilarul Dobroesti.

Punct de intalnire: statia de metrou Pipera (afara).


miercuri, 18 mai 2016

BeCycle Bazar - targ de biciclete

beCYCLE Bazar® / Targ de biciclete
bring and buy
ridden / recycled / restored / pimped
bicycles, parts and accessories

Sambata, 21 mai, de la 11.00 la 18.00, in curtea unuia dintre cele mai bike friendly spatii din Bucuresti – Dianei 4 - vino sa cumperi biciclete, piese & co.

Vanzare, biciclete de toate soiurile si categoriile, noi, second hand, piese, accesorii, socializare, trucuri de salvat timp, bani, benzina, neuroni, se aduna impreuna cu bicicletele si biciclistii pe strada Dianei, nr. 4 (zona Rosetti) la bazar, brunch si schimbat o vorba.

Intrare gratuita pentru vizitatori.


marți, 17 mai 2016

Ruinele din sectorul 6 - tur pietonal gratuit

Duminica, 22 mai, de la ora 11:00, are loc un nou tur pietonal gratuit - Ruinele din sectorul 6.

Se vor vizita tunelul feroviar Lujerului - construit in anii '80 cu ocazia introducerii in subteran a caii ferate de acces de la pachetul Cotroceni la Depoul Metrorex Ciurel; insula Lacul Morii, cu amenajari de agrement care nu au fost folosite niciodata; biserica Manastirii Chiajna, in stare de ruina, construita la 1790 in timpul domnitorului Nicolae Mavrogheni.

Punct de intalnire: statia de metrou POLITEHNICA, afara, la iesirea B - amplasata la aproximativ 50 de metri fata de trotuarul Bulevardului Iuliu Maniu, spre Parcul Grozavesti.




luni, 16 mai 2016

Sound & Vision Festival

In perioada 20-22 mai, ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, provoaca bucurestenii la o sesiune de escapism urban alternativ, intr-o locatie istorica, Gara Regala Baneasa, unde sound-ul 100% romanesc si videomapping-ul conceptual vor transpune publicul intr-o realitate sinestezica autentica.

Sound & Vision Festival 2016 propune 3 zile de experimente acustice si vizuale, un line-up eclectic ce aduce pe scena atat live band-uri romanesti consacrate, ale caror piese sunt apreciate pe scena internationala, cat si newcomeri pregatiti sa administreze o doza de sound romanesc neconventional, in timp ce DJ set-urile si vizualurile 3D ale celor de la Mindscape Visual Studio vor stimula perceptiile celor prezenti si vor intretine acest melanj senzorial 100% romanesc.

Fiecare suflet indragostit de viziuni alternative isi va gasi momentul de eliberare si conectare cu frecventa proprie la Sound & Vision Festival, fiecare zi fiind dedicata unei scene muzicale reprezentative pentru cultura urbana a acestui moment, iar intrarea este libera.

FB event: https://www.facebook.com/events/1264013610293358/

VINERI, 20 mai I Golan I YellLow I Otherside I Satellites I Helen I DJ Andreea Veder

Sound & Vision debuteaza vineri, 20 mai, cu mix eclectic de artisti si o varietate de sunete si experiente. Asa cum ne-au obisnuit, dupa concerte in Berlin si Londra, cei de la Golan vor aduce pe scena o doza de inventivitate si spontaneitate prin live actul lor cu influente electro si nu-disco, in timp ce Helen, cunoscuta pentru single-ul ”Tell me”, inclus pe noul sau EP “In Another Place”, ce se va lansa in cursul lunii mai, va incalzi scena si urechile celor prezenti cu stilul ei inconfudabil indie-pop. In continuare, Satellites vor galvaniza spiritele cu un amestec foarte energic de funk, noise si electro rock, in timp ce Otherside vor canta utimul lor album “Neverending”, dand dovada de o abilitate ingenua in a imbina in mod remarcabil elemente de dance, hip-hop si soul. Pe final, YellLow vor captiva auzul si imaginatia cu armoniile vocale ale Luizei, iar DJ Andreea Veder ne va bucura cu selectia ei muzicala in interludiile concertelor live.



SAMBATA, 21 mai I Alternosfera I Grimus I Eyedrops I The Kryptonite Sparks I Baby Elvis I Lougout DJs

Ziua de sambata, 21 mai, este dedicata rock-ului alternativ romanesc de calitate. Artistii ce vor electriza atmosfera sunt cei de la Alternosfera, baietii din Chisinau, deja binecunoscuti pe plaiurile mioritice, alaturi de Grimus, care in anul aniversarii lor de un deceniu, vor continua ziua, urmand ca dupa Sound & Vision sa concerteze in aceasta vara, in deschiderea formatiei Queen la Bucuresti si Sofia. Adeptii unui stil mai relaxat, Baby Elvis si Eyedrops ne pregatesc reprezentatii indie si alternative rock, un mix perfect pentru o seara de mai in Bucuresti, iar The Kryptonite Sparks vor inflacara spiritele de la primele acorduri ale single-ului “Si golanii beau ceai”. Pe tot parcursul serii, Logout DJs (Bogdan Serban & Alexandru Anghel) vor intretine atmosfera in timpul pauzelor de la scena de live cu beat-uri electro-rock si vor crea contextul perfect pentru sesiuni de socializare intense in zona de relaxare a festivalului.

DUMINICA, 22 mai I Suie Paparude I Argatu I Fantome I Omul Gnom I Psihotrop I DJ Vlad Dobrescu

Ultima zi a festivalului, duminica, 22 mai, va fi dedicata underground-ului romanesc, curentului veridic si nealterat de hip-hop romanesc. Alaturi de DJ Vlad Dobrescu si nume consacrate - Suie Paparude si Argatu, festivalul Sound & Vision aduce pe scena tinere talente promitatoare - Fantome, un proiect sustinut de catre cei de la Subcarpati, vor fi acompaniati de Omul Gnom, care urmeaza sa lanseze primul EP din colectia “Criminal Liric in Serie”, si tanarul Psihotrop, un artist in varsta de numai 18 ani, care va surprinde audienta cu o sesiune de freestyle rapping.

Alaturi de experimentalistii de la Grolsch, Sound & Vision a pregatit in acest an o zona de chill out 360 de grade, in care participantii la festival vor putea apasa butonul de refresh, reload & keep on partying.

Sound & Vison Festival 2016 stationeaza pentru 3 zile in Gara Regala Baneasa, intre 20-22 mai, pentru a trasa viziuni alternative ale spatiului urban contemporan, si pentru a conecta locuitorii Bucurestiului cu vibratia neintrerupta a orasului.

ARCUB te provoaca sa descoperi #BucurestiulALTERNATIV, la Sound & Vision Festival 2016, odata cu implinirea a 20 de ani de activitate!

Concerte la Ateneul Roman in saptamana 16 - 22 mai

Marti, 17 Mai 2016: Stagiunea de marţi seara

Sala mica, 19:00 - 20:00
EUGEN-BOGDAN POPA -  violoncel
ANAMARIA BIACIU-POPA - pian
Program
Frank Bridge
Sonata pentru violoncel si pian, H.125
Charles Villiers Stanford
Sonata nr. 2 pentru violoncel si pian, op. 39
Coproducatori: Radio Romania Muzical, Radio Romania Cultural



Miercuri, 18 Mai 2016: Recital cameral

Sala mica, 19:00 - 21:00
Sub patronajul Excelenţei Sale Domnului Thomas Baekelandt,
Ambasadorul Regatului Belgiei in Romania
INTERFERENŢE MUZICALE BELGIA-ROMANIA
Program
André Laporte
C – isme
Lucien Posman
22
Interpreteaza SERBAN NICHIFOR - violoncel
Yvonne Rombaut-Queuedecerise
Poemele Je me suis trompée, Chacun porte sa croix si Prière d’enfant
Recita ALMA BOIANGIU
Boudewijn Buckinx
At The Feet Of Poetry - p.a.a.
Interpreteaza EDUARD ANTAL - orga electronica
Boudewijn Buckinx
Cerul liber - p.a.a.
Jacques Leduc
Fantezie pe o tema de Mozart - p.a.r.
Interpreteaza Viorela Ciucur - pian
Raoul De Smet
Melodii - p.a.r.
Interpreteaza CORINA BOLOLOI - vioara, MANUELA GIOSA - pian
Eugène Ysaÿe
Sonata pentru doua viori
Interpreteaza SIMONA SAMOIL - vioara si MARIUS LIMBAN - vioara
Raoul De Smet
Soledad Sonora - p.a.r.
Elias Gistelinck
Song for Beatrice
Marc Verhaegen
Trio - p.a.r.
Koen Dejonghe
To play or not to play  - p.a.r.
Interpreteaza Trio “Mozaic”: EMIL VISENESCU - clarinet, OANA SPANU-VISENESCU - vioara, viola,DIANA SPANU-DANILA - pian


Joi, 19 Mai 2016: Concert simfonic

Sala mare, 19:00 - 21:00
Orchestra simfonica a Filarmonicii "George Enescu"
Dirijor
GHEORGHE COSTIN
Solisti
IOANA NICOLESCU, ION IVAN-RONCEA
Program
Gustav Mahler
Adagietto
Maciej Malecki
Concertul pentru 2 harpe si orchestra
Richard Strauss
Asa grait-a Zarathustra

Vineri, 20 Mai 2016: Concert simfonic

Sala mare, 19:00 - 21:00
Orchestra simfonica a Filarmonicii "George Enescu"
Dirijor
GHEORGHE COSTIN
Solisti
IOANA NICOLESCU, ION IVAN-RONCEA
Program
Gustav Mahler
Adagietto
Maciej Malecki
Concertul pentru 2 harpe si orchestra
Richard Strauss
Asa grait-a Zarathustra

Sambata, 21 Mai 2016: Recital de clarinet

Sala mare, 19:00 - 21:00
AURELIAN-OCTAV POPA

Sambata, 21 Mai 2016: Recital de pian

Sala mica, 19:00 - 21:00
MIHAELA MANEA

Duminica, 22 Mai 2016: Recital de pian

Sala mare, 19:00 - 21:00
SANDU SANDRIN

vineri, 13 mai 2016

Skirtbike Bucuresti 2016 - Festivalul Biciclistelor

7 ani de traditie si inspiratie in 15 orase din tara. Skirtbike, parada anuala a biciclistelor va avea loc în Bucuresti pe 15 mai (orele 10:00 – 21:00). Anul acesta nu va mai fi doar o simpla parada, ci un festival. Festivalul Biciclistelor.

De ce au initiat Skirtbike:

pentru ca Bucurestiul avea nevoie de „o gura de aer proaspat” si bicicletele lipseau din viata urbana.
pentru ca femeile sunt mai vulnerabile când trebuie sa înfrunte traficul din Bucuresti; de aceea, organizatorii si-au propus, prin exemplul propriu, sa încurajeze si sa creasca comunitatea.
pentru ca printre femeile care pedaleaza sunt si mame care îi inspira pe copiii lor sa iubeasca natura, sa iubeasca oamenii, sa faca lucruri sanatoase, sa aiba un stil de viata echilibrat si frumos, în care bicicleta sa se regaseasca.
pentru ca femeia e mai frumoasa pe bicicleta


Ce se întâmpla la SkirtBike?

- Bike&Jazz, picninc de seara
- Cycle Chic fashion show
Bike’n’Roll SkirtBike parade
- concert live
- parcare velo
- food corner
- bike&fashion bazar
- women Bike Expo
- gold sprints pentru o cauza sociala
- concursuri cu premii, activari sponsori si tombole ad-hoc
- lectii de pedalat pentru femei şi copii
- ateliere de reparatii biciclete si lectii de mecanica pentru femei
- puncte de informare – cicloturism
- tururi ghidate
- photo corner – Portret de Biciclista
- concurs de fotografie pentru fotografii amatori

Pentru mai multe detalii urmareste pagina de facebook: SkirtBike.

Love Yard Sale - 14 & 15 mai

LOVE Yard Sale, targul lucrurilor frumoase care merita inca o sansa sa fie iubite si purtate cu drag, va invita la ediţia lunii mai, in deja cunoscuta locatie: Mantuleasa 40 (bar & grill).

In cele doua zile de targ (14 - 15 mai), organizate in aer liber, va asteapta o varietate de articole (imbracaminte, incaltaminte, accesorii, podoabe, mici decoratiuni) in stare foarte buna si buna, multe din ele chiar noi. Ele sunt aduse spre vanzare din motive care de cele mai multe ori tin de o nepotrivire de stil sau de o masura prea mica sau prea mare. Preturile nu iti vor da bugetul peste cap, sunt foarte prietenoase.

Intrarea este libera pentru vizitatori.




joi, 12 mai 2016

BurgerFest 2016

A doua editie a BurgerFest are loc intre 13 si 15 mai, la Verde Stop (Barbu Vacarescu 161 - 164), in Bucuresti.

Dupa ce anul trecut am stabilit ca burgerul este mult mai mult decat un produs fast food si l-am degustat in varianta home-made, cu ingrediente de calitate si retete surprinzatoare, anul acesta reluam aventura cautarii celui mai bun burger, intr-o editie BURGERFEST mai mare si mai gustoasa.
Anul acesta reluam aventura cautarii celui mai bun burger, intr-o editie BurgerFest mai mare si mai gustoasa.


BurgerFest va aduna intr-un singur loc deliciosii burgeri, oferiti de restaurante, van-uri, truck-uri si containere din intreaga tara.

BurgerFest 2016 va insemna:
>> 13 - 15 mai, la Verde Stop, str. Barbu Vacarescu nr. 161-164
>> peste 50 de sortimente de burgeri
>> 17 restaurante participante
>> multe ore de relaxare la iarba verde
>> sase concerte, cu cei mai indragiti artisti ai momentul

BurgerFest va desemna din nou CEL MAI BUN BURGER, in cadrul unei competitii unde sunt invitate toate restaurantele din festival.

Competitia CEL MAI BUN BURGER se va desfasura si la nivelul amatorilor, bucatari ocazionali, oameni care au convingerea ca gatesc bine si cred ca pot oferi un preparat gustos si inspirat. Inscrierile pentru aceasta categorie pot fi facute trimitand un e-mail la adresa burgerfest.ro@gmail.com, care sa contina date personale, o fotografie a concurentului si cateva cuvinte despre de ce cred ca burgerul lor este cel mai bun. Locurile sunt limitate la 20 persoane, iar termenul maxim de inscriere este 5 mai.

Program concerte

13 mai:
Temple Invisible
The Mono Jacks

14 mai:
Mr.jurjak
Les Elephants Bizarres

15 mai:
Basska
ROA

Accesul la BurgerFest se face pe baza de bilet:
>> 15 lei pe zi
>> 39 de lei pentru cele trei zile de festival.
>> 29 lei abonamentul Early Bird, pana pe 5 mai
Biletele se pot cumpara in Retelele Eventim.ro si IaBilet.ro. (goo.gl/fujsvm)

BurgerFest este un eveniment sustinut de Ciuc 0.0 si organizat cu sprijinul Mixtopia.ro si LIVEPRO.


miercuri, 11 mai 2016

Sole & Shape - cel mai important eveniment dedicat scenei de sneakers si streetwear

Buy. Sell. Exhibit. Meet.
Intrarea este libera vizitatorilor!

Locatie: FOOD HOOD - str. Selari, nr. 4, Bucuresti (Centrul Vechi), 14 - 15 mai 2016.

Esti iubitor de sneakers? Colectionar? Vrei sa vinzi din propriile perechi de sneakers pentru a face loc altora? Customizezi dupa bunul plac? Ai un shop?



Esti retailer de sneakers si/sau streetwear? Reprezinti un brand? Ai un proiect corelat cu topicul sneakers?

Pe parcursul ultimilor ani, SOLE & SHAPE a devenit cel mai important eveniment al intregii scene de sneakers si streetwear - atat in Romania, cat si in Europa de Est.

Acesta este singurul eveniment national dedicat scenei de sneakers, unde adunam impreuna anual toti connoisseurii si tot ce au mai bun de oferit brand-urile, shop-urile, colectionarii si cei pasionati.

info@soleandshape.com
http://soleandshape.com/

Namaste India - festivalul culturii indiene

Namaste India - festivalul culturii indiene, ajuns la cea de-a opta editie, se va desfasura in Bucuresti in perioada 15 - 30 mai 2016 in trei locatii: Muzul Satului, Teatrul Elisabeta si Institutul Francez.

Evenimentul inaugural va avea loc pe 15 mai, intr-un cadru de mare tinuta, o experienta muzicala desavarsita, sustinuta de Vijay Iyer Trio (bilete AICI), al carui lider este cel mai laudat si premiat pianist din ultimii ani, desemnat de revista GQ India „unul dintre cei mai influenti indieni din lume”. In deschiderea concertului va fi proiectat filmul ‘’RADHE RADHE: Rituri de Holi” (2014), un ghid video spiritual despre faimosul festival hindus Holi, avand coloana sonora compusa de Vijay Iyer.


marți, 10 mai 2016

Tur pietonal gratuit: "Descoperim povestile parcului Carol impreuna"

Cu ocazia Zilei Familiei, Asociatia Cultour in asociere cu Cercetasii Romaniei – Centrul Local Alb Bucuresti va invita in data de 14 mai 2016 la un tur gratuit prin unul dintre cele mai vechi parcuri din Bucuresti, Parcul Carol.

Sarbatoreste aceasta zi minunata de primavara printr-un traseu relaxant prin acest parc plin de istorie, de monumente si statui interesante, dar ale caror povesti sunt mai putin cunoscute. Cu ajutorului ghidului local veti afla cum arata parcul la inceputurile sale, in fascinanta perioada a monarhiei, cu ce scop a fost creat parcul, care este legatura acestuia cu unele dintre cele mai mari nume din perioada comunista si rolul artistic jucat de parc pana in prezent.


Asociatii lor in acest demers cultural-recreativ sunt Cercetasii Romaniei – Centrul Local Alb Bucuresti, care sunt implicati in aceeasi zi – 14 mai si in Festivalul Luminii din Parcul Carol prin activitati distractive, ateliere de prezentare, concursuri, cantece la chitara, iar cand seara se va lasa vor lumina intreg parcul cu binecunoscutele gulgute desenand pe asfalt diferite forme si imagini.
Festivalul Luminii este un eveniment national sincron aflat la a 12-a editie adresat tuturor copiilor si tinerilor prin care se doreste transformarea spatiului urban intr-unul magic, in care prin joaca participantii sa se bucure de viata si sa redescopere frumusetea lucrurilor marunte.

Acest tur prin Parcul Carol face parte din programul de tururi pietonale gratuite ale Bucurestiului organizat de Asociatia Cultour in anul 2016 intre lunile martie – noiembrie.

Detaliile organizatorice ale turului « Descoperim povestile Parcului Carol impreuna » sunt:
Punctul de intalnire: Fantana Zodiac de la intrarea in Parcul Carol. Ghidul va avea un semn portocaliu.
Ora de plecare: 17:00
Durata: aproximativ 1,5 ore.

Cum puteti participa?

Sunteti asteptati sa va alaturati grupului la fata locului. Rezevarea nu este obligatorie, dar apreciem anuntarea prezentei in prealabil, pentru a estima mai bine numarul participantilor. Pentru intrebari si rezervari, puteti scrie la: info@asociatia-cultour.ro

Cine sunt ghizii?

Echipa Asociatiei Cultour este formata din ghizi pasionati de oras si de oameni, mereu deschisi sa afle mai multe informatii si sa le impartaseasca tuturor celor curiosi sa afle mai multe despre acest oras.
Insa cu aceasta ocazie speciala vor preda stacheta unor ghizi tineri si entuziasti care sunt nerabdatori sa va conduca pasii pe aleile incarcate de istorie si cultura ale acestui minunat loc din Bucuresti. Ei sunt cercetasi ai Centrului Local Alb Bucuresti din cadrul Organizatiei Nationale Cercetasii Romaniei.

De ce facem aceste tururi gratuite?

Dezvoltarea acestor trasee este o continuare a proiectelor Asociatiei Cultour destinate initial turistilor si isi propune sa aduca descoperirea urbana si istoria, mai aproape de sufletul oamenilor, fie localnici, fie oaspeti. Asociatia Cultour are ca scop promovarea potentialului turistic si a valorilor locale prin incurajarea turismului responsabil si accesibil tuturor. De asemenea Asociatia Cultour desfasoara tururi gratuite si activitati de descoperire urbana in limba romana cu diferite ocazii si tematici.
Mai multe informatii pe www.asociatia-cultour.ro si pe pagina de Facebook Asociatia Cultour.

Atelier de scriere creativa in Vama Veche

In saptamana 5 – 12 iunie 2016, Club Revdepov organizeaza la Vama Veche un atelier de scriere creativa sub indrumarea scriitorului T. O. Bobe.

Aflat la a 5-a editie, atelierul de proza de la Vama Veche ii asteapta pe cei pasionati de scris si de mare intr-o vacanta in care sa se bucure de amandoua, alaturi de colegi cu aceleasi interese. Programul cuprinde exercitii literare ad-hoc sau cu deadline pana seara. In fiecare dimineata, cursantii vor afla de la T. O. Bobe cateva repere legate de alegerea subiectului, fisa de personaj, structura, suspans, stil, inceputuri si finaluri. Serile vor fi dedicate lecturilor si discutiilor pe texte. Intre cele doua momente ale zilei e timpul liber, de inspiratie si hoinareala.



„Sint perfect constient ca intr-o saptamina de cursuri nu se pot realiza prea multe lucruri. Daca, insa, definim creativitatea in termenii psihoterapeutului Mugur Ciumageanu, drept „schizofrenie bine temperata”, m-as bucura sa pot canaliza, intr-o oarecare masura, daca e cazul, acea „schizofrenie” creativa, astfel incit ea sa devina sau sa se apropie cit mai mult de ceea ce numim indeobste „literatura”. Si, mai ales, mi-as dori sa pot deschide citeva noi unghiuri de a privi lumea si literatura, astfel incit criteriul creativitatii sa nu ramina doar un deziderat inchistat in norme si reguli prea fixe. Desigur, nu poti invata pe cineva cum sa fie creativ, dar sper sa pot facilita aparitia unor conditii de manifestare a creativitatii, intr-un spirit de prietenie si, deopotriva, de competitie buna, lipsita de ranchiuna si invidie, un spirit cit mai apropiat de acela al cenaclurilor in care am crescut. Mi-as dori sa invatam fiecare de la fiecare, inclusiv eu, atit cit e posibil in doar o saptamina petrecuta impreuna.” (T. O. Bobe)

Inscrierile la atelier sunt deschise pana pe 15 mai. Cei care vor sa participe sunt invitati sa trimita un mail la simina arond revdepov punct ro, la care sa ataseze o povestire. Costul atelierului este de 300 lei, la care se adauga cazarea (200 lei). Mai multe detalii pe pagina atelierului.

Atelierul de scriere creativa de la Vama Veche are loc de doua ori pe an, in iunie si in septembrie.
T. O. Bobe – Volume individuale: „Bucla” (Univers, 1999, Humanitas, 2015), „Darul lui Mos Craciun” (Humanitas, 2003), „Cum mi-am petrecut vacanţa de vara” (Polirom, 2004, 2007; Humanitas, 2011), „Centrifuga” (Polirom, 2005), „Contorsionista” (Humanitas, 2011). Volume colective: „Tablou de familie” (Leka-Brancus, 1995), „Cartea cu bunici” (Humanitas, 2007), „Bookataria de texte si imagini” (Clubul Ilustratorilor, 2009), „Lexikon der sperrigen Wörter” (Merz & Solitude, 2010), „Primul meu job” (Art, 2011). Volume traduse: „Zentrifuge” (Merz & Solitude, 2004).

Club Revdepov organizeaza ateliere in care creatorii primesc feedback de la antrenori implicati. Domeniile sunt scriere (proza scurta, poezie, scriere creativa in engleza, SF&F, scenaristica), arta (caligrafie, animatie stop-motion), vorbire (comunicare, argumentare).

luni, 9 mai 2016

Deco Box recruteaza Specialist Marketing si Comunicare Online

Deco Box recruteaza Specialist Marketing si Comunicare Online - poti aplica pana pe data de 15 mai 2016.

Cerinte:

• studii superioare
• experienta in marketing minim 1 an in domeniul online inclusiv Facebook Ads, Google Adwords si Google Analytics;
• experienta de analiza, sinteza si redactare concisa a textelor publicitare in domeniul online si nu numai;
• cunostinte bune de operare pe calculator;
• cunostinte bune despre cum se lucreazaa cu programele CMS, program Photoshop;
• cunostinte de baza SEO (keywords);
• abilitati de comunicare si creativitate;
• persoana dinamica, flexibila, cu initiativa;
• experienta in domeniul IT este un avantaj;
• cunostinte avansate limba engleza (scris si vorbit).


Program de lucru flexibil, bonus de volum. Experienta creativa intr-un atelier original de arta si design romanesc.

Trimite CV-ul tau pana pe 15 Mai la adresa de email: contact@deco-box.ro.

Concerte la Ateneul Roman in saptamana 9 - 15 mai

Marti, 10 Mai 2016: Stagiunea de marţi seara

Sala mica, 19:00 - 20:00
Recital de pian
VALENTIN MALANETSKI
Program
Johann Sebastian Bach
Toccata in do minor, BWV 911
Ludwig van Beethoven
Sonata nr. 26, in mi bemol major, op. 81a
Johannes Brahms
Variaţiuni pe o tema de Paganini, op. 35, caietul II
Serghei Prokofiev
Sonata nr. 4, in do minor, op. 29
Coproducatori: Radio Romania Muzical, Radio Romania Cultural

Miercuri, 11 Mai 2016: Recital cameral

Sala mare, 19:00 - 21:00
DAN CAVASSI - violoncel
VINICIU MOROIANU - pian
Program
Claude Debussy
Sonata in re minor
Robert Schumann
Piese-fantezie, op. 73
Johannes Brahms
Sonata nr. 2, in fa major, op. 99


Miercuri, 11 Mai 2016: Recital de pian

Sala mica, 19:00 - 21:00
ANDREEA DUMITRESCU
Program
Frédéric Chopin
Studiu, op. 25, nr. 7
Studiu, op. 25, nr. 1
Scherzo nr. 2, in si bemol minor, op. 31
Nocturna in re bemol major, op. 27, nr. 2
Scherzo nr. 4, in mi major, op. 54
Claude Debussy
Images (caietele I si II)


Joi, 12 Mai 2016: Concert simfonic

Sala mare, 19:00 - 21:00
Orchestra simfonica a Filarmonicii "George Enescu"
Dirijor
JIN WANG
Solist
MIHAI RITIVOIU
Program
Serghei Prokofiev
Concertul nr. 3 pentru pian si orchestra
Gustav Mahler          
Cantecul pamantului


Vineri, 13 Mai 2016: Concert simfonic

Sala mare, 19:00 - 21:00
Orchestra simfonica a Filarmonicii "George Enescu"
Dirijor
JIN WANG
Solist
MIHAI RITIVOIU
Program
Serghei Prokofiev
Concertul nr. 3 pentru pian si orchestra
Gustav Mahler          
Cantecul pamantului

Duminica, 15 Mai 2016: Clasic e fantastic - cum sa inţelegem muzica

Sala mare, 11:00 - 12:30
O scrisoare pierduta de I. L. Caragiale / Dan Dediu
Interpreti
SIMONIDA LUTESCU - Zoe
STEFAN POPOV - Tipatescu
ANDREI LAZAR - Catavencu
DANIEL FILIPESCU - Farfuridi
RAZVAN GEORGESCU - Dandanache
DAN DEDIU - pian
FERNANDO MIHALACHE - acordeon
Cu concursul actorilor ALEXANDRA BADEA si ALEXANDRU UNGURU
Comenteaza CRISTINA SARBU
Concert-spectacol nerecomandat copiilor sub sapte ani.

Duminica, 15 Mai 2016: Recital de pian

Sala mare, 19:00 - 21:00
OLIVIER DE SPIEGELEIR
Program
Frédéric Chopin
Preludiu in si minor, op. 28, nr. 6
Nocturna in re bemol major, op. 27, nr. 2
Vals in do diez minor, op. 64, nr. 2
Vals in la bemol major, op. 42
Andante spianato si Marea poloneza, op. 22
Franz Liszt
Le lac de Wallenstadt (din Ani de pelerinaj - Elveţia)
Au bord d'une source (din Ani de pelerinaj - Elveţia)
Claude Debussy
Reflets dans l'eau (din Images)
Jardins sous la pluie (din Estampes)
Preludiul La cathédrale engloutie
Preludiul Le Vent dans la plaine
Preludiul Brouillards
Jacques Leduc
Hommage à Debussy, op. 46

Duminica, 15 Mai 2016: Recital instrumental

Sala mica, 19:00 - 21:00
CEZARA COMSA - flaut
VERONA MAIER - pian


miercuri, 4 mai 2016

Zilele Artelor Focului: ateliere deschise de ceramica, sticla, metal

In perioada 6 - 8 mai, in Bucuresti, saptesprezece artisti vizuali cu specializarea ceramica, sticla si metal isi vor deschide atelierele publicului sau grupurilor organizate in cadrul evenimentului Zilele Artelor Focului.

Publicul bucurestean va avea oportunitatea de a cunoaste artisti si spatii magice de inspiratie, locurile unde se nasc idei ce se transpun in lucrari de arta, prin maiestria stapânirii focul. In cadrul acestei prime editii, vor participa artistii: Adela Bonat (ceramica), Alina Bancila (sticla-metal), Aniela Ovadiuc (ceramica), Calin Musat (metal), Ciprian Ariciu (ceramica), Crina Cranta (ceramica), Daniela Fainis (ceramica), David Leonid Olteanu (ceramica-sticla), Ileana Dana Marinescu (metal), Iulian Virtopeanu (ceramica), Lucian Butucariu (sticla), Lucian Taran (ceramica), Maria Roxana Cioata (ceramica), Misha Diaconu (metal), Nicolae Moldovan, (ceramica), Victor Olivier Sararu (sticla-metal), Vlad Basarab (ceramica).


Timp de trei zile, Vineri, 06 Mai, 16:00 – 21:00, Sâmbata, 07 Mai, 10:00 – 20:00, Duminica, 09 Mai, 10:00 – 17:00 artistii implicati in eveniment vor fi pregatiti sa-si prezinte atelierele si lucrarile realizate, sa sustina demonstratii, sa prezinte lucrari in diferite faze de creatie si tehnici de lucru,
sa prezinte cursurile pe care le desfasoara, sa amenajeze mini-expozitii, sa ofere reduceri sau oferte speciale de preturi pe perioada evenimentului.

Atelierul de Creatie Art Time, locatia dedicata artei ceramicii in Bucuresti, a pregatit pentru perioada 02-13 mai un program special, pentru a celebra Artele Focului prin: Joaca-n lut, Demonstratii de turnare material ceramic in forme, proiectii foto/video despre ceramica si multe alte surprize!
Mai multe informatii despre eveniment sau grupuri organizate in pagina de web www.zileleartelorfocului.ro, la adresa de email: zaf@contemporanii.org sau la telefon: 0723 825 800.

Pentru grupurile organizate din companii sau institutii, perioada de disponibilitate a atelierelor va fi intre 02 si 13 mai.

Acest eveniment este gratuit.

Artistii care iti deschid atelierele in Zilele Artelor Focului:
Adela Bonat, Ceramica – http://www.ateliere.net/artisti/adela-bonat
Alina Bancila, Sticla-Metal – http://www.ateliere.net/artisti/alina-bancila
Aniela Ovadiuc, Ceramica – http://www.ateliere.net/artisti/aniela-ovadiuc
Calin Musat, Metal – http://www.ateliere.net/artisti/calin-musat
Ciprian Ariciu, Ceramica – http://www.ateliere.net/artisti/ciprian-ariciu-1
Crina Cranta, Ceramica – http://www.ateliere.net/artisti/crina-cranta
Daniela Fainis, Ceramica – http://www.ateliere.net/artisti/daniela-fainis
David Leonid Olteanu, Ceramica-Sticla – http://www.ateliere.net/artisti/david-leonid-olteanu
Ileana Dana Marinescu, Metal – http://www.ateliere.net/artisti/ileana-dana-marinescu
Iulian Virtopenu, Ceramica – http://www.ateliere.net/artisti/iulian-virtopeanu
Lucian Butucariu, Sticla – http://www.ateliere.net/artisti/lucian-butucariu
Lucian Taran, Ceramica – http://www.ateliere.net/artisti/lucian-taran
Maria Roxana Cioata, Ceramica – http://www.ateliere.net/artisti/maria-roxana-cioata
Misha Diaconu, Metal – http://www.ateliere.net/artisti/misha-diaconu
Nicolae Moldovan, Ceramica – http://www.ateliere.net/artisti/nicolae-moldovan
Victor Olivier Sararu, Sticla-Metal – http://www.ateliere.net/artisti/victor-olivier-sararu
Vlad Basarab, Ceramica – http://www.ateliere.net/artisti/vlad-basarab
Atelierul de Creatie Art Time – http://www.ateliere.net/art-time
Localizarea pe harta a celor 17 ateliere – http://www.ateliere.net/harta

Citeste si:

Spotlight: instalatii de arta, iluminat arhitectural si video mapping timp de 4 zile in Bucuresti
Bucharest Coffee Festival
Festivalul Filmului European - programul filmelor

Spotlight: instalatii de arta, iluminat arhitectural si video mapping timp de 4 zile in Bucuresti

Cea de-a doua editie Spotlight - festivalul luminii va avea loc in Bucuresti, in perioada 5 -8 mai, in urmatoarele zone: Calea Victoriei, traseul de la Biblioteca Centrala Universitara pana la Piata Natiunilor Unite.

Alaturi de spectacolele captivante reprezentate de cele 15 instalatii de arta, iluminatul arhitectural si sesiunile de video-mapping pregatite de artistii invitati vor transforma fatadele cladirilor de pe acest traseu: Cladirea CEC, Muzeul National de Istorie, Cercul Militar National, Hotelul Novotel.

Anul acesta, Spotlight sta sub semnul candidaturii orasului Bucuresti la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021. Prioritatile Bucuresti 2021, printre care accesul la arta si migrarea evenimentelor culturale din centru spre periferia orasului, se oglindesc si in programul festivalului: Spotlight va fi prezent si in cartierele bucurestene, prin iluminarea arhitecturala a unor cladiri emblematice – Foisorul de Foc, Colegiul National „Gheorghe Sincai”, Statuia geniului „Leul”.

De asemenea, Spotlight are alaturi doi parteneri internationali puternici prin Signal Festival din Praga si Festivalul Luminilor din Berlin, care este unul dintre cele mai cunoscute si mai de amploare evenimente de acest gen din lume.

Accesul la eveniment este gratuit.

Evenimentul debuteaza cu un show dinamic si captivant. Pe 5 mai, de la ora 20:30, va asteptam in Piata George Enescu alaturi de britanicii de la Lords of Lights. Instalatia este inspirata de inventiile savantului Nikola Tesla. Un show incendiar Zoli Toth Project va completa atmosfera.
Dupa evenimentul de deschidere instalatiile vor putea fi descoperite pe traseul dintre Biblioteca Centrala Universitara si Piata Natiunile Unite.


Fantastic Planet (AU) este o instalatie sub forma unui gigant gonflabil si luminos, cu o inaltime de 12 metri. Inspirata dupa coproductia franco-ceha din 1973, „Planeta fantastica”, regizata de René Lalouxm, lucrarea isi transpune vizitatorii intr-un univers suprarealist, in care pamântenii sunt nevoiti sa imparta lumea cu o rasa de humanozi uriasi.
Localizare: Biblioteca Centrala Universitara „Carol I”
Autor: Amanda Parer

Festivalul International al Luminii de la Berlin prezinta Light Carpet IRIS (NL)
Nascuta ca proiect universitar, aceasta instalatie lunga de 60 de metri iti provoaca simturile. Paseste intr-o lume in care culorile se schimba de la o secunda la alta, iar modelele proiectate pe sol redefinesc total spatiul in care te afli.
Autor: Intelligent Lighting Institute of the TU Eindhoven
Localizare: pe trotuar, central, in fata MNAR

Drawn in light (NL)
Este un miraj urban cu o latime de 13 metri. Proiectia mobila este formata din sapte elemente grafice minimale care interactioneaza in ritmuri proprii. Pe masura ce ansamblul isi dezvaluie toate detaliile, atentia trecatorilor este provocata sa observe noi perspective. Priveste cât mai mult instalatia, pentru a experimenta efectul relaxant al unei stari de spirit cu adevarat speciale.
Autor: Ralf Westerhof
Localizare: Memorialul Renasterii, Piata Revolutiei


Festivalul International al Luminii de la Berlin prezinta The Penguin Army (DE)
Pinguinii multicolori iau orasul cu asalt si distreaza toti trecatorii. Dintre toti pinguinii, Fynn si Dana sunt cei mai comunicativi. Descopera-i si urmareste cu atentie ce au sa-ti transmita!
Autor: Chillout Lichtdesign
Localizare: Parcul Kretulescu, lânga Monumentul lui Corneliu Coposu

M-Structure (RO)
Inspirati de ideea existentei multiplelor dimensiuni, Mindscape Studio a creat o instalatie prin care sugereaza un nou tip de existenta in spatiu si timp. Anul acesta se comemoreaza 140 de ani de la nasterea lui Constantin Brâncusi. Instalatia este un omagiu adus marelui artist si face referire la lucrarea sa, “Coloana Infinitului”.
Autor: Mindscape Studio
Localizare: Piata Revolutiei, lânga Monumentul lui Iuliu Maniu

Celestial Outcome (RO)
Cum altfel ai putea redescoperi maretia si complexitatea universului, altfel decât urmarind un planetariu miscator? Pe perdeaua de proiectie translucida vei putea admira cerul si astrele, in totalitatea lor. Miscarea corpurilor ceresti si constelatiile zodiacului nu vor mai avea niciun secret.
Autor: 360 Revolution
Localizare: Calea Victoriei 41, in fata Magazinului Muzica

Video mapping Novotel (RO)
Cum ar fi ca fatada Hotelului Novotel sa se transforme intr-o iluzie optica? Lasa-te cucerit de elemente grafice simple si repetitive, care iti schimba perceptia asupra geometriei reale a edificiului. Cu ajutorul a doua midi controllere, participantii isi pot exprima creativitatea in timp real, producând si modificând imaginile vizuale proiectate pe fatada cladirii. Pot modifica culorile, formele, pot crea efecte audio si pot da miscare diverselor elemente.
Autor: Les Ateliers Nomad
Localizare: Calea Victoriei, Hotel Novotel

Light Striker (RO)
Ciocanul de bâlci intra in secolul XXI cu stil si cu proportii supradimensionate. Bucurestenii sunt invitati sa-si demonstreze forta, lovind tamburul conectat la Palatul Telefoanelor. Celebra Cladire de pe Calea Victoriei isi lumineaza ferestrele multicolor, iar etajele ei reprezinta scala de masura a loviturii. Mai multa forta, mai multe etaje cu ferestre luminate!
Autor: Les Ateliers Nomad
Localizare: Calea Victoriei, Palatul telefoanelor

Festivalul International al Luminii de la Berlin prezinta Angels of Freedom (ISR)
Cinci ingeri luminosi si colorati au coborât in centrul Bucurestiului. Fiecare dintre ei arata diferit si te provoaca sa-ti gasesti favoritul. Aripile ingerilor isi schimba culoarea, iar trecatorii sunt invitati sa devina parte a spectacolului, sa isi faca selfie-uri cu instalatia si sa se transpuna in ipostaza de fiinta fantastica.
Autor: OGE Creative Group
Localizare: Piateta din fata Teatrului Odeon

Video mapping Cercul Militar sau Oda Bucuriei (RO)
Cea mai vizibila atractie de la Spotlight 2015 este pregatita sa adune zeci de mii de trecatori si anul acesta. Proiectia foloseste o animatie 3D complexa si foloseste fiecare element arhitectonic al cladirii pentru a da viata acesteia, prin culori schimbatoare si joc de forme. Unul dintre cele mai importante repere ale orasului este personalizat si reinterpretat in cel mai atractiv mod posibil.
Autor: Mindscape Studio
Localizare: Calea Victoriei, Cercul Militar

Cutiile Aram (RO)
In proiectul CUTIILE ARAM, imaginea fotografica este potentata si transformata prin folosirea unei tehnici de iluminare selectiva. Arcadele cladirii Rosenthal de pe Calea Victoriei ascund o surpriza. Descopera cele cinci lightboxes iluminate selectiv, cu imagini alb-negru ce reprezinta câte o silueta umana. Surprinzator, umbra fiecareia dintre siluete este animata cu ajutorul LED-urilor colorate. Contrastul instalatiei vorbeste despre complexitatea umana, descifrabila uneori prin umbra fiecarui individ, prin proiectia pe care acesta o lasa in urma.
Autori: Dan Basu, Dan Vezentan, Cristian Rotundu, Bogdan Anghel
Localizare: Calea Victoriei 26 (vizavi de Politia Capitalei)

3D Selfie (RO)
Ai deja o pasiune pentru selfie, dar te-ai intrebat care este nivelul urmator? La Spotlight descoperi 3D Selfie, instalatia care iti revolutioneaza contul de social media. Fa-ti un scan 3D si apoi descarca cel mai inovator selfie la care te-ai putea gândi. Ce urmeaza? Download si share!
Autor: iP3D
Localizare: Calea Victoriei 21

Kaleidoscope Europe (RO)
Instalatia care reprezinta România la Amsterdam Light Festival si care a fost inclusa in Luminade Walking Tour este un instrument care ilustreaza conceptul de „unitate in diversitate”. Apropie-te, pune mâinile pe un mâner, invita trecatorii sa ti se alature si rotiti caleidoscopul impreuna! Sau, daca nu, stai prin preajma si bucura-te de Visul European.
Autor: Visual skin
Localizare: Calea Victoriei 19

HoloFace (RO)
Noi, oamenii, credem ca suntem cele mai puternice fiinte de pe fata Pamântului.
HoloFace vrea sa verifice acest adevar si iti permite sa controlezi chipul unui zeu de lumina. Urias ca dimensiuni si prezenta.
Din aceasta schimbare de perspectiva, omul ar trebui sa constientizeze ca felul in care relationam cu lucrurile mai mici ca noi se reflecta asupra noastra. Asemenea unui fractal.
Artist: AURAL EYE Visions Studio
Localizare: Calea Victoriei, cladirea BCR

Hikarinoki (FR)
Este un arbore construit din materiale reciclabile de culoare verde, care te molipseste cu buna dispozitie. Instalatia care a debutat in anul 2009 la Festivalul Luminilor din Lyon este iluminata in nuante diverse si transforma total peisajul in care este plasata. Aceasta instalatie prezinta copacul ca pe o legatura intre cer si pamânt, un loc de intâlnire intre lumi si un simbol al vietii. Arborele luminos atrage toti trecatorii si provoaca reactii prietenoase, fiind un ideal punct de intâlnire.
Autor: Philippe Morvan
Localizare: Calea Victoriei, nr. 14, colt cu Lipscani


LIGHT PERSPECTIVE (RO)
Instalatia The Temple ii va inspira pe trecatori sa priveasca viata din alte perspective. Publicul va descoperi un setup foto intrigant, dar care nu va putea fi descifrat decât daca va accepta sa interactioneze cu instalatia. Adica sa faca o poza. Instalatia va genera un joc de perspective si lumini pentru a crea o zona spectaculoasa, dar de neinteles la prima vedere. Cei care accepta sa intre, vor descoperi ca sunt de fapt fotografiati, intr-un setup de primavara, cu elemente naturale specifice: pomi si plante dar si un soare supradimensionat. Pentru a face experienta cât mai memorabila, fiecare participant va primi o fotografie, numai buna pentru contul de social media.
Autor: The Temple
Localizare: Calea Victoriei colt cu Strada Franceza

Embodymento (RO)
Printr-o interactiune intre dans, arta vizuala si arhitectura, Embodymento creeaza identitati multiple pentru o fatada urbana anonima. Coregrafia si elementele fatadei se intrepatrund cu vizualuri repetitive, iluzii optice, spatii si texturi minimal-abstracte sau figurativ-luxuriante. La limita intre real si imaginar, conexiuni nemaivazute devin vizibile, aproape tangibile.
Autor: Kotki Visuals
Localizare: Calea Victoriei, nr. 10

Lose Yourself To Music – Silent Strike (RO)
Silent Strike ofera o noua dimensiune muzicii, punând la dispozitia utilizatorilor o serie de melodii create sau modificate special pentru a fi traite, dincolo de volum si timp, in spatiu. Paseste in cercurile ce reprezinta câte un instrument, suprapuse si proiectate pe sol. Vei putea vizualiza acordurile de bass chitara, pian si vioara.
Autor: Silent Strike – Mind Treat Studios
Localizare: Piata Universitatii

Citeste si:

Spotlight - festivalul international al luminii la a doua editie
Festivalul Filmului European - programul filmelor
Concerte la Ateneul Roman in saptamana 2 - 8 mai

marți, 3 mai 2016

Bucharest Coffee Festival

Pentru prima oara, Bucurestiul se alatura marilor orase ale lumii gazduind un festival de cafea de anvergura. Bucharest Coffee Festival este un festival pentru iubitorii cafelei. Pe parcursul a patru zile de poveste, 5-8 mai, la Crystal Palace Ballrooms, amatorii se vor intalni cu profesionistii, alaturi de cafea proaspat prajita, espressoare performante si vor participa la degustari de cafea, expozitii si workshopuri.

Fie ca iubesti diminetile mai mult datorita cafelei, fie ca iti doresti sa afli mai multe despre toate formele ei si metodele de preparare, te asteptam sa cunoastem impreuna drumul de la boaba verde la ceasca de cea mai buna calitate. Alexandru Niculae, campion mondial la ROASTING in 2016, ne va revela arta prajirii cafelei.


In fiecare dimineata incepind cu ora.10.00 va povesti cu voi ce face un roaster, cum isi incepe ziua de lucru, cum te poti pregati pentru un concurs de roasting.

Secretele cafelei la Ibrik ne vor fi dezvaluite de Kostas Kominakis, campion mondial la preparat cafea la Ibrik 2016 si de catre Ecaterina Szasz, locul II mondial la preparat cafea la Ibrik 2015.
Impreuna vor povesti care este cea mai buna metoda sa-ti prepari acasa o cafea la ibrick minunata, iti vor dezvalui mici secrete pentru o cafea perfecta.

Sanremo Romania va avea in fiecare zi la standul sau degustari de cafea, de la roaster din Romania si din Europa, cum ar fi D,Origen din Spania, Sapid din Grecia, Rocket Bean din Lituania.
ASTORIA espresso machines provoaca baristii la un Latte art Smakdown vineri incepind cu ora 15.00 la standul Astoria.

In cadrul festivalului, cei mai talentati barista din Romania se vor intrece la competitiile nationale de BARISTA si BREWING, iar castigatorii vor reprezenta Romania la campionatele mondiale de la Dublin.

Accesul la festival este gratuit, iar vizitatorii sunt asteptati in fiecare zi incepand cu data de 5 mai, intre orele 10:00-19:00, iar pe 8 mai intre 10:00-16:00.

Informatii suplimentare pe www.bucharestcoffeefestival.ro
sau pe pagina de Facebook a evenimentului : https://www.facebook.com/Bucharest-Coffee-Festival-210662135941454/

Citeste si:

Concerte la Ateneul Roman in saptamana 2 - 8 mai
Bazar la Have a Cigar
Etnorama - festivalul traditiilor in parcul Herastrau

Filme la Cinema Muzeul Taranului in saptamana 2 - 8 mai

Marti, 3 mai 
                                                                                       
18:30 - Dincolo de calea ferata
Regie: Catalin Mitulescu, 2016, Romania/Italia/Suedia, comedie, drama, 88’
Acordul parintilor pentru copiii sub 12 ani
Distribuitor: Metropolis Film


20:15 - Ultimul lup ( Wolf Totem )
Regie: Jean- Jacques Annaud, 2015, China / Franta, aventuri, 121 min.
Acordul parintilor pentru copiii sub 12 ani
Distribuitor: Independenta Film


Miercuri, 4 mai

18:30 - Dincolo de calea ferata
Regie: Catalin Mitulescu, 2016, Romania/Italia/Suedia, comedie, drama, 88’
Acordul parintilor pentru copiii sub 12 ani
Distribuitor: Metropolis Film

20:15 - Despre oameni şi oi ( Rams )
Regie: Grímur Hákonarson, 2015, Islanda, drama, 90 min.
Acordul parintilor pentru copiii sub 12 ani
Distribuitor: Transilvania Film


Vineri, 6 mai 

18:30 - The Commune ( Kollektivet )
Premiera nationala
Regie: Thomas Vinterberg, 2016, Danemarca/Suedia/Olanda, drama, 111 ‘
Distribuitor: Independenta Film

20:30 - 03 Bypass
Premiera nationala
Regie: Nap Toader, 2016, Romania, drama, 90 min.
Acordul parintilor pentru copiii sub 12 ani
Distribuitor: Clandestino Production


Sambata, 7 mai 

17:00 - The Commune ( Kollektivet )
Regie: Thomas Vinterberg, 2016, Danemarca/Suedia/Olanda, drama, 111 ‘
Distribuitor: Independenta Film

19:00 - Dincolo de calea ferata
Regie: Catalin Mitulescu, 2016, Romania/Italia/Suedia, comedie, drama, 88’
Acordul parintilor pentru copiii sub 12 ani
Distribuitor: Metropolis Film

20:45 - 03 Bypass
Regie: Nap Toader, 2016, Romania, drama, 90 min.
Acordul parintilor pentru copiii sub 12 ani
Distribuitor: Clandestino Production


Duminica, 8 mai 

17:00 - Despre oameni şi oi ( Rams )
Regie: Grímur Hákonarson, 2015, Islanda, drama, 90 min.
Acordul parintilor pentru copiii sub 12 ani
Distribuitor: Transilvania Film

18:45 - Dincolo de calea ferata
Regie: Catalin Mitulescu, 2016, Romania/Italia/Suedia, comedie, drama, 88’
Acordul parintilor pentru copiii sub 12 ani
Distribuitor: Metropolis Film

20:30 - The Commune ( Kollektivet )
Regie: Thomas Vinterberg, 2016, Danemarca/Suedia/Olanda, drama, 111 ‘
Distribuitor: Independenta Film

Citeste si:

Festivalul Filmului European - programul filmelor
Spotlight - Festivalul international al luminii la a doua editie
Etnorama - festivalul traditiilor in parcul Herastrau


luni, 2 mai 2016

Concerte la Ateneul Roman in saptamana 2 - 8 mai

Luni, 02 Mai 2016: Recital cameral

Sala mare, 19:00 - 21:00
VOLKHARD STEUDE - vioara
CATALINA BUTCARU - pian
Program
Ludwig van Beethoven      
Sonata nr. 5 pentru pian si vioara  in fa major, op.24, "Sonata primaverii"
Antonin Dvorak                      
Patru piese romantice, op. 75
Richard Strauss                
Sonata pentru vioara si pian, op. 18
Maurice Ravel                  
Tzigane
Societatea austro- romana, Ambasada Austriei


Marti, 03 Mai 2016: Stagiunea de marti seara

Sala mica, 19:00 - 20:00
Recital de pian
ANA ANTONIA TUDOSE
Program
Johann Sebastian Bach
Preludiu si fuga nr. 6, in re minor, BMW 851
L.udwig van Beethoven
Sonata in sol major, op.14, nr. 2
Franz Liszt
Un sospiro
Claude Debussy
Preludiu din Suita “Pour le piano”
Mihail Jora
Joujoux pour Ma Dame
Franz Liszt
Vanatoarea
Frédéric Chopin
Nocturna in do diez minor, op. posth.
Poloneza in sol diez minor,op. posth.
Nocturna  in mi bemol major, op.9, nr. 2
Paul Constantinescu
Joc dobrogean (Toccata)
Coproducatori: Radio Romania Muzical, Radio Romania Cultural


Miercuri, 04 Mai 2016: Recital de pian

Sala mica 19:00 - 21:00
CRISTIAN SANDRIN
Program
Franz Schubert
Impromptu in do minor, op. 90, nr. 1
Robert Schumann
Gesange der Fruhe, op. 133
Kreisleriana, op. 16


Joi, 05 Mai 2016: Concert simfonic

Sala mare, 19:00 - 21:00
Orchestra simfonica a Filarmonicii "George Enescu"
Dirijor
CHRISTIAN BADEA
Solista
EKATERINA MECETINA
Program
Piotr Ilici Ceaikovski
Concertul nr. 1 pentru pian si orchestra
Serghei Prokofiev
Simfonia nr. 5


Vineri, 06 Mai 2016: Concert simfonic

Sala mare 19:00 - 21:00
Orchestra simfonica a Filarmonicii "George Enescu"
Dirijor
CHRISTIAN BADEA
Solista
EKATERINA MECETINA
Program
Piotr Ilici Ceaikovski
Concertul nr. 1 pentru pian si orchestra
Serghei Prokofiev
Simfonia nr. 5


Sambata, 07 Mai 2016: Recital de vioara

Sala mica, 19:00 - 21:00
ANDA PETROVICI
Johann Sebastian Bach
Sonata nr. 1 pentru vioara solo in sol minor, BWV 1001
Serghei Prokofiev
Sonata pentru vioara solo, op. 115
Aram Haciaturian
Sonata-Monolog

Duminica, 08 Mai 2016: Recital de pian

Sala mare, 19:00 - 21:00
Armonii. Érdi Tamás in turneu central-european
 Program
 Frédéric Chopin
Fantezie impromptu, op. 66
Nocturna in do diez minor, op. posth.
Balada in sol minor, op. 23
Preludiul in re bemol major, op. 28, nr.15
Franz Liszt
Sposalizio
Consolation, in re bemol major
Zoltán Kodály
Dansuri din Tinutul Muresului
Franz Liszt
Jeux d'eau a la Villa d'Este
Béla Bartók
Improvizatii pe cantece taranesti maghiare
Allegro barbaro
Seara la secui
Dansuri romanesti
Franz Liszt
Rapsodia ungara nr. 6

Citeste si:

Bazar la Have a Cigar
Etnorama - festivalul traditiilor in parcul Herastrau
Festivalul Filmului European - programul filmelor