joi, 31 martie 2016

Final Frontier: targul de carte SF & Fantasy

In week-endul 2-3 aprilie in Bucuresti are loc a cincea editie a singurului targ de carte SF & Fantasy - Final Frontier din tara. Fanii genului, dar si cititorii infocati sunt asteptati intre orele 11:00 si 19:00 la Connect Hub (B-dul Dacia nr 99, la Piata Spaniei).

Editia din acest an a fost pusa la cale ca pentru un atac extraterestru: cu toate elementele pe care le asteptati dat si cu evenimente, happeninguri si invitati surpriza.


Va asteptam sa va intregiti colectia de carti SF & Fantasy de la edituri precum Nemira, Paladin, Millenium, Crux, Tritonic, dar si sa indrazniti sa explorati lumile fantastice in limba engleza cu volumele aduse de Books Express.

Romanele grafice si benzile desenate vin de la HAC!BD, The Walking Dead si LEX Shop. Pasionatii de board games sunt asteptati la standul Red Goblin. Si va incurajam sa va chivernisiti bine bugetul pentru a nu rata figurinele si articolele de colectie.

Sunteti avertizati ca la Final Frontier si-au anuntat prezenta Cavalerii Jedi, Darth Vader, dar si Kylo Ren si o suita de alte personaje fantasy. Vin insa cu ganduri pasnice si pregatesc un joc trivia cu premii pentru voi :). Nu ma uitat nici de cei dornici de actiune pentru care am pregatit ateliere de scriere creativa si de benzi desenate.

Stai cu ochii pe Final Frontier.ro si nu uita de Evenimentul creat pe Facebook pentru discutii si noutati.

Cand: 2-3 aprilie 2016
Unde: Connect Hub (B-dul Dacia nr 99, la Piata Spaniei, Bucuresti)
Program: 11:00 – 19:00
Eveniment marca Bookblog.ro – cel mai important blog despre carti si lectura de pe internetul romanesc. In cei peste noua ani de existenta, el a devenit un reper pentru tinerii pasionati de lectura, un ghid care ii ajuta sa aleaga mai bine si mai usor cartile care merita citite.

Citeste si:

Kilipirim - targ de carte cu discount, editia de primavara
Targul national al mierii
Inscrie-te ca voluntar pentru Saptamana Scoala Altfel

Inscrie-te ca voluntar pentru Saptamana Scoala Altfel

Apel voluntari pentru programul saptamana Scoala Altfel, 18-22 aprilie 2016:

Iti plac muzeele, esti comunicativ si vrei sa fii parte din proiecte menite sa aduca cultura mai aproape de copii si adolescenti? Daca raspunsul tau e da, te poti inscrie intr-un program de voluntariat la Muzeul Municipiului Bucuresti.


Poti fi alaturi de noi in saptamana Scoala Altfel, un proiect dedicat promovarii patrimoniului si a valorilor culturale, implicand, pe de o parte, institutiile de cultura si, de cealalta parte, personalul didactic si elevii, in activitati extracurriculare menite sa contribuie la dezvoltarea competentelor prevazute in programa scolara.

Vei colabora cu personalul din muzeu in coordonarea si intampinarea grupurilor de elevi, vei furniza informatii suplimentare, vei realiza fotografii, vei promova activitatile si evenimentele Muzeului Municipiului Bucuresti dedicate copiilor. Astfel,vei acumula experienta dovedita prin adeverinta de participare, vei putea beneficia timp de o luna de intrare gratuita in muzeele si casele memoriale ale Muzeului Municipiului Bucuresti pentru tine si inca un prieten(a).

Pentru inscriere, trimite un CV si o scurta scrisoare de intentie la urmatoarea adresa de e-mail relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro pana joi, 7 aprilie. Alte detalii poti obtine la numarul de telefon 0372.892.980.

Citeste si:

5 ani de incubator107
Crosul Padurii: alearga si impadureste alaturi de echipa ta
Unde poti dona haine pentru oameni nevoiasi


5 ani de incubator107: cursuri de dezvoltare personala, idei de business si cariera

Incubator107 sarbatoreste 5 ani de existenta, iar cu aceasta ocazie, dedica luna aprilie dezvoltarii personale, carierei, spiritualitatii, distractiei si, nu in ultimul rand, comunitatii.

In fiecare miercuri din luna, de la ora 19, punem in practica ideea noastra de business, intr-un program complex. Nu ne trebuie capital, ci doar deschidere si perseverenta. Restul invatam la Start a business with no money. From idea to revenue in 4 weeks

Duminica, 10 aprilie,  de la ora 16, luam parte la 3 simulari de interviuri de angajare. Facem demo-uri, dar intram si in culisele interviului de angajare alaturi de Madalina Dobraca, recrutor si cunoscator al tainelor interviurilor cu peste 20 de ani de experienta.



In luna aprilie facem loc Dezvoltarii personale.

In prima joi din luna, de la ora 19, pornim La pas prin Thailanda cu fotografii, filmulete si intamplari adevarate. In urmatoarea joi, ne facem drum Prin lumea artelor martiale ca sa descifram invataturile Tao si sa deprindem beneficiile practicarii artelor martiale si a meditatiei. In cea de-a treia, pornim La pas prin Japonia ca sa aflam povesti cu zgarie-nori, dar si cu temple, ca  in ultima joi din luna sa pornim intr-o calatorie interioara – Drumul catre tine. In toate aceste calatorii ne va fi ghid Caroline Andreea Zgortea, fost economist, consilier aflat in cautarea spiritualitatii si a dezvoltarii personale.

In luna aprilie ne deschidem sufletele catre Spiritualitate.

In fiecare zi de marti, de la ora 19, in cadrul programului FOCUS aflam ce se ascunde in spatele zilnicei scuze „nu am timp”. In cadrul sedintelor de grup, aflam cum sa tii focusul pe ceea ce conteaza pentru a avea constanta in actiuni, iar in cadrul sedintelor individuale de Theta Healing meditam, ne vindecam si ne relaxam. Ne indruma pasii Erika Popliceanu, sociolog.

Pe data de 16 si 24 aprilie, de la ora 16,  ne impartasim propriile povesti. Ca mai apoi sa ne eliberam de ele si sa ne continuam viata. Invatam sa devenim cu adevarat cine vrem sa fim in cadrul programului Povestea personala – drumul catre tine alaturi de Caroline Andreea Zgortea.

Orice luna are parte si de Distractie.

Doar ca de data asta imbinam geografia cu…vinul. Asa ca in fiecare vineri seara din luna ne vedem de la ora 19 la seria de ateliere Geografie viticola romaneasca.

In orice luna din primavara, Sanatatea e pe primul plan.

Invatam cum sa avem grija de ea pe data de 9 aprilie, in cadrul programului Din gradina, pe masa, folosind ceea ce natura ne-a dat deja. Ne adunam, noi, cei pasionati de natura, gradinaritul ecologic si hrana sanatoasa. Improvizam un mic targ si ne transformam in exploratori de arome si mirosuri. Descoperim pasiunea din spatele proiectului Ierburi Uitate alaturi de initiatoarea proiectului – Mona Petre, ca sa ne amintim de secretele uitate ale bunicii. Iar mai apoi sa descoperim tainele Permaculturii. Revolutie prin gradinarit cu Gabriel Diaconu, orasean transformat in taran, trainer si consultant de permacultura, downshifter in mediul rural.

Luna Aprilie inseamna in primul rand Comunitate.

Si este o luna speciala, caci in pe 17 aprilie se serbeaza 5 ani de incubator107, o poveste cat o Odisee.  Se pune la cale o seara de joc social.

Iar pe data de 23 aprilie luam parte la Photo Urban Quest. Fotografiem orasul, le supunem unei jurizari si suntem premiati.

Unde?

Atelierele se ţin in mansarda noastra din str. Traian 107 (Zona Hala Traian), sector 2, Bucuresti. http://bucuresti.incubator107.com/contact .

Cum?

Inscrierea la atelier se face online: http://bucuresti.incubator107.com/calendar. Alegeti atelierele, scrie-ne sincer de ce vrei sa vii, zi-ne de unde ai auzit de noi si lasa-ne numarul tau de telefon.

Citeste si:


miercuri, 30 martie 2016

Targul National al Mierii

Targul National al Mierii , dedicat iubitorilor de produse apicole, va avea loc in perioada 1 - 3 aprilie in Bucuresti, pe strada Fiscusului nr. 42.

Cei peste 100 de participanti vor fi prezenti cu produse apicole romanesti obtinute direct din stupina, suplimente alimentare pe baza produselor stupului, apicosmetice si alte produse apicole.


Targul National al Mierii se adreseaza si celor care se indeletnicesc cu stuparitul, apicultorilor. Vor fi prezenti producatori de echipamente si utilaje apicole, produse pentru sanatatea albinelor, dar si publicatii de specialitate.

Targul National al Mierii este un prilej pentru iubitorii de produse apicole romanesti sa se intalneasca direct cu producatorii acestora, dar si o continuare a unei lungi traditii romanesti in domeniul apiculturii.

Citeste si:

Kilipirim - targ de carte cu discount, editia de primavara
Filme la Cinemateca in saptamana 28 martie - 3 aprilie
Filme la Cinema Muzeul Taranului in saptamana 28 martie - 3 aprilie

Kilipirim - targ de carte cu discount, editia de primavara

In perioada 30 martie – 3 aprilie 2016 va avea loc editia de primavara a Kilipirim, cel mai important targ de carte cu discount din Romania. De miercuri, 30 martie, pana duminica, 3 aprilie, cele mai insemnate edituri autohtone isi asteapta vizitatorii la etajul al doilea al Unirea Shopping Center, Aripa Calarasi.


In paralel cu targul de carte Kilipirim se va desfasura Festivalul de Spiritualitate si Terapii Complementare „A Noua Dimensiune”, in cadrul caruia vor avea loc conferinte pe teme de dezvoltare personala sau tehnici de imbunatatire a calitatii vietii.

De mai bine de 20 de ani KILIPIRIM ramane unul dintre cele mai populare proiecte dedicate cartii din capitala, fiind nelipsit din agenda culturala a tuturor iubitorilor de carte.

Intrarea este libera.

Citeste si:

Filme la Cinemateca in saptamana 28 martie - 3 aprilie
Filme la Cinema Muzeul Taranului in saptamana 28 martie - 3 aprilie
Concerte la Ateneul Roman in saptamana 28 martie - 3 aprilie

Filme la Cinemateca in saptamana 28 martie - 3 aprilie

Cinemateca Union (Sala Paul Calinescu) 

Marti, 29 martie
17:00 UN MUNTE DE VIRGINITATE / FÚSI (Islanda, 2015, 94 min.; comedie dramatica) – regia: Dagur Kári – cu: Gunnar Jónsson, Ilmur Kristjánsdóttir, Sigurjón Kjartansson, Margrét Helga Jóhannsdóttir, Franziska Una Dagsdóttir
19:00 ILEGITIM (Romania-Polonia-Franta, 2016, 89 min.; drama) – regia: Adrian Sitaru – cu: Alina Grigore, Robi Urs, Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu, Adrian Iacov – subtitluri in engleza / English subtitles

Miercuri, 30 martie
17:00 ILEGITIM (Romania-Polonia-Franta, 2016, 89 min.; drama) – regia: Adrian Sitaru – cu: Alina Grigore, Robi Urs, Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu, Adrian Iacov – subtitluri in engleza / English subtitles
19:00 UN MUNTE DE VIRGINITATE / FÚSI (Islanda, 2015, 94 min.; comedie dramatica) – regia: Dagur Kári – cu: Gunnar Jónsson, Ilmur Kristjánsdóttir, Sigurjón Kjartansson, Margrét Helga Jóhannsdóttir, Franziska Una Dagsdóttir

Joi, 31 martie
17:00 UN MUNTE DE VIRGINITATE / FÚSI (Islanda, 2015, 94 min.; comedie dramatica) – regia: Dagur Kári – cu: Gunnar Jónsson, Ilmur Kristjánsdóttir, Sigurjón Kjartansson, Margrét Helga Jóhannsdóttir, Franziska Una Dagsdóttir
19:00 ILEGITIM (Romania-Polonia-Franta, 2016, 89 min.; drama) – regia: Adrian Sitaru – cu: Alina Grigore, Robi Urs, Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu, Adrian Iacov – subtitluri in engleza / English subtitles

Vineri, 1 aprilie
17:00 ILEGITIM (Romania-Polonia-Franta, 2016, 89 min.; drama) – regia: Adrian Sitaru – cu: Alina Grigore, Robi Urs, Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu, Adrian Iacov – subtitluri in engleza / English subtitles



19:00 Premiera: BANAT (CALATORIA) / BANAT (IL VIAGGIO) (Italia-Romania-Bulgaria-Republica Macedonia, 2015, 82 min.; drama) – regia: Adriano Valerio – cu: Edoardo Gabbriellini, Elena Radonicich, Stefan Velniciuc, Piera Degli Esposti, Ovanes Torosyan

Sambata, 2 aprilie
11:00 Minicinema (filme pentru copii si adolescneti; tarif unic: 5 lei): AL SAPTELEA PITIC / DER 7BTE ZWERG (Germania, 2014, 87 min.; film de animatie, film de aventuri) – R: Boris Aljinovic, Harald Siepermann – versiune 2D dublata in romana
13:00 UN MUNTE DE VIRGINITATE / FÚSI (Islanda, 2015, 94 min.; comedie dramatica) – regia: Dagur Kári – cu: Gunnar Jónsson, Ilmur Kristjánsdóttir, Sigurjón Kjartansson, Margrét Helga Jóhannsdóttir, Franziska Una Dagsdóttir
15:00 FIUL LUI SAUL / SAUL FIA (Ungaria, 2015, 107 min.; drama) – regia: László Nemes – cu: Géza Röhrig, Levente Molnár, Urs Rechn, Todd Charmont, Sándor Zsótér
17:00 ILEGITIM (Romania-Polonia-Franta, 2016, 89 min.; drama) – regia: Adrian Sitaru – cu: Alina Grigore, Robi Urs, Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu, Adrian Iacov – subtitluri in engleza / English subtitles
19:00 Premiera: BANAT (CALATORIA) / BANAT (IL VIAGGIO) (Italia-Romania-Bulgaria-Republica Macedonia, 2015, 82 min.; drama) – regia: Adriano Valerio – cu: Edoardo Gabbriellini, Elena Radonicich, Stefan Velniciuc, Piera Degli Esposti, Ovanes Torosyan

Duminica, 3 aprilie
11:00 Minicinema (filme pentru copii si adolescneti; tarif unic: 5 lei): AL SAPTELEA PITIC / DER 7BTE ZWERG (Germania, 2014, 87 min.; film de animatie, film de aventuri) – R: Boris Aljinovic, Harald Siepermann – versiune 2D dublata in romana
13:00 UN MUNTE DE VIRGINITATE / FÚSI (Islanda, 2015, 94 min.; comedie dramatica) – regia: Dagur Kári – cu: Gunnar Jónsson, Ilmur Kristjánsdóttir, Sigurjón Kjartansson, Margrét Helga Jóhannsdóttir, Franziska Una Dagsdóttir
15:00 FIUL LUI SAUL / SAUL FIA (Ungaria, 2015, 107 min.; drama) – regia: László Nemes – cu: Géza Röhrig, Levente Molnár, Urs Rechn, Todd Charmont, Sándor Zsótér
17:00 ILEGITIM (Romania-Polonia-Franta, 2016, 89 min.; drama) – regia: Adrian Sitaru – cu: Alina Grigore, Robi Urs, Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu, Adrian Iacov – subtitluri in engleza / English subtitles
19:00 Premiera: BANAT (CALATORIA) / BANAT (IL VIAGGIO) (Italia-Romania-Bulgaria-Republica Macedonia, 2015, 82 min.; drama) – regia: Adriano Valerio – cu: Edoardo Gabbriellini, Elena Radonicich, Stefan Velniciuc, Piera Degli Esposti, Ovanes Torosyan

Cinemateca Eforie (Sala Jean Georgescu) 

Marti, 29 martie
17:00 FIUL LUI SAUL / SAUL FIA (Ungaria, 2015, 107 min.; drama) – regia: László Nemes – cu: Géza Röhrig, Levente Molnár, Urs Rechn, Todd Charmont, Sándor Zsótér – subtitluri in romana
19:00 André Delvaux, 90 de ani de la nastere (21 martie): INTR-O SEARA, UN TREN... / UN SOIR, UN TRAIN (Franta-Belgia, 1968, 80 min., 35mm; drama, film fantastic, adaptare dupa romanul lui Johan Daisne) – regia: André Delvaux – cu: Yves Montand, Anouk Aimée, Adriana Bogdan, Hector Camerlynck, Michael Gough – subtitluri in romana

Miercuri, 30 martie
17:00 Simone Signoret, 95 de ani de la nastere (25 martie): COMPARTIMENTUL UCIGASILOR / COMPARTIMENT TUEURS (Franta, 1965, 84 min., 35mm; film politist, thriller, ecranizarea romanului omonim de Sébastien Japrisot) – regia: Costa-Gavras – cu: Jacques Perrin, Simone Signoret, Michel Piccoli, Yves Montand, Jean-Louis Trintignant – subtitluri in romana
19:00 Liza Minnelli, 70 de ani (12 martie): CABARET (SUA, 1972, 124 min.; drama, musical, adaptare dupa Joe Masteroff si John Van Druten) – regia: Bob Fosse – cu: Liza Minnelli, Michael York, Helmut Griem, Joel Grey, Fritz Wepper, Marisa Berenson – subtitluri in romana

Joi, 31 martie
17:00 André Delvaux, 90 de ani de la nastere (21 martie): INTR-O SEARA, UN TREN... / UN SOIR, UN TRAIN (Franta-Belgia, 1968, 80 min., 35mm; drama, film fantastic, adaptare dupa romanul lui Johan Daisne) – regia: André Delvaux – cu: Yves Montand, Anouk Aimée, Adriana Bogdan, Hector Camerlynck, Michael Gough – subtitluri in romana
19:00 Liza Minnelli, 70 de ani (12 martie): NEW YORK, NEW YORK (SUA, 1977, 155 min.; drama, film muzical) – regia: Martin Scorsese – cu: Liza Minnelli, Robert De Niro, Lionel Stander, Barry Primus, Mary Kay Place – subtitluri in romana

Vineri, 1 aprilie
17:00 FIUL LUI SAUL / SAUL FIA (Ungaria, 2015, 107 min.; drama) – regia: László Nemes – cu: Géza Röhrig, Levente Molnár, Urs Rechn, Todd Charmont, Sándor Zsótér – subtitluri in romana
19:00 Andrzej Wajda, 90 de ani (6 martie): CRONICA ADOLESCENTEI / KRONIKA WYPADKÓW MILOSNYCH (Polonia, 1986, 90 min., 35mm; drama, adaptare dupa romanul lui Tadeusz Konwicki) – regia: Andrzej Wajda – cu: Paulina Mlynarska, Piotr Wawrzynczak, Tadeusz Konwicki, Tadeusz Lomnicki – subtitluri in romana

Sambata, 2 aprilie
15:00 Film la cererea spectatorilor: HOTUL DE PIERSICI / KRADETZAT NA PRASKOVI (Bulgaria, 1964, 86 min., 35mm; drama, film romantic, film de razboi) – regia: Vulo Radev – cu: Nevena Kokanova, Rade Markovic, Mihail Mihajlov, Vasil Vachev, Naum Shopov – subtitluri in romana
17:00 Film la cererea spectatorilor: SCOALA DE SAMBATA / THE BREAKFAST CLUB (SUA, 1985, 97 min.; comedie dramatica) – regia: John Hughes – cu: Emilio Estevez, Molly Ringwald, Paul Gleason, Anthony Michael Hall, John Kapelos, Judd Nelson, Ally Sheedy – subtitluri in romana
19:00 Film la cererea spectatorilor: PROCESUL PROFESORULUI WEIR / TERM OF TRIAL (Marea Britanie, 1962, 128 min., 35mm; drama) – regia: Peter Glenville – cu: Laurence Olivier, Simone Signoret, Sarah Miles, Terence Stamp, Hugh Griffith – subtitluri in romana

Duminica, 3 aprilie
15:00 Film la cererea spectatorilor: CASA DE SUB ARBORI / LA MAISON SOUS LES ARBRES (Franta-Italia, 1971, 95 min., 35mm; thriller, ecranizarea romanului lui Arthur Cavanaugh) – regia: René Clément – cu: Faye Dunaway, Frank Langella, Barbara Parkins, Karen Blanguernon, Raymond Gérôme, Maurice Ronet – subtitluri in romana
17:00 DESPRE OAMENI SI OI / HRÚTAR (Islanda-Danemarca-Norvegia-Polonia, 2015, 93 min.; comedie dramatica) – regia: Grímur Hákonarson – cu: Sigurður Sigurjónsson, Theodór Júlíusson, Charlotte Bøving, Jon Benonysson, Gunnar Jónsson – subtitluri in romana
19:00 Film la cererea spectatorilor: FERMA SUSPICIUNILOR / LES GRANGES BRÛLÉES (Franta-Italia, 1973, 95 min., 35mm; drama, thriller) – regia: Jean Chapot – cu: Alain Delon, Simone Signoret, Paul Crauchet, Bernard Le Coq, Christian Barbier, Pierre Rousseau, Miou-Miou – subtitluri in romana


Citeste si:

Filme la Cinema Muzeul Taranului in saptamana 28 martie - 3 aprilie
Concerte la Ateneul Roman in saptamana 28 martie - 3 aprilie
Nuevas Cinefilias - filme spaniole de autor la Institutul Cervantes

Filme la Cinema Muzeul Taranului in saptamana 28 martie - 3 aprilie

Miercuri, 30 martie

18:30 - Ilegitim
Regie: Adrian Sitaru, 2016, Romania, drama, 85 min.
Nerecomandat copiilor sub 15 ani
Distribuitor: Domestic Film

20:15 - Ultimul lup (Wolf Totem)
Regie: Jean-Jacques Annaud, 2015, China/Franta, aventuri, 121 min.
Acordul parintilor pentru copiii sub 12 ani
Distribuitor: Independenta Film


Joi, 31 martie

11:00 - Dupa aur, in Canada
Film pentru copii, Norvegia, aventura, 83 min.
Audienta generala

19:00 - Un munte de virginitate (Fύsi/Virgin Mountain)
Regie: Dragur Kári, 2015, Danemarca / Islanda, comedie, drama, 94 min.
Acordul parintilor pentru copiii sub 12 ani
Distribuitor: Freealize

20:45 - Miracolul din Tekir (The Miracle of Tekir)
Regie: Ruxandra Zenide, 2015, Romania / Elvetia, drama, mister, 90 min.
Acordul parintilor pentru copiii sub 12 ani
Distribuitor: Ultraviolet Media

Vineri, 1 aprilie 

18:30 - Banat (Calatoria) / Banat (Il Viaggio)
Premiera nationala
Regie: Adriano Valerio, 2015, Italia/Romania/Bulgaria/Macedonia, drama, 85 min.
Nerecomandat copiilor sub 15 ani
Distribuitor: Micro Film

20:15 - Ultimul lup (Wolf Totem)
Regie: Jean-Jacques Annaud, 2015, China/Franta, aventuri, 121 min.
Acordul parintilor pentru copiii sub 12 ani
Distribuitor: Independenta Film

Sambata, 2 aprilie

17:00 - Banat (Calatoria)/Banat (Il Viaggio)
Regie: Adriano Valerio, 2015, Italia/Romania/Bulgaria/Macedonia, drama, 85 min.
Nerecomandat copiilor sub 15 ani
Distribuitor: Micro Film

18:45 - Despre oameni şi oi (Rams)
Regie: Grímur Hákonarson, 2015, Islanda, drama, 90 min.
Acordul parintilor pentru copiii sub 12 ani
Distribuitor: Transilvania Film

20:30 - Ultimul lup (Wolf Totem)
Regie: Jean-Jacques Annaud, 2015, China/Franta, aventuri, 121 min.
Acordul parintilor pentru copiii sub 12 ani
Distribuitor: Independenta Film

Duminica, 3 aprilie

16:45 - Banat (Calatoria)/Banat (Il Viaggio)
Regie: Adriano Valerio, 2015, Italia/Romania/Bulgaria/Macedonia, drama, 85 min.
Nerecomandat copiilor sub 15 ani
Distribuitor: Micro Film

18:30 - Ultimul lup (Wolf Totem)
Regie: Jean-Jacques Annaud, 2015, China/Franta, aventuri, 121 min.
Acordul parintilor pentru copiii sub 12 ani
Distribuitor: Independenta Film

20:45 - Fiul lui Saul (Son of Saul)
Regie: Lászlό Nemes, 2015, Ungaria, drama, istoric, 107 min.
Nerecomandat copiilor sub 15 ani
Distribuitor: Transilvania Film

Studioul Horia Bernea - Cinema Muzeul Taranului
Strada Monetariei nr. 3, Sector 1, in incinta Muzeului National al Taranului Roman
tel. 021.317.96.60

Bilet intreg - 10 lei
Bilet redus (elevi, studenti si pensionari) - 7 lei
Biletele se pot cumpara si in avans, de pe eventbook.ro

Citeste si:

Ce spectacole poti vedea la cea de-a treia editie a Festivalului Like CNDB
Concerte la Ateneul Roman in saptamana 28 martie - 3 aprilie
Istorii monumentale: expozitii de arta video la ARCUB

luni, 28 martie 2016

Concerte la Ateneul Roman in saptamana 28 martie - 3 aprilie

Marti, 29 Martie 2016: Recital cameral

Sala mare, 19:00 - 21:00
De la cuvant, la sunet
GEORGETA STOLERIU - soprana
VERONA MAIER - pian
FILIP RISTOVSKI - recitator
Program
Mariana Dumitrescu - Oglindire
Nicolae Coman - Oglindire
Alexandra Gorghiu - Bobul de nisip
Sabin Pautza - Bobul de nisip p.a.a.
Nicolae Coman - Orfeu
Sabin Pautza - Orfeu p.a.a.
Mihai Eminescu - La steaua
George Stephanescu - La steaua
Tudor Ciortea - La steaua
Johann Wolfgang Goethe - Cantecul lui Mignon
Franz Schubert -  Cantecul lui Mignon
Piotr Ilici Ceaikovski - Cantecul lui Mignon
Mihai Eminescu - La mijloc de codru
Diamandi Gheciu - La mijloc de codru
Felicia Donceanu - La mijloc de codru
Eduard Mörike - Er ist's
Robert Schumann - Er ist's
Hugo Wolf - Er ist's
Mihai Eminescu - Si daca
George Stephanescu - Si daca ramuri bat in geam
Gheorghe Dima - Si daca
Alfred de Musset - Rappelle-toi
George Stephanescu - Rappelle-toi
Vsevolod Wsevolojsky - Rappelle-toi
Felicia Donceanu - Monodia Tatal nostru


Marti, 29 Martie 2016: Stagiunea de marti seara

Sala mica, 19:00 - 21:00
MALINA CIOBANU - vioara
CIPRIAN CIOTLOS - pian
Program
Johannes Brahms
Sonata pentru pian si vioara nr. 3, in fa minor
Nicolo Paganini
La Campanella
Franz Schubert
Rondo in si minor, op. 70
Henryk Wieniawski
Polonaise Brilliante in la major, op. 21

Marti, 29 Martie 2016: Stagiunea de marti seara

Sala mica, 19:00 - 20:00
Duo Presto
MAO KONISHI - vioara
DARIA IOANA TUDOR - pian
Program
César Franck
Sonata pentru pian si vioara in la major
George Enescu
Sonata in re major pentru pian si vioara, op.2, nr. 1
Ludwig van Beethoven
Sonata nr. 9, in la minor pentru pian si vioara, op.47, "Kreutzer"
Coproducatori: Radio Romania Muzical, Radio Romania Cultural

Miercuri, 30 Martie 2016:Concert cameral

Sala mare, 19:00 - 21:00
NICOLAE MAXIM - flaut
IOSIF ION PRUNNER - pian
ELENA CHICIUC - vioara
SILVIA PROSCURCHINA - viola
ILINCA LORENTZ - percutie
Invitata
GEORGIANA SIMONOV - soprana
Program
Joseph Haydn
Trio londonez nr. 3
Carl Philipp Emanuel Bach
Sonata in sol major pentru flaut si pian
Wolfgang Amadeus Mozart
Rondo in re major pentru flaut si pian
Wolfgang Amadeus Mozart
Adagio si Alegro din Duet in sol major pentru vioara si viola
Ludwig van Beethoven
Adagio si Rondo din Serenada pentru flaut, vioara si viola
Aleksandr Glazunov
Marele adagio din baletul Raimonda pentru vioara si pian
Paul Hindemith
Opt piese pentru flaut solo
Elena Asachi
Cantata pastorala pentru voce, flaut si pian
Dinu Petrescu
Tara cu nume de doina, pe versuri de Nicolae Dragos pentru voce, flaut si pian
Doru Popovici
Inscriptie pe un inel, pe versuri de Tudor Arghezi, pentru voce, flaut si pian
Alexandru Pascanu
Cantec de dor pentru pian
Sorin Vulcu
Improvizatie exotica pentru flaut si percutie
Georg Friedrich Handel
Pasacalia pentru flaut, vioara, viola si marimba

Joi, 31 Martie 2016: Concert vocal-simfonic

Sala mare, 19:00 - 21:00
Orchestra simfonica si Corul Filarmonicii "George Enescu"
Dirijor
DAISUKE SOGA
Solist
REMUS AZOITEI
Program
Daisuke Soga
Kibow - p.a.
Johannes Brahms
Concertul pentru vioara si orchestra in re major, op. 77
Wolfgang Amadeus Mozart
Recviem (partea originala)
Dirijorul Corului
IOSIF ION PRUNNER

Vineri, 01 Aprilie 2016: Concert vocal-simfonic

Sala mare, 19:00 - 21:00
Orchestra simfonica si Corul Filarmonicii "George Enescu"
Dirijor
DAISUKE SOGA
Solist
REMUS AZOITEI
Program
Daisuke Soga
Kibow - p.a.
Johannes Brahms
Concertul pentru vioara si orchestra in re major, op. 77
Wolfgang Amadeus Mozart
Recviem (partea originala)
 Dirijorul Corului
IOSIF ION PRUNNER

Citeste si:

Crosul Padurii 2016: alearga si impadureste alaturi de echipa ta
Internship platit la Recicleta
Nuevas Cinefilias - filme spaniole de autor la Institutul Cervantes

vineri, 25 martie 2016

Cernobal: 30 de ani dupa - proiectie de film si dezbatere la Centrul Ceh

Accidentul nuclear din aprilie 1986 va fi comemorat vineri, 25 martie, de la ora 18:00 la Sala Mare a Centrului Ceh din Bucuresti in cadrul evenimentul intitulat “Cernobil-30 de ani dupa”.

Evenimentul ce se va desfasura in cadrul festivalului de film documentar One World Romania propune o prima proiectie a unui film documentar despre persoanele marcate de accidentul din 26 aprilie 1986. Imediat dupa proiectie, experti in domeniu nuclear vor dezbate efectele dezastrului inca prezente si situatia actuala a industriei nucleare.


Organizatorii acestei dezbateri, Bankwatch Romania si TERRA Mileniul III propun o discutie pe tema mostenirii accidentului de la Cernobil si a pericolelor actuale din sectorul nuclear. Participa la dezbatere, Lavinia Andrei, presedinte Fundatia TERRA Mileniul III si Ana-Maria Seman de la Bankwatch Romania.

Filmul „Nascuti in aprilie” care va fi proiectat in deschidere este creatia unui tanarului regizor roman Adrian Parvu si este un film despre generatia celor nascuti in urma cu 30 de ani a caror viaţa a fost determinata de accidentul de la Cernobil. El insusi s-a nascut cu probleme, pentru ca mama lui a calatorit in Ucraina in aprilie 1986, in timp ce era insarcinata. Adrian a filmat in Ucraina si in Romania si va prezenta un scurt montaj care anunta un documentar de exceptie.

Lunile martie si aprilie marcheaza doua evenimente tragice in istorie – trecerea a 5 ani de la dezastrul de la Fukushima si 30 de ani de la Cernobil, dezastre care raman vii in memoria celor afectati direct din Japonia si Ucraina dar si in a celor din ţari vecine.

La 30 de ani dupa accident, in Ucraina se trateaza in continuare 15000 de cazuri de contaminare radioactiva anual. Accidentul de la Cernobil precum si sirul de evenimente care au urmat tragicului eveniment au marcat cetatenii Europei si a contribuit la decizii importante pentru un numar de tari europene. Recunoscand riscurile implicate, Germania, Elvetia si Italia au decis deja sa puna capat programelor lor privind energia nucleara fara sa astepte ca un nou accident, mic sau mare, sa aiba loc.
Cu toate acestea guvernul ucrainean opteaza pentru un program de „imbunatatiri tehnice” in loc sa inchida flota sa de centrale nucleare sovietice. Acest program, care in realitate va prelungi durata de viata a acestor centrale si asa depasite, este contestat de catre organizatiile de mediu din intreaga Europa.

Energia nucleara reprezinta un risc oriunde in lume, iar TERRA Mileniul III si Bankwatch Romania se alatura altor organizatii europene care in perioada 11 martie – 26 aprilie organizeaza o serie de evenimente menite sa atraga atentia asupra pericolului nuclear.

Energia nucleara este o adevarata “bomba cu ceas” cu costuri majore atat financiare cat si in vieti omenesti. Organizatorii acestui eveniment atrag atentia inca o data ca acest tip de energie nu isi mai gaseste rostul in lumea actuala, alternative mai bune si mult mai putin periculoase fiind disponibile la preţuri din ce in ce mai reduse fie ca vorbim despre eficienţa energetica sau de utilizarea energiilor regenerabile.

Citeste si:

One World Romania - festivalul international de documentar si drepturile omului
Nuevas Cinefilias - filme spaniole de autor la Institutul Cervantes
Filme la Cinema Muzeul Taranului in saptamana 21 - 27 martie

joi, 24 martie 2016

Fantani si monumente ascunse ale Bucurestiului - tur pietonal gratuit

Asociatia Cultour te invita cu bucurie la primul tur gratuit al acestui an: Fantani si monumente ascunse ale Bucurestiului organizat in sambata imediat urmatoare Zilei Internationale a Apei, pe 26 martie.

Aceasta zi este sarbatorita printr-un traseu inedit care are in centru relatia dintre apa si oras: nu doar cu rol de alimentare, dar si decorativ ori de relaxare, intrucat lacurile si fantanile sunt surse de liniste, inspiratie si frumos. Fantanile de pe Buleverdul Unirii, fantana Sarindar, Dambovita si lacurile sale, fantani disparute, dar si alte statui mai putin cunoscute, isi vor destainui istoria alaturi de ghid.



Prin acest tur este anuntat si debutul programului de tururi gratuite ale Bucurestiului organizate de Asociatia Cultour in anul 2016.

Detaliile organizatorice ale turului Fantani si monumente ascunse ale Bucurestiului sunt:

• Punctul de intalnire: Ceasul din Parcul Unirii, din dreptul fantanii arteziene. Ghidul va avea un semn portocaliu.
• Ora de plecare : 11:00
• Durata: aproximativ 2 ore.

Citeste si:

Crosul Padurii 2016: alearga si impadureste alaturi de echipa ta!
Internship platit la Recicleta
Targ de viniluri la Blue Note Cafe


miercuri, 23 martie 2016

Crosul Padurii 2016: alearga si impadureste alaturi de echipa ta!

Alearga si impadureste romaneste, alaturi de echipa ta, la Crosul Padurii 2016!

Taxele de alergare de la Crosul Padurii 2016, sustinut de Kaufland, se transforma in paduri noi. Inscrie-ti echipa la Crosul Padurii pentru mai mult decat o alergare cu colegii, pentru a lasa mostenire generatiilor viitoare: aer curat si cele 4 anotimpuri frumoase care ne-au bucurat si noua copilaria.


In 17 aprilie 2016, imbraca si tu tricoul Padurea Copiilor! Alege-ti cursa: 5, 10, 15 km si hai cu echipa la Crosul Padurii!

Cum te inscrii cu echipa?

Compania ta poate redirectiona 20% din impozitul pe profit pentru a acoperi taxele echipei, pentru a face vizibila compania in cadrul evenimentului si pentru a sustine inclusiv un antrenament inainte de cursa!

Veti beneficia de:

– antrenament dedicat
– tricou personalizat cu logo-ul companiei
– material foto dedicat
– clasamentul companiei

Scrie-ne pe teodora.palarie@viitorplus.ro si spune-ne ca vreti sa fiti alergatori corporate pentru Padurea copiilor! Va fi o experienta memorabila, iar padurea va va mulțumi, prin noi.

Gasesti mai multe detalii despre competitia pentru paduri pe https://www.crosulpadurii.ro/.

Citeste si:

One World Romania: festivalul de documentar si drepturile omului
Chance for Life cauta voluntari
Targ de viniluri la Blue Note Cafe

Targ de viniluri la Blue Note Cafe

O noua editie a Targului de Viniluri va avea loc sambata, 26 martie, la Blue Note Cafe (str. Nicolae Filipescu 53 - 55).

Vor fi prezentate discuri din toate categoriile muzicale. Sunt asteptati colectionari din toata tara.

Targul are loc intre orele 10:00 - 20:00, iar intrarea este libera.


Citeste si:

Internship platit la Recicleta
Nuevas Cinefilias - noi filme spaniole de autor la Institutul Cervantes
Filme la Cinema Muzeul Taranului in saptamana 21 - 27 martie

Internship platit la Recicleta

Recicleta cauta studenti pasionati de vanzare, promovare si protectia mediului pentru rolul de intern

Daca:
Iti place sa interacionezi cu diferite tipuri de oameni;
Iti place sa convingi persoanele din jur de lucrurile importante pentru tine;
Esti organizat, perseverent, punctual, respecti deadline-urile asumate;
Si iti place proiectul Recicleta: www.recicleta.ro



Vino sa-ti povestim ce vei face in echipa noastra:
vei promova proiectul Recicleta catre reprezentanti ai firmelor sau a asociatiilor de proprietari, in vederea includerii acestora in proiect;
vei ajuta la implementarea practica a parteneriatelor incheiate;
vei promova proiectul in cadrul unor evenimente cu publicul larg.

Ce beneficii iti aduce acest program de internship:
Experienta concreta de munca, recompensata financiar;
Vei invata foarte multe despre ce inseamna lucrul intr-un ONG, intr-o intreprindere sociala cu o buna recunoastere internationala si cu oameni dedicati cauzelor sociale si de mediu;
Iti vei exersa abilitatile in mod practic in viata reala si vei primi feedback si sprijin pentru a te dezvolta;
Posibilitatea echivalarii stagiului de practica; recomandare personalizata, la finalul programului de internship.
Trimite-ne un CV la adresa hr@viitorplus.ro si spune-ne de ce vrei sa fii internul nostru.

Citeste si:

Seara Schubert la Palatul Sutu
Chance for Life cauta voluntari
Concerte la Ateneul Roman in saptamana 21 - 27 martie

marți, 22 martie 2016

Seara Schubert la Palatul Sutu

In data de 23 martie, la ora 19:00, esti invitat la o seara speciala alaturi de Stagiunea Muzicala “Iosif Sava” 2015-2016 a Fundatiei ACCUMM: “Seara Schubert”.

Program:
“Solartis”
SABIN PENEA
LAURA ZECHERU
ANDREI NITESCU

Invitati:
VERONA MAIER
SANDEL SMARANDESCU

Intrarea libera!



Citeste si:

Concerte la Ateneul Roman in saptamana 21 - 27 martie
Filme la Cinema Muzeul Taranului in saptamana 21 - 27 martie
Nuevas Cinefilias - noi filme spaniole de autor la Institutul Cervantes

Chance for Life cauta voluntari

Fundatia Chance for Life este in cautare de voluntari care sa se implice in proiectele cu copii si tineri proveniti din medii defavorizate.

Iata cum te poti implica:

– organizarea de activitati in cadrul programului de Dezvoltare de abilitati de viata independenta cu tinerii beneficiari
– organizare de activitati de terapie in cadrul programului Simturi, Povesti si Cunoastere Creativa cu tinerii beneficiari
– confectionarea de felicitari, bijuterii si alte obiecte decorative
– reprezentarea fundatiei la targuri si expozitii
– dezvoltarea de activitati pe diverse materii scolare cu copii: chimie, biologie, matematica, limba romana, geografie, etc.



– Lectii de chitara, tobe, orga
– Implicare la evenimente sportive pentru a sustine programele fundatiei (prin activitati de voluntariat sau in calitate de participant)
– Ateliere de dezvoltare de abilitati pentru copii pe diverse teme
– Organizare de evenimente, prezenta la evenimente
– Organizare de campanii si evenimente de fundraising
– Suport IT (calculatoare, retea, multifunctionale, ore de informatica cu beneficiarii)
– Activitati de PR (prezentari, site, pagina de facebook, fotografii, filmulete)
– Traduceri
– Teatru social – Spect-actori pentru non-discriminare (actor-voluntar in trupa de teatru social)
– Implicare in programe europene – lucru cu voluntari romani si straini

De ce sa participi? Pentru ca:

– iti dezvolti creativitatea si capeti incredere in tine;
– participi la traininguri de educatie non-formala si de lucru cu persoane defavorizate;
– castigi experienta in lucrul tineri din categorii sociale defavorizate;
– ai ocazia sa faci parte dintr-o echipa de voluntari romani si straini;
– poti participa la schimburi de tineret si traininguri nationale si internationale.

Vom semna un contract de voluntariat si poti primi adeverinta de practica si Certificatul de competente dobandite prin voluntariat, iar stagiul tau va fi considerat experienta profesionala.

Daca ti-au atras atentia activitatile de mai sus si iti doresti sa petreci in acest fel doua ore pe saptamana, te invitam sa trimiti CV-ul si motivatia ta la adresa voluntari@ chanceforlife.ro pana pe data de 24 martie 2016.

Va urma o intalnire introductiva pe 28 sau 31 martie, la ora 16.00 si apoi un training pe 9 aprilie.

Daca iti doresti sa faci parte din echipa de voluntari trebuie sa fii disponibil 2 ore pe saptamana in intervalul orar 09.00 – 17.00 si trebuie sa participi la training.

Programele Chance for Life se desfasoara in Bucuresti, in sectorul 6.

Citeste si:

Swimathon 2016: s-a deschis apelul de proiecte
Unde poti dona haine pentru oamenii nevoiasi
Concerte la Ateneul Roman in saptamana 21 - 27 noiembrie

Concerte la Ateneul Roman in saptamana 21 - 27 martie

Marti, 22 Martie 2016: Recital cameral

Sala mare, 19:00 - 21:00
MIHAELA MARTIN - vioara
PLAMENA MANGOVA - pian
Program
Ludwig van Beethoven
Sonata nr. 5, in fa major,  op. 24, „A primaverii”
Sonata nr. 2, in la major, op. 12, nr.2
Sonata nr. 4, in la minor, op. 23
Sonata nr. 7, in do minor, op. 30, nr. 2


Marti, 22 Martie 2016: Stagiunea de marti seara

Sala mica, 19:00 - 20:00
Recital de pian
ADELA LICULESCU
Program
Domenico Scarlatti
Doua sonate: K 208, in la major si K 380, in mi major
Joseph Haydn
Sonata in do major, Hob. XVI: 50
Ludwig van Beethoven
32 de variatiuni in do minor, WoO 80
Frédéric Chopin
Balada nr. 1, in sol minor, op. 23
Franz Liszt
Rapsodia ungara nr. 2
Coproducatori: Radio Romania Muzical, Radio Romania Cultural

Joi, 24 Martie 2016: Concert vocal-simfonic

Sala mare, 19:00 - 21:00
Orchestra simfonica si Corul Filarmonicii "George Enescu"
Dirijor
CAMIL MARINESCU
Program
Gustav Mahler
Simfonia nr. 2
Soliste
IRINA IORDACHESCU - soprana
SIDONIA NICA - mezzosoprana
Dirijorul Corului
IOSIF ION PRUNNER


Vineri, 25 Martie 2016: Concert vocal-simfonic

Sala mare, 19:00 - 21:00
Orchestra simfonica si Corul Filarmonicii "George Enescu"
Dirijor
CAMIL MARINESCU
Program
Gustav Mahler
Simfonia nr. 2
Soliste
IRINA IORDACHESCU - soprana
SIDONIA NICA - mezzosoprana
Dirijorul Corului
IOSIF ION PRUNNER


Sambata, 26 Martie 2016: Recital cameral

Sala mica, 19:00 - 21:00
RADU ROPOTAN – vioara
LILIANA IACOBESCU – pian
Program
Claude Debussy
Sonata pentru vioara si pian
Gabriel Fauré
Sonata nr. 1 pentru vioara si pian, in la major, op. 13
César Franck
Sonata pentru vioara si pian, in la major
Camille Saint-Saëns
Introducere si Rondo capriccioso

Citeste si:

Nuevas Cinefilias - noi filme spaniole de autor la Institutul Cervantes
Filme la Cinema Muzeul Taranului in saptamana 21 - 27 martie
One World Romania - festivalul de documentar si drepturile omului

luni, 21 martie 2016

Nuevas Cinefilias - Noi filme spaniole de autor la Institutul Cervantes

Instituto Cervantes din Bucuresti continua programul “Daca e marti, e film spaniol” cu o serie de patru lungmetraje de fictiune intitulata “Nuevas cinefilias” / Noi filme spaniole de autor.

Filmele vor rula in spaniola, cu subtitrare in limba engleza.

Proiectiile vor avea loc in Sala Auditorium a Instituto Cervantes (bd. Regina Elisabeta 38) in datele de 22 si 29 martie, respectiv 5 si 12 aprilie, de la ora 19.00.

Intrarea este libera, numar de locuri limitat. Accesul in sala se face in baza rezervarilor facute prin email trimis la adresa cultbuc@cervantes.es

Programul filmelor

• Marti, 22 martie, ora 19:00 – Hermosa Juventud, regia Jaime Rosales – NERECOMANDAT MINORILOR SUB 16 ANI
• Marti, 29 martie, ora 19.00 – La Mosquitera, Agustí Vila
NERECOMANDAT MINORILOR SUB 12 ANI
• Marti, 5 aprilie, ora 19.00 – Stella Cadente, regia Lluís Miñarro
NERECOMANDAT MINORILOR SUB 16 ANI
• Marti, 12 aprilie, ora 19.00 – Ártico, regia Gabriel Velázquez
NERECOMANDAT MINORILOR SUB 16 ANI


Citeste si:

Filme la Cinema Muzeul Taranului in saptamana 21 - 27 martie
One World Romania - festivalul international de documentar si drepturile omului
Ce spectacole poti vedea la cea de-a treia editie a festivalului Like CNDB


Filme la Cinema Muzeul Taranului in saptamana 21 - 27 martie

Luni, 21 martie 

18:00 - Proiectia filmului “Moara cu noroc”, urmata de dezbateri la care vor participa Constantin Codrescu, Ioana Bulca, Mircea Muresan, Valeria Gagialov, Grigore Lese s.a.

-Cocktail organizat de Fundatia Geo Barton


Marti, 22 martie

18.00 proiectia filmului Calea Victoriei sau cheia visurilor

20.00 Simpozion „Dupa intuneric… la 50 de ani”. Participa: Calin Caliman, Manuela Cernat, Razvan Theodorescu.


Miercuri, 23 martie

18.00 proiectia filmului Secvente

20.00 Simpozion „Geo Barton: de la Lica Samadaul la Comisarul Papașa”, urmat de dezbaterea interactiva „Unde este Filmul Romanesc?”. Participa: Mircea Diaconu, Dan Pita, Calin Caliman, Gabriela Albu, Liana Tatos, Florin Mihailescu.


Joi, 24 martie

11:00 - Dupa aur, in Canada
Film pentru copii, Norvegia, aventura, 83 min.
Audienta generala

19:00 - Un munte de virginitate (Fύsi/ Virgin Mountain)
Premiera nationala
Regie: Dragur Kári, 2015, Danemarca / Islanda, comedie, drama,94 min.
Acordul parintilor pentru copiii sub 12 ani
Distribuitor: Freealize


20:45 - Ilegitim
Regie: Adrian Sitaru, 2016, Romania, drama, 85 min.
Nerecomandat copiilor sub 15 ani
Distribuitor: Domestic Film


Vineri, 25 martie 

17:45 - Dragoste (Love)
Premiera nationala
Regie: Gaspar Noé, 2015, Franta / Belgia,drama, romantic, 135 min.
Interzis minorilor
Distribuitor: Independenta Film

20:15 - Ultimul lup (Wolf Totem)
Premiera nationala
Regie: Jean- Jacques Annaud, 2015, China / Franta, aventuri, 121 min.
Distribuitor: Independenta Film


Sambata, 26 martie

20:00 - Inca-i bine! - Comedie scrisa si regizata de Rodica Popescu-Bitanescu
Intrare cu biletele organizatorului - Fundatia Geo Barton


Duminica, 27 martie

Zilele Teatrului

12:00 - Expozitie de costume, obiecte, fotografii

14:00 - Conferinta tematica: De la Teatrul cel Mare la Teatrul National si de la Teatrul National la TNB

15:00 - Recital de poezie: Mircea Albulescu, urmat de dezbateri cu tematica: Teatrul de azi

16:00 - Teatrul TV: un rol important in societatea romaneasca. Invitati: realizatori TVR si regizorul Eugen Todoran

17:00 - Moftul Roman, dupa Momente de I. L. Caragiale cu actorul Lari Giorgescu

18:00 - Mari figuri ale Teatrului Romanesc - povestea teatrului reflectata prin lumina personajelor celebre

19:00 - Conferinta tematica: Izolarea repertoriului romanesc: necesitate sau diversiune?
Intrare cu biletele organizatorului: Fundatia Geo Barton

Citeste si:

One World Romania: Festivalul International de documentar si drepturile omului
HomeFest: festivalul care se desfasoara in casele bucurestenilor
Spectacolele lunii martie din stagiunea UNATC

One World Romania - Festivalul international de documentar si drepturile omului

Festivalul international de documentar si drepturile omului One World Romania revine in perioada 21-27 martie la Bucuresti, cu cea de-a IX-a editie.

O noua editie care va va aduce in atentie 60 de filme documentare – proaspete, pline de emotie, presarate pe alocuri cu cinism si cruzime, dar si cu doze mari de empatie si umor. 60 de filme au fost selectate cu grija din cele 1111 documentare inscrise la sfarsitul anului 2015 – de aproape 4 ori mai multe inscrieri fata de oricare dintre editiile anterioare.


Privim aceste 60 de documentare ca pe un flacon de capsule cinematografice in care spectatorii vor gasi tratament impotriva unor afectiuni colective ale societatii moderne. Sunt pastilele care iti ajuta constiinta sa iasa din amorteala.

Filmele One World Romania va vor arata simptomele traumatismelor suferite de lumea in care traim, prin povesti impresionante de pretutindeni. Iar dupa fiecare proiectie, vom vorbi despre aceste simptome, dar si despre cum putem lupta impotriva prejudecatilor, despre cum putem creste vizibilitatea incalcarilor unor drepturi fundamentale ale omului, cel mai adesea trecute cu vederea. Capsulele One World Romania se elibereaza fara reteta. Consumul in cantitati mari provoaca un singur efect advers, intalnit la 95% din cazuri – viata poate parea mult mai frumoasa in urma terapiei prin film.

Programul complet al filmelor aici.

Citeste si:

Ce spectacole poti vedea la cea de-a treia editie Like CNDB
Istorii monumental: expozitie de arta video la ARCUB
Road Movies la Institutul Cervantes

vineri, 18 martie 2016

Ce poti sa faci in weekendul 18 - 20 martie

Festivaluri

(Intrare libera) HomeFest - primul festival care se desfasoara in casele Bucurstenilor are loc pana pe 25 martie.

(Intrare libera) Saptamana Sunetului - concerte, filme, conferinte, ateliere, sesiuni de ascultare si expozitii cu invitati din Franta, Austria, Belgia, Statele Unite si Romania.

Like CNDB - spectacole de dans contemporan, performance, teatru si film alternativ sau experimental, concerte, proiectii, conferinte si discutii.

Film

La Cinema Muzeul Taranului se desfasoara Festivalul International de Film Experimental.

La Cinemateca Romana poti vedea Fiul lui Saul, Ilegitim si Tribul. Programul aici.

(Intrare libera) Cinemateca pentru toti cu Cristian Tudor Popescu - sambata de la ora 11:00 la Cinemateca Eforie.

Targuri

(Intrare libera) Love Yard Sale - sambata si duminica la Mantuleasa 40.

(Intrare libera) Yard Sale la Jacques Pot, sambata si duminica.

(Intrare libera) Piata taraneasca de weekend la Muzeul National al Taranului Roman, de vineri pana duminica.

Altele

(Intrare libera) Din seria spectacolelor UNATC, poti vedea Conu' Leonida si Unchiul Vania, sambata si duminica.

(Intrare libera) Istorii monumentale: expozitie de arta video la ARCUB.

Continua Atelierele de Primavara la Fundatia Cala Victoriei.

Concerte la Ateneul Roman - vezi programul complet aici.

Pana duminica poti dona carti in 6 locatii din Bucuresti.

Ce spectacole poti vedea la cea de-a treia editie a festivalului LIKE CNDB

Centrul National al Dansului Bucuresti anunta a III-a editie a Festivalului LIKE CNDB. O selectie de evenimente eclectice se reuneste sub umbrela LIKE CNDB in perioada 17 martie - 17 aprilie 2016, in mare parte, dar nu exclusiv, la Sala „Stere Popescu”.

Festivalul prezinta forme hibride de spectacol si manifestari conexe – „forme orfane” cum le numeste criticul de teatru George Banu, rezultate din intalnirea cu celelalte arte. In fapt, LIKE CNDB isi da intalnire cu alte festivaluri cu care imparte un public alternativ, deschis experimentarii in spatiul urban si artistic, un public avid de spectacole de dans contemporan, performance, teatru si film alternativ sau experimental, concerte, proiectii, conferinte si discutii.


Programul festivalului LIKE CNDB, 17 martie – 17 aprilie 2016:

Joi 17 martie/ 19h00        
BIEFF prezinta filmul Symmetry la CNDB
Vineri 18 martie/ 14h00, 16h30, 18h30, 20h30        
Prezentare in cadrul festivalului HOMEFEST
You might as well sung the Swedish national anthem/ Farid Fairuz
Vineri    18 martie/ 19h30      
Striptease/ Alice Pons & Jean Lorin Sterian
Sambata 19 martie/ 14h00, 16h30, 18h30, 20h30      
Prezentare in cadrul festivalului HOMEFEST
You might as well sung the Swedish national anthem/ Farid Fairuz
Sambata  19 martie/ 19h30  
Artist talk/ Miriam Althammer
Duminica 20 martie/ 14h00, 16h30, 18h30, 20h30      
Prezentare in cadrul festivalului HOMEFEST
You might as well sung the Swedish national anthem/ Farid Fairuz
Duminica 20 martie/ 16h00  
Sub semnul intrebarii - retrospectiva CNDB/ prezentare video/ discutie publica
Duminica 20 martie/ 19h30  
Performance/ Miriam Althammer

Luni 21 martie/ 19h30 MNAC  
Performance in cadrul deschiderii One World  Romania
Joi 24 martie/ 18h00      
One World Romania prezinta filmul  Dansand cu Maria – documentar adoptat de CNDB
Vineri 25 martie/ 19h30      
Sub semnul intrebarii - retrospectiva CNDB/ prezentare video/ discutie publica
Sambata 26 martie/ intre 15h00 si 18h00    
Atelier dans/ When Words Dictate/ Iulia Maracine          
Sambata 26.03/ 19h30      
Ea e baiat bun/ Eugen Jebeleanu
Duminica 27 martie/ 19h30  
Reenactment Lizica Coderanu & Vera Proca Ciortea/ Liceul de Coregrafie „Floria Capsali”
Duminica 27 martie/ intre 15h00 si 18h00    
Atelier dans/ When Words Dictate/ Iulia Maracine          

    
     
Luni, 28/ Marti, 29/ Miercuri, 30 martie/ intre 19h00 si 21h00  
Masterclass/ dans contemporan/ Gigi Caciuleanu
Joi  31 martie/ 19h30      
coregrafie de grup/ Mihaela Dancs
Sambata 2 aprilie/ 19h30      
Parental CTRL/ Ferenc Sinkó
Duminica 3 aprilie/ 18h00      
Sub semnul intrebarii - retrospectiva CNDB/ prezentare video/ discutie publica

Vineri 8 aprilie/ 19h30      
Premiera/ Nud de femeie bruneta/ Andreea David
Sambata 9 aprilie/ 18h30, 19h30      
Untitled/ Ciprian Muresan
Duminica 10 aprilie/ 16h00      
Sub semnul intrebarii - retrospectiva CNDB/ prezentare video/ discutie publica
Duminica 10 aprilie/ 19h30      
Artist Talk/ Ciprian Muresan
Duminica 10 aprilie 21h00 Deschis Gartro Bar  
Performance in cadrul Festivalul Internaţional de Film NexT

Luni 11 aprilie/ 19h30      
Discutie publica/ Black Hyper Box
Joi 14 aprilie/ 19h30      
Artist Talk/ Jimmy Robert - prezentat in cadrul Quiet ODD #10
Vineri 15 aprilie/ 18h00      
Performance/ Prezentari din cadrul proiectului Black Hyperbox
Sambata 16 aprilie/ 18h00      
Performance/ Prezentari din cadrul proiectului Black Hyperbox
Duminica 17 aprilie/ incepand cu ora 11.00  
Brunch DADA cu FROG
Duminica 17 aprilie/ 16h00  
Sub semnul intrebarii - retrospectiva CNDB/ prezentare video/ discutie publica
Duminica 17 aprilie/ ora 19.30  
Avanpremiera/ La institutul schimbarii/ Paul Dunca
Duminica 17 aprilie/ ora 22.00  
Concert/ Raze de soare – inchiderea festivalului

Biletele se pot achizitiona online pe kompostor.ro sau de la sala Stere Popescu inainte cu o ora de inceperea fiecarui spectacol.

Pretul biletelor este 25 lei/spectacol, 150 lei pentru intregul festival sau 65 lei pentru un pachet de patru spectacole.

Pret redus pentru studenti, elevi, pensionari 15 lei/spectacol, 80 lei pentru intregul festival sau 40 lei pentru un pachet de patru spectacole.

Intrarea la restrospectiva CNDB si artist talks este gratuita.

Sala Stere Popescu - B-dul Marasesti 80 - 82, Sector 4, Bucuresti

Piata Taraneasca de weekend la Muzeul National al Taranului Roman

De vineri pana duminica producatori, mesteri populari, artizani si colectionari va asteapta in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman la un nou targ marca Piata Taraneasca!

Cum cere traditia la Piata Taraneasca, veti putea lua, dupa pofta si numai pe degustate: mere, nuci si poame uscate, si palinci, turta dulce si cofeturi, cozonaci, poale-n brau si placinte-ntinse fel de fel, prajituri de casa de post si de dulce, tarte si paine cu maia, dulceturi, zacusti, siropuri si miere de albine, magiun de Topoloveni si specialitati Topoloveana, branzeturi, casuri si cascavele, afumaturi preparate dupa retete cu traditie, ciocolata de casa si alte asemenea bunatati.


Mesteri vestiti si artizani priceputi vor expune: ii, icoane, sticla prelucrata, ceramica, obicete din lemn, cosmetice naturale, bijuterii din piele, cupru, pietre semipretioase, obiecte de vestimentatie traditionala si nu numai, cufere de lemn, oua incondeiate, altite si cojoace cusute, decoratiuni si mutle altele, fel de fel, de prin satele si orasele Romaniei. Se va ciopli in lemn, se vor incondeia oua, se vor realiza tablouri din flori, se va impasli lana, se va croseta si cusea la fata locului, laolalta cu mesterii.

In curtea din spate colectionarii de antichitati taranesti si nu numai se aduna din toata tara sa expuna obiecte vechi cu semnificatii si povesti de demult: mobilier, obiecte din gospodaria taraneasca, lazi de zestre, port si tesaturi, ceramica si portelanuri, monede si carti postale, tablouri, carte veche si multe altele.

Toate acestea le gasiti, de vineri pana duminica, numai in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman, la Piata Taraneasca!

Intrarea este libera!

Citeste si:

Yard Sale 19 & 20 martie
Love Yard Sale - editia de martie
Filme la Cinema Muzeul Taranului in saptamana 14 - 20 martie

joi, 17 martie 2016

Istorii monumentale: expozitie de arta video la ARCUB

In perioada 17 martie – 8 mai 2016, la ARCUB, Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, are loc expozitia de arta video Istorii MonuMentale, dedicata relevantei monumentelor din Bucuresti si nu numai, in procesul de scriere a istoriei si conservarii memoriei. Vernisajul expozitiei va avea loc joi, 17 martie 2016, incepand cu ora 19:00.


Curatoriata de Olivia Nitis, expozitia Istorii MonuMentale prezinta o serie de productii video realizate de noua artisti romani si straini, care analizeaza din perspectiva istorica, socio-politica si culturala relevanta monumentelor si a constructiilor monumentale din Bucuresti, precum Casa Poporului, Rondul Scriitorilor din parcul Cismigiu, Mausoleul din parcul Carol sau proiectul Lacul Morii si, totodata, puncteaza efectele tranzitiilor ideologice asupra acestora si influenta lor in mentalul colectiv, discutiile extinzandu-se in sfera est-europeana.

Artisti: Irina Botea (Ro), Catalin Burcea (Ro), Igor Grubić (Hr), Elana Katz (De), Sorin Oncu(Ro), Anca Munteanu Rimnic (Ro), Gabi Stamate (Ro), Marilena Preda Sanc (Ro), Valeriu Schiau (Ro).

Expozitia Istorii MonuMentale poate fi vizitata gratuit de luni pana duminica intre orele 14:00-22:00, la ARCUB (Str. Lipscani nr. 84-90). Proiectul face parte din seria evenimentelor prilejuite de candidatura orasului Bucuresti la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021, demers initiat si coordonat de ARCUB.

Citeste si:

Donatii de carti in 6 locuri din Bucuresti
Concerte la Ateneul Roman in saptamana 14 - 20 martie
Filme la Cinemateca in saptamana 14 - 20 martie

Joia de film: Iubire bolnava

Joi, 17 martie 2016, de la ora 19:00, la Spatiul Public European (Vasile Lascar nr. 31) are loc proiectia filmului Iubire bolnava/Amour fou (romantic, Austria-Luxemburg-Germania, 2014, regia: Jessica Hausner, clasificare C.N.C.: N-15.) – proiectia este organizata in parteneriat cu Clorofilm srl si marcheaza Ziua Internationala a Poeziei (21 martie).


Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile. Nu este necesara o rezervare.

Deprimat de insuccesul literar si sufocat de rigiditatea din inalta societate, tanarul poet Heinrich isi propune sa se sinucida, insa nu singur. Filmul este inspirat dupa povestea adevarata a poetului Heinrich von Kleist si a iubitei lui, Henriette Vogel.

Filmul este subtitrat in limba romana.

Citeste si:

Filme la Cinemateca in saptamana 14 - 20 martie
Filme la Cinema Muzeul Taranului in saptamana 14 - 20 martie
Saptamana Sunetului

Yard Sale 19 & 20 martie

O noua editie Yard Sale are loc in weekendul 19 - 20 martie, la Jacques Pot (strada Sborului, la nr. 2, zona Rosetti).

Intrare libera pentru vizitatori, expozanti diferiti in fiecare zi.


Citeste si:

Love Yard Sale - editia de martie
Saptamana Sunetului
Filme la Cinema Muzeul Taranului in saptamana 14 - 20 martie

miercuri, 16 martie 2016

Swimathon 2016: s-a deschis apelul de proiecte

Swimathon Bucuresti, evenimentul de strangere de fonduri prin inot, a ajuns deja la a patra editie. Lansam, astfel, apelul de proiecte pentru editia 2016!

Anul acesta, Swimathon va avea loc pe 2 iulie, la bazinul olimpic Anatolie Grintescu, din incinta bazei sportive Dinamo. Evenimentul, organizat de Fundatia Comunitara Bucuresti, isi propune sa alinieze la start 15 cauze din comunitatile din Bucuresti si Ilfov si sa implice cat mai multi bucuresteni sa fie ambasadori, inotatori si donatori pentru aceste cauze.


”In primii trei ani de existenta, Swimathon a crescut si a devenit notoriu, intr-un oras unde exista multe alte evenimente sportive. Si asta pentru ca energia buna nu vine doar din sport, ci si din bucuria oamenilor de a se implica in proiectele in care cred. Reusitele obtinute in urma editiilor precedente sunt semnificative: aproape 2500 de oameni au donat peste 425.000 de lei, pentru 65 de proiecte din comunitate. Chiar saptamana aceasta, pe 8 martie, proiectul Asociatiei Unu si Unu – linia telefonica gratuita Alo, Prematuritate – s-a lansat datorita donatiilor inregistrate la Swimathon 2015” a declarat Alina Kasprovschi, Director Executiv al Fundatiei Comunitare Bucuresti.

Organizatiile non-profit si grupurile de initiativa din Bucuresti si Ilfov care doresc sa participe la Swimathon 2016 sunt invitate sa aplice pentru participare pana la 31 martie. Un juriu independent, desemnat de Fundatia Comunitara Bucuresti, va alege cauzele care vor fi reprezentate la eveniment.
Formularele de aplicatie sunt disponibile aici

Cine poate aplica? 
Organizatii non-profit si grupuri de initiativa din Bucuresti si Ilfov, care:
au o comunitate activa, care le sustine si le promoveaza
au capacitatea de a derula o campanie ampla de strangere de fonduri, in vederea atingerii obiectivelor financiare propuse
au capacitatea de a atrage minimum 2 echipe de inotatori-fundraiseri, a cate maxim 5 inotatori fiecare.

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe pagina oficiala Swimathon Bucuresti.
In 2015, la Swimathon Bucuresti, am atras in comunitatile din oras peste 193.000 lei de la 1.131 de donatori. Acestia au sustinut 16 proiecte, pentru care au inotat 230 de inotatori.

Despre Swimathon Bucuresti
Swimathon este o platforma de atragere de fonduri pentru cauze din comunitatea locala. Este un mecanism construit in jurul unui eveniment de inot, prin care comunitatea se intalneste, interactioneaza si se implica sa stranga fonduri pentru proiectele pe care le considera relevante. Inotatorii-fundraiseri inscrisi in acest eveniment aleg o cauza pe care o sustin, parcurg un numar cat mai mare de bazine intr-un anumit interval de timp si aduna cat mai multi sustinatori care sa ii sprijine prin donatii, pentru efortul depus. Se pot dona sume pentru fiecare lungime de bazin parcursa de inotator sau o suma fixa, care sa nu fie influentata de numarul de bazine parcurse.

Citeste si:

Saptamana Sunetului
Unde poti dona haine pentru oamenii nevoiasi
Ateliere de primavara la Fundatia Calea Victoriei


Carte peste carte: donatii de carti in 6 locuri din Bucuresti

La jumatatea lunii martie, Asociatia Paspartu sarbatoreste 6 ani de existenta printr-o noua editie „Carte peste carte”, unul dintre cele doua proiecte principale ale ONG-ului.

Astfel, 6 ani de Paspartu se vor traduce in 6 zile de colecta – in perioada 15-20 martie – si 6 spatii de strangere de carti – Hecate, 2 sedii ale Companiei de Librarii Bucuresti(CLB), Seneca Anticafe, Carturesti Verona, EfdeN.


Cea de-a VII-a editie „Carte peste carte” are ca scop strangerea de carti pentru 24 de centre culturale cu biblioteca publica in mediul rural si urban mic din judetul Sibiu, iar colecta este realizata in parteneriat cu Departamentul Metodic. Comunicare. Programe al Bibliotecii Judetene ASTRA Sibiu. Colectia de carte a acestor biblioteci este depasita moral si alterata fizic, motiv pentru care cei de la ASTRA Sibiu ne-au cerut ajutorul in a intermedia legatura cu oamenii dispusi sa doneze volume pentru copii (carti cu povesti, volume frumos ilustrate, carti de colorat etc.) si carti tehnice/practice pentru adulti. O parte dintre bibliotecile publice din satele sibiene au fost reconditionate sau deschise de curand, cu ajutorul programului Biblionet si a dedicarii echipei de la biblioteca judeteana. Mai multe detalii despre proiectele acestora si bibliotecile pe care le-au transformat puteti citi pe blogul Biblioterapie.

Puteti dona carti de marti, 15 martie, si pana duminica, 20 martie (inclusiv) in 6 locuri din Bucuresti: Hecate (Str. Olari, nr. 8), 2 sedii ale Companiei de Librarii Bucuresti(Libraria nr. 7 – Progresul, Sos. Giurgiului, nr. 119, bl. 11, si Libraria nr. 108 – Colentina, Sos. Colentina, nr. 53, bl. 59), Seneca Anticafe (Str. Arhitect Ion Mincu, nr. 1), Carturesti Verona (Str. Pictor Arthur Verona, nr. 13), EfdeN (Bvd. Pache Protopopescu, nr. 66).

Asa cum si-a obisnuit publicul, „Carte peste carte” va organiza si un eveniment principal pentru donatori. Acesta va avea loc sambata, 19 martie, de la ora 18:00, la Hecate – 3 proiectii de documentare cu si despre scriitori din selectia editiei pilot a Emineschool BFF, un concert sonido 13 (tango argentinian cu insertii din Borges) si o expozitie foto „Oameni si carti”, semnata de Ioana Birdu. Dupa ora 22:00, after-party la CARE Cafe, vecinii librariei Hecate. Intrarea la eveniment este libera, dar accesul se face pe baza de carti!

Editura Litera s-a alaturat acestei editii „Carte peste carte” si va deschide colectarea de carti cu 100 de volume daruite pentru cele 24 de biblioteci publice din judetul Sibiu.
Simbolic, cei care vor aduce mai multe carti sambata, 19 martie, la Hecate, vor primi si cate un semn de carte confectionat special pentru editia curenta.

Citeste si:

Concerte la Ateneul Roman in saptamana 14 - 20 martie
Unde poti dona haine pentru oamenii nevoiasi
Cinemateca pentru toti cu Cristian Tudor Popescu

LOVE Yard Sale - editia de martie

LOVE Yard Sale, targul lucrurilor frumoase care merita inca o sansa sa fie iubite si purtate cu drag, va invita la editia lunii martie (19 - 20 martie) in noua sa locatie: Mantuleasa 40 (bar & grill).

Va asteapta o varietate de articole (imbracaminte, incaltaminte, accesorii, podoabe, mici decoratiuni) in stare foarte buna si buna, multe din ele chiar noi. Ele sunt aduse spre vanzare din motive care de cele mai multe ori tin de o nepotrivire de stil sau de o masura prea mica sau prea mare. Preturile nu iti vor da bugetul peste cap, sunt foarte prietenoase.

Targul are loc intre orele 10:30 - 17:30, iar intrarea este libera pentru vizitatori.


Citeste si:

Filme la Cinemateca in saptamana 14 - 20 martie
Saptamana Sunetului
HomeFest - festivalul care se desfasoara in casele bucurestenilor

marți, 15 martie 2016

Concerte la Ateneul Roman in saptamana 14 - 20 martie

Marti, 15 Martie 2016: Recital de vioara

Sala mare, 19:00 - 21:00
DAVID GRIMAL
Program
Johann Sebastian Bach
Integrala sonatelor si partitelor pentru vioara solo II:
Partita nr. 3, in mi major, BWV 1006
Sonata nr. 3, in do major, BWV 1005
Partita nr. 2, in re minor, BWV 1004

Marti, 15 Martie 2016: Stagiunea de marti seara

Sala mica, 19:00 - 20:00
ARON CAVASSI - vioara
CATALINA BORDEANU - pian
Program
Wolfgang Amadeus Mozart
Sonata nr. 4, in mi minor, pentru vioara si pian, KV 304
Johann Sebastian Bach
Ciaccona din partita nr. 2 in re minor pentru vioara solo, BWV 1004
César Franck
Sonata in la major pentru pian si vioara
Eugene Ysaye
Sonata nr. 1, in sol minor, pentru vioara solo, op. 27
Henryk Wieniawski
Variatiuni pe o tema originala, op. 15
Coproducatori: Radio Romania Muzical, Radio Romania Cultural


Joi, 17 Martie 2016: Concert simfonic

Sala mare, 19:00 - 21:00
Orchestra simfonica a Filarmonicii "George Enescu"
Dirijor
HORIA ANDREESCU
Solist
DAVID GRIMAL
Program
Piotr Ilici Ceaikovski    
Concertul pentru vioara și orchestra in re major, op. 35
Simfonia Manfred in si minor, op. 58

Vineri, 18 Martie 2016: Concert simfonic

Sala mare, 19:00 - 21:00
Orchestra simfonica a Filarmonicii "George Enescu"
Dirijor
HORIA ANDREESCU
Solist
DAVID GRIMAL
Program
Piotr Ilici Ceaikovski    
Concertul pentru vioara și orchestra in re major, op. 35
Simfonia Manfred in si minor, op. 58

Sambata, 19 Martie 2016: Concert simfonic

Sala mare, 19:00 - 21:00
Orchestra Inginerilor “Petru Ghenghea”
- 60 de ani de activitate artistica -
Dirijor ANDREI ILIESCU
Program
Wolfgang Amadeus Mozart
Concertone pentru doua viori si orchestra in do major, KV 190
Solisti ILEANA IONESTI, MIHAI PERCIUN
Ludwig van Beethoven
Concertul nr. 3 pentru pian si orchestra in do minor, op. 37, partea I
Solista MARIA HAIDUC
Woldemar Bargiel
Adagio pentru violoncel si orchestra, op. 38
Solist TEODOR CHIRCU
Robert Schumann
Simfonia nr. 1, in si bemol major, op. 38 , “Primavara” 

Duminica, 20 Martie 2016: Clasic e fantastic - cum sa intelegem muzica

Sala mare, 11:00 - 13:00
Orchestra si Corul Colegiului National de Arta “Dinu Lipatti"
Dirijori
NICOLAE RACU
ANDREI STEFAN RACU
Program
George Enescu
Preludiu la unison din Suita nr. 1 pentru orchestra, in do major, op. 9
- 110 ani de la prima auditie absoluta -
Niccoló Paganini
Variatiunile Moise
Solist STEFAN APRODU
Antonin Dvorak
Dans slav, op. 46 nr. 8
Antonio Vivaldi
Concert in sol  minor  pentru violoncel si orchestra, RV 424
Solista IZABELA GHERCA
Wolfgang Amadeus Mozart
Dies irae, Confutatis, Lacrimosa din Recviem
Paul Constantinescu
Patimile si Invierea Domnului (final) din Oratoriul Bizantin de Pasti
Comenteaza
CRISTINA SARBU

Duminica, 20 Martie 2016: Recital cameral

Sala mare, 19:00 - 21:00
CRISTINA ANGHELESCU - vioara
IOANA CRISTINA GOICEA - vioara
ANDREI BANCIU - pian
Program
Ernest Chausson
Poem, op. 25
Cesar Franck
Sonata in la major pentru pian si vioara
Johannes Brahms
Scherzo, op. 4
Richard Strauss
Sonata pentru vioara si pian in  mi bemol major,  op. 18

Citeste si:

Cinemateca pentru toti cu Cristian Tudor Popescu
Unde poti dona haine pentru oamenii nevoiasi
Europafest 2016 recruteaza voluntari